V TIPSPORT ARENĚ PROTI CHIMKI

V TIPSPORT ARENĚ PROTI CHIMKI

Basketbalisty Nymburka čeká ve středu v Tipsport Areně supersilný tým Chimki Moskva, který dlouhodobě patří mezi čtyři nejlepší týmy Ruska. Celek s téměř dvojnásobným rozpočtem, než má samotné město Nymburk, přijede do Prahy v rámci fáze LAST 32 Eurocupu.

Výsledky Chimki v letošní sezoně budí jen respekt. Ruský velkoklub z předměstí Moskvy prohrál v letošní sezoně v Eurocupu zatím jediný zápas. Ve VTB lize je ve druhé skupině, než ve které hraje Nymburk, po dvanácti zápasech zatím bez porážky. Naposledy tak prohrál 16. října minulého roku.


„Čeká nás mimořádně silný tým, který je jak hráčsky, tak i rozpočtem stavěný pro Euroligu. Jejich výsledky v letošní sezoně hovoří jasnou řečí. Přitom se stále zlepšují,“ připomněl kouč Nymburka Kestutis Kemzura drtivou porážku o 39 bodů, kterou minulý týden na Chimki utrpělo Maccabi Haifa.


Jak naznačil nymburský trenér, Moskvané mají jednoznačné euroligové ambice. Ne vždy se jim je ale podaří naplnit. Eurocup je pro ambiciózní tým jen náhražkovou soutěží za Euroligu, kam se Chimki letos opět nepodařilo postoupit z kvalifikace. V ní ho už v prvním kole překvapivě vyřadilo belgické Oostende. Na startu sezony 2011/2012 to byl dokonce Nymburk, který favorita šokoval a nepustil ho mezi evropskou klubovou elitu. Chimki tak má českému šampionovi co oplácet.


„Dnes už je to ale absolutně jiný tým,“ řekl trenér Kemzura, který Chimki v minulosti vedl a v roce 2008 s ním po finálovém vítězství nad CSKA vyhrál Ruský pohár. „Mám na to ty nejlepší vzpomínky, zažil jsem tam dobré časy,“ vzpomínal chvíli nymburský kouč, než se zase rychle vrátil do přítomnosti.


„Chimki má velice širokou sestavu. Zdaleka nehrozí jen hráči základní pětky, síla jejich lavičky je obrovská,“ uvedl Kemzura. „My musíme podat nejlepší možný výkon a ještě přidat k němu ještě něco navíc. Rozhodně musíme minimalizovat ztráty a nedopřávat jim lehké koše po našich chybách,“ doplnil kouč.


Zápas v Tipsport areně začíná ve středu v 18:30. Vstupenky jsou k dostání v distribuci sítě Ticketportal ZDE. Rezervace je možná také v Zákaznickém centru Tipsport areny ve všední dny od 13:00 do 17:30. Lístky můžete zakoupit také v den zápasu na pokladnách areny. Nově si také můžete objednával vstupenky na všechna domácí utkání Nymburka prostřednictním oficiálního facebookového profilu ZDE.

 
vloženo: 20.01.2014 21:10 / přečteno: 9045x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.