NEJDŘÍVE VÝHRA, PAK ČEKÁNÍ NA RADOST

NEJDŘÍVE VÝHRA, PAK ČEKÁNÍ NA RADOST

Basketbalisté Nymburka zvítězili na palubovce německého Artlandu Dragons 77:58. Výhrou položili první předpoklad k postupu ze základní skupiny. Ten o hodinu později dokonala porážka Le Mans na půdě Oostende 70:79. Nejlepším střelcem utkání v Quakenbrücku byl Rado Rančík s 20 body následován Dylanem Pagem, který nastřílel jen o jeden bod méně. Oba dali dohromady osm trojek.

Artland nepostavil do zápasu čtyři opory. Z rotace vypadli David Holston, Guido Grunheid, Antonio Graves, Adam Touray a příležitost dostali ostatní. Nymburk byl pro své klíčové utkání kompletní.


Rado Rančík rozjel zápas ve velkém stylu, když dal během první minuty dvě trojky a Nymburk se díky němu ujal vedení 6:2. Během první čtvrtiny se k němu přidalo dalších pět střelců, zatímco na straně Artlandu byli v první části úspěšní pouze dva hráči, kteří se podělili o 10 bodů. Nymburk nastřílel dvojnásobek a zápas měl výborně rozjetý.


Díky úspěšným trojkám Njejii, Toppera a Doretha Artland na začátku druhé části rychle stáhl ztrátu, ale Nymburk zareagoval na soupeřův nástup. Rozstřílel se Dylan Page, který minul jedinou střelu ze svých dosavadních šesti pokusů. Když navíc z pod koše parádně našel Vojtěcha Hrubana na perimetru, vedl Nymburk už o 13 bodů.


A pokračoval dál. Za tři body se do poločasu trefili ještě znovu Vojtěch Hruban a Rado Rančík, který téměř s klaksonem stanovil poločasové skóre na 46:25. Nymburku se v první půli dařilo i na doskoku, i když domácí doskočili během prvních dvou čtvrtin slušné čtyři míče na útočné polovině. Nade všemi ale čněl v této herní činnosti Rašid Mahalbašič se sedmi doskoky. Náskok hostů ale vytvořila především téměř 70% úspěšnost střelby za tři body.


Během třetí čtvrtiny ale Artland ztrátu nenápadně ukrajoval. Bránění nymburské rozehrávky vysunul na útočnou polovinu a přidal na agresivitě. Nymburk několikrát možná trochu zbytečně složitě kombinoval a posouval míč v útoku, z čehož pramenily některé ztráty. V závěru této části ale přeci jen přišly důležité body, které Draky udržely v patřičném odstupu. Do poslední části šel Nymburk s 14 bodovým náskokem v zádech.


Domácí hráči už v poslední části nedokázali nijak narušit sebevědomý výkon hostů. Tým Kestutise Kemzury hrál pod dojmem svého náskoku uvolněně a hlídal si vedení. Dvě minuty před koncem už zase vedl o 20 bodů a o vítězi zápasu bylo jasno. Nymburk už poněkolikáté v této sezoně zabral v momentě, kdy musel. Po vítězství 77:58 už zbývalo jen čekat, jak dopadne zápas v Oostende.


 
vloženo: 18.12.2013 21:15 / aktualizováno: 18.12.2013 23:09 / přečteno: 9239x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.