PŘEDČASNÝ DÁREK K VÁNOCŮM

PŘEDČASNÝ DÁREK K VÁNOCŮM

Ve složité sezoně, kterou se Nymburk zatím prokousává, nemohlo přijít lepší povzbuzení, než postup ze základní skupiny Eurocupu. Dílčí cíl sezony je splněn a na hráčích bylo vidět, že jim spadl pořádný balvan ze srdce.

"Jsme hodně šťastní, že jsme postoupili dál. Vyhráli jsme nad Artlandem, proto jsme si postup zasloužili. V neposlední řadě jsme si dali předčasný dárek k Vánocům. Postoupili jsme do další velmi těžké skupiny, kde nás čeká Maccabi Haifa, Chimki Moskevská oblast jeden tým z Euroligy. Musíme se na to během přestávky dobře připravit, ale nejdřív se ještě musíme soustředit na páteční ligový zápas. Doufám, že ho vyhrajeme a Vánoce tak strávíme o dost spokojenější,“ prohlásil Rašid Mahalbašič bezprostředně poté, co se hráči na hotelu dozvěděli o prohře Le Mans v Oostende.

A vedle sedící Vlado Ilievski pokračoval. „Doufám, že se ve druhém kole nezastavíme. Pokusíme se překvapit a udělat s týmem další úspěch. Myslím, že na to kvalitu máme, ale musíme zůstat zdraví a pohromadě. Každopádně jsme teď dosáhli velkého úspěchu,“ těšilo makedonského rozehrávače.


„Poslední dva zápasy ve skupině jsme odehráli opravdu dobře. Teď musíme počítat s dalšími těžkými soupeři, ale to jsme chtěli. Postup nám zajistila sice až prohra Le Mans, ale nakonec je úplně jedno, jak se to stalo. Máme prostě lepší skóre šesti výher a čtyř proher, což v takové konkurenci není vůbec špatné. Pokud bychom s takovým poměrem nepostoupili, byla by to hanba,“ uvedl autor 19 bodů v zápase s Artlandem Dylan Page.


„Jsem rád, že jsem mohl přispět k postupu. Základ mého výkonu byl v dobré obraně celého týmu. V útoku mě spoluhráči nacházeli ve volných pozicích a já jsem je využíval. Bylo to docela jednoduché,“ dodal lakonicky Dylan.


Svůj podíl na výhře měl i Tre Simmons, jehož body proti Artlandu tradičně přicházely v důležitých momentech zápasu. „Neměl jsem obavy, že bychom tu prohráli. Více jsem se obával, že to nedopadne v Belgii, ale Oostende vyhrálo a postup je náš. Pro další část sezony by nám to mělo dodat energii. Těším se, že se během zimy podíváme do Izraele, kde se trochu ohřejeme,“ těšilo snipera ze Seattlu, který se ještě večer po zápase odebral na Vánoce za oceán.

 
vloženo: 19.12.2013 01:10 / přečteno: 8567x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.