PORAZIT ARTLAND A PAK SE UVIDÍ

PORAZIT ARTLAND A PAK SE UVIDÍ

Basketbalisté Nymburka mají pár hodin do rozhodujícího zápasu v Eurocupu. Jedině po výhře na palubovce Artlandu je bude zajímat i druhý středeční zápas, ve kterém musí Oostende doma porazit Le Mans, tedy nymburského konkurenta v boji o postup do další fáze.

Nymburk už si mohl postup užívat dva týdny, jenže košem v poslední vteřině prohrál domácí zápas s Le Mans, které si tím pro závěrečná dvě kola zajistilo mnohem lepší karty. Především pak Francouzi sebrali Nymburku výhodu mít situaci ve svých rukách.

Tým Kestutise Kemzury pak ale v Tipsport areně zvládl zápas s Cantú a tím odsunul rozuzlení až na poslední kolo. Matematika je jasná – výhra Nymburka v Artlandu plus prohra Le Mans v Oostende rovná se postup Středočechů.


„Nezáleží to jenom na nás. Musíme se bohužel zajímat i o výsledek zápasu Le Mans. Nejdřív ale musíme vyhrát náš zápas, jinak už bychom se neměli o co zajímat. Za sebe říkám, že jsem připraven hrát, jak nejlépe to půjde, a doufám, že stejně to cítí i ostatní v týmu. Jak už jsem dříve uvedl, zatím jsem pokaždé v Eurocupu postoupil ze skupiny a rád bych v tom pokračoval,“ uvedl cestou na poslední trénink před utkáním Tre Simmons.


„Artlandu už o nic nejde, proto budou hrát uvolněně a pravděpodobně i hodně střílet. Záleží, jak budou úspěšní. Musíme jim to obraně hodně znepříjemňovat naši agresivitou a využít maximálně toho, že se jim třeba nebude chtít do každého tvrdého souboje. Myslím si, že pro nás to je zápas sezony,“ pokračoval rozehrávač Vlado Ilievski.


„Soupeř hraje velmi agresivní a rychlý basketbal. My musíme hrát to samé a k tomu se pokusit zastavit jejich nejlepší hráče. Nejdůležitější ale bude maximálně se soustředit na naši vlastní hru. Když budeme na sto procent soustředění po celých čtyřicet minut, ukáže se, že jsme lepší tým. Víme, co je dnes ve hře, takže se tu nemusíme bavit o motivaci,“ dodal velezkušený Makedonec.


„Musíme vyhrát za každou cenu. Co k tomu dodat, asi víc netřeba. Výhra musí být a musíme pro to udělat všechno. Nemůžeme přemýšlet, jak dopadne zápas v Oostende. Musíme se koncentrovat na náš zápas, a co bude, to bude,“ shrnul to na závěr velmi jednoduše Rado Rančík.


Utkání v Quakenbrücku začíná v 19:30 a o jeho průběhu vás budeme informovat na oficiálním facebookovém profilu klubu.


Postupový pavouk byl dán už před začátkem soutěže, a tak si jen připomeňme, jak je bude vytvořena čtyřčlenná skupina v části LAST 32. Do části LAST 32 budou zapojeny i týmy, které vypadnou po základní části Euroligy, tedy umístí se za 5. a 6.místě ve skupinách. 
V další části najdete, jak budou sestaveny skupiny v části LAST 32, ve kterých budou bojovat první tři týmy z eurocupové skupiny A. Pokud je již dán příslušný celek, je doplněno jeho jméno. 
 
První tým z naší skupiny A Eurocupu (aktuálně Cantú) bude zařazen do skupiny I s druhým se skupiny C a třetím ze skupiny E Eurocupu a pátým ze skupiny A Euroligy. 
Ve skupině C je na druhém místě Olimpija Ljubljana, ale pokud v dnešním zápase první v pořadí skupiny Rathiopharm Ulm prohraje, místa si týmy kvůli lepšímu vzájemnému zápasu vymění. Ve skupině E je druhým Hapoel Jeruzalém a třetí Pinar Karsiyaka Izmír. Tato dvě družstva změří svoje síly v posledním zápase 10.kola dnes a při rovnosti bodů vítěz bude druhý a poražený třetí. Ve skupině A Euroligy je situace následující: čtvrtý Partizan Bělehrad (3/6, s CSKA Moskva), pátý Nanterre (3/6, s Fenerbahce), šestý Budivelnik Kyjev (2/7, s FC Barcelona). V závorce je počet výher a proher a také soupeř, se kterým bude tým hrát. 

Druhý tým z naší skupiny A Eurocupu (aktuálně Oostende) bude zařazen do skupiny O s Kazaní, Valencií a šestým týmem ze skupiny C Euroligy. 
Ve skupině C Euroligy je situace následující: čtvrtý je Bayern Mnichov (3/6, s Galatasaray), pátý je Montepaschi Siena (3/6, s Malagou) a šestý Stelmet Zielona Gora (2/7, s Olimpiakos Pireus) 

Třetí tým z naší skupiny A Eurocupu (aktuálně Le Mans) bude zařazen do skupiny K s Chimki moskevská oblast, druhým týmem skupiny G Eurocupu a pátým týmem ze skupiny C Euroligy. 
Na druhém místě skupiny E Eurocupu je Maccabi Haifa, která hraje poslední zápas s Tallinem a na třetím Banvit, který hraje poslední zápas s venku s VEF Riga. Pokud Maccabi prohraje a Banvit vyhraje, dostane se před izraelský tým a bude zařazen do této skupiny LAST 32. Ve skupině C Euroligy je situace následující: čtvrtý je Bayern Mnichov (3/6, s Galatasaray), pátý je Montepaschi Siena (3/6, s Malagou) a šestý Stelmet Zielona Gora (2/7, s Olimpiakos Pireus) 

 
vloženo: 18.12.2013 14:48 / aktualizováno: 18.12.2013 15:31 / přečteno: 8112x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.