NENECHTE SE ZMÝLIT

NENECHTE SE ZMÝLIT

Nenechte se zmýlit některými informacemi o začátku zápasu. Uktání Nymburk : Vršac začíná v 18:00 hod SEČ. Utkání přenáší také Česká televize na programu ČT-2. My však věříme, že dáte přednost návštěvě haly v Pardubicích. 

 


Rozhovor s Muli Katzurinem před zápasem

 

 

Jaká jsou Vaše očekávání?
Je to poslední zápas základní části, jsme stále ve hře a hlavně máme velkou šanci. Potřebujeme vyhrát, abychom se posunuli do další fáze. To určitě není jednoduché, nicméně osud je v našich rukách.
Kdo je pro tento zápas ve výhodě?
Hemofarm je na špičce v Adriatické lize a když jsme hráli u nich, tak to byl opravdu těžký zápas. Pokud ale hrajeme doma, tak se může stát cokoliv. Potřebujeme fanoušky, potřebujeme, aby přišli, potřebujeme „plný dům“, potřebujeme atmosféru, jakou jsme v Pardubicích vždycky zažívali. Pokud bude opravdu bouřlivá atmosféra, máme šanci.
Spoléháte tedy na fanoušky?
Když hrajete na domácí palubovce, máte více sebedůvěry. K tomu, aby se toto umocnilo, potřebujeme fanoušky a atmosféru. Je to opravdu nádherný pocit, když se rozcvičujeme a fanoušci proudí do haly a atmosféra začíná houstnout, cítíte, jak za Vámi ty davy stojí. V minulosti se to několikrát potvrdilo, vyhráli jsme proti lepším týmům, než jsme byli my a velkou zásluhu na tom má právě atmosféra, kterou nedělá nikdo jiný, než skvělí fanoušci. Není to jenom o fanoušcích Nymburka, ale o fanoušcích českého basketu, jde o opravdu důležitý zápas, který reprezentuje celý český basketbal. Pokud budeme úspěšní, budou za tím nejen hráči, ale i všichni, co budou fandit v ochozech.
Co je klíčem k našemu vítězství?
Potřebujeme kontrolovat doskok, nesmíme ztrácet míče a musíme zastavit lehké koše ze  strany soupeře. Možná si někdo může říci, že Hemofarm je papírově lepší tým a hlavně tým, který přichází z kvalitní Adriatické ligy, ale tady se jedná o jeden zápas a v jednom zápase hraje roli spousta maličkostí. Vítězství z minulého týdne na palubovce Podgorice nám dodalo dostatek sebevědomí a ukázali jsme, že umíme vyhrát, i když to možná mnozí lidé nečekali.
Je pro našeho soupeře nějak důležité, že v minulém zápase prohrál s Bilbaem vysoko o dvacet bodů?
Ne, Bilbao je natolik kvalitní, že prohra s ním není měřítkem. Není ani důležité, co se dělo ve skupině doposud a kdo s kým vyhrál a o kolik prohrál, kdo byl nejlepší hráč a kdo kolik zkazil. Pro zápas Nymburk versus Vršac to neznamená nic. V tomto zápase je jediné kritérium a tím je výhra. Kdo vyhraje, bere všechno.
V minulém vzájemném zápase předvedl skvělý výkon v dresu soupeře 222 centimetrů vysoký mladík Marjanovič…
Je pravda, že nám ve Vršaci pěkně zavařil. Teď ho ale známe lépe, takže se musíme snažit ho v jeho činnostech co nejvíce eliminovat.

 
vloženo: 13.01.2009 00:00 / přečteno: 14312x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.