NEJDŘÍV VÝHRA, POTOM PRALINKY

NEJDŘÍV VÝHRA, POTOM PRALINKY

Po porážce se Spartakem z Petrohradu rovnou do Quakenbrücku k rozhodujícímu zápasu v Eurocupu. To je aktuální program basketbalistů Nymburka, kteří se rychle potřebují oklepat z další prohry ve VTB lize a maximálně vyjít vstříc postupu v druhé ze svých mezinárodních soutěží.

Matematika je jasná a jednoduchá. Do další fáze Eurocupu vede cesta jedině přes středeční výhru na palubovce Artlandu Dragons, s tím že ten samý den o něco později prohraje Le Mans v Oostende, které už má postup zajištěný.


„Spartak už musíme hodit za hlavu, s tím už nic neprovedeme. Teď se přesouváme rovnou do Quakenbrücku a tam musíme proti Artlandu nastoupit jako jiný tým, s úplně jiným nasazením a energií,“ pravil po prohře v Petrohradu Vojtěch Hruban, který už dříve v nadsázce slíbil basketbalistům belgického Oostende jejich tradiční pralinky, pokud Le Mans porazí.


„Nejdřív musíme vyhrát. Pak budeme mít hodinku čas, než skončí druhý zápas, protože se poslední kolo nehraje ve stejný čas, což mi přijde trochu divné. Pak bude teprve čas někomu kupovat pralinky,“ usmál se Vojta.

„Čeká nás další zápas a hráči se budou muset probudit. Možná usnuli po výhře nad Cantú a v Petrohradu to pojali odpočinkově. Někteří si zřejmě mysleli, že se Spartakem to bude jednoduché, jenže soupeř hrál v plné sestavě a předvedl týmový výkon,“ vrátil se trenér Kestutis Kemzura k nedělní prohře ve VTB lize.


„Stejně jak po dobrém výkonu přišel špatný, tak tohle může být to samé, ale opačně. Když se zápas nevydaří, často to bývá impuls ke zlepšení. Doufám, že to tak i bude,“ přál si Jiří Welsch před cestou do Německa.


„Hrajeme proti Artlandu, který už nemá o co hrát. Upřímně ani nevím, co od nich čekat. Tým v jejich situaci může podat jakýkoliv výkon. Může hrát odevzdaně, protože už o nic nehraje, nebo naopak uvolněně a chtít se rozloučit doma před svými fanoušky s celou soutěží výhrou. My se musíme poučit z neděle, zároveň na to i trošku zapomenout a soustředit se jen na ten zápas, který je pro nás o bytí a nebytí v Eurocupu,“ nabádal Jiří, který nechtěl spekulovat o psychickém rozpoložení Oostende, jemuž proti Le Mans nepůjde o postup.


„Hrál jsem sice také v Belgii v Charleroi, ale to je tým, který je s Oostende velký rival. Tak že jsem tam ani nevolal a nic nezjišťoval. Já věřím, že doma budou hrát na vítězství a vyhrají. V Oostende se vyhrává špatně, a pokud vím, doma ještě letos v Eurocupu neprohráli. My se musíme soustředit na to, co sami můžeme kontrolovat a to je výhra nad Artlandem. Když to splníme, pak můžeme držet palce Oostende a doufat, aby nám přálo štěstí. Protože abych pravdu řekl, zatím nám moc nepřálo,“ řekl jeden z nejvytěžovanějších hráčů Nymburka.

 
vloženo: 16.12.2013 16:16 / přečteno: 8027x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.