PROHRA S BILBAEM ZNAMENÁ KONEC V EC

PROHRA S BILBAEM ZNAMENÁ KONEC V EC

Na pár světlých výjimek našeho celku mělo Bilbao utkání plně pod kontrolou. V zápase o všechno jsme podlehli španělskému celku na domácí palubovce, což znamená náš konec v letošním ročníku Eurocupu. 

Po minutě a půl hry otevřel skóre zápasu Rado Rančík. Chvíli na to doťukával Petr Benda střelu Rančíka. V úvodu zápasu jsme si udržovali mírný náskok, ale za stavu 14:11 přišla bodové šňůra Bilbaa 1:13 a první čtvrtinu jsme ztratili rozdílem 9 bodů.

 

V úvodu druhé čtvrtiny si Bilbao drželo náskok kolem 10 bodů, pak ale přišlo 9 bodů v řadě a skóre už pro nás nevypadalo vůbec dobře, 21:40. Ve chvíli, kdy mělo Bilbao nadosah vedení o 20 bodů bylo na hřišti vidět velké nasazení a bojovnost našich hráčů, z čehož pramenilo 11 bodů v řadě. Vše začalo u Radka Nečase, Vojta Hruban přidal trojku, Rado po koši s faulem také 3 body a Vojta pak trefil svou třetí trojku v zápase. Rychle jsem tak stáhli náskok Bilbaa na pouhých 8 bodů. Jako bychom se ale vydali ze všech sil a Bilbao na nás začalo opět tlačit a do konce prvního poločasu stihlo zvýšit na rozdíl 18 bodů za stavu 36:54.  

 

Po změně stran jsme se několikrát snažili na Bilbao zaútočit, to asi ale vše hlídalo a stále si drželo vedení o nějakých 15 bodů. Po koši Bendy, další trojce Rančíka a úspěšné střele Naymicka jsme minutu před koncem třetí části snížili na rozdíl 11 bodů. Rado Rančík pak ještě střelou za 2 body 3 vteřiny do konce zařídil nadějné skóre 56:65.

 

První body v zápase si zapsal i Mike Efevbehra po „hlavičce“ Rakoviče. Míč se totiž od jeho hlavy odrazil přímo k Mikovi, který skóroval. Další více jak 3 minuty jsme jiné body neviděli, což ukončil až Mumbru trojkou, na kterou stejným dílem okamžitě reagoval Lukáš Palyza. Za hosty se trefoval Zisis, ale rychlé body Welsche a Bendy znamenali snížený na kontaktních 5 bodů a time-out Bilbaa. 3 a půl minuty před koncem zápasu musel ze hřiště vyfaulovaný klíčový hráč, Petr Benda. Závěr zápasu se ukázala kvalita a zkušenost španělského týmu a i díky mizerné úspěšnosti střelby na straně Nymburka si Bilbao utkání pohlídalo a zvítězilo rozdílem 14 bodů, 69:83.

 
 
vloženo: 12.02.2013 21:10 / přečteno: 8785x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.