KOUČ CHIMKI: NYMBURK JE NA SPRÁVNÉ CESTĚ

KOUČ CHIMKI: NYMBURK JE NA SPRÁVNÉ CESTĚ

Nymburk dnes večer v Tipsport areně čeká dosud největší výzva letošní sezony. V Tipsport areně změří síly s ruským velkoklubem Chimki Moskva, který už tři měsíce na všech frontách jenom vítězí. Jeho Litevský kouč se ale nebojí, že by jeho tým Nymburk podcenil.

Rimas Kurtinaitis si prý vědom kvality, kterou jeho český oponent umí vyprodukovat. „Víme, že Nymburk vládne českému basketbalu. Sice neměli dobrý start do sezony, ale nyní jsou na správné cestě. Mají za sebou několik velkých vítězství, takže ho bereme jako nebezpečný tým,“ uvedl bývalý sovětský i litevský reprezentant a olympijský vítěz z roku 1988.


Před zápasem zmínil dvě jména, od kterých očekává nebezpečí. Více z taktické přípravy na zápas ale prozradit nechtěl. „Z Ruska známe Chestera Simmonse, který se zase vrátil do Nymburka. Víme, jak kvalitní je to střelec, proto jsem na něj své hráče upozorňoval. Víme také o kvalitách Rada Rančíka. Jinak bych ale nerad prozrazoval, jak konkrétně se na Nymburk chystáme a jak budeme bránit jejich hráče.“


Chimki nepřijelo do Prahy kompletní. Problémy Paula Davise vyústily v chirurgický zákrok. „Musel před několika dny na operaci a na několik týdnů jsme ho ztratili, ale není to v této sezoně poprvé, takže víme, jak hrát bez něj. Pořád budeme praktikovat intenzivní a agresivní basketbal po celých 40 minut zápasu,“ uvedl Kurtinaitis.


Nymburk má sice v zádech nedělní nepříjemnou porážku ve VTB lize ve Zhořelci, ale jedna z opor Jiří Welsch tvrdí, že deka kvůli ní na tým nepadla. „Vzhledem k našemu zápasovému rytmu nemáme ten luxus vracet se k tomu, co se stalo. Samozřejmě, že ten zápas se nám nepovedl, nicméně se to stalo po nějaké době, kdy jsme vyhráli několik zápasů v řadě a hráli jsme celkem dobře. Já bych z té porážky nedělal tragédii. Hráli jsme tam dobře v útoku, ale nedařilo se nám v obraně. Tu potřebujeme zlepšit, protože dnes hrajeme ještě proti lepšímu týmu a pokud obranu nezlepšíme, dostaneme ještě více bodů než 103 ve Zhořelci,“ uvedl jeden z nejvytěžovanějších hráčů trenéra Kestutise Kemzury.


Ke hře soupeře a taktice Nymburka řekl následující: Chimki hraje velice chytře a organizovaně. Jejich největší zbraní je, že dokáží získat výbornou pozici v blízkosti koše. Mají vysoké a silné pivoty a dokáží pro ně vytvářet pozice, kdy přijímají míč ve vymezeném území a tam už je těžké je zastavovat. Zaměřujeme se na jejich obranu ještě před tím, než dostanou míč, abychom je donutili hrát jeden na jednoho v co největší vzdálenosti od koše,“ prozradil Jiří.


Kouč Kemzura navíc poznamenal, že kromě dodržování stanovené taktiky bude ležet základ případného úspěchu především v hlavách jeho hráčů. „Je to asi nejsilnější soupeř, se kterým jsme se v sezoně zatím utkali, vybalancovaný tým s širokou lavičkou, který má podle mého názoru jednoznačně euroligovou kvalitu. V útoku mají obrovskou sílu, dokáží skórovat z venku i zevnitř. Jsou pro nás skutečnou výzvou. Samozřejmě, že se nevyhneme chybám, které patří ke všem zápasům, ale musíme být hlavně připraveni bojovat a nejít do zápasu s tím, že ho nemůžeme vyhrát,“ uvedl Kemzura.


Jeho krajan a protějšek na lavičce Chimki pak pozval diváky do Tipsport areny. “Pokusíme se předvést náš nejlepší basketbal. Víme, že hlavně v domácím prostředí hraje Nymburk výborně, takže očekávám špičkový basketbal, na který zvu do haly všechny fanoušky basketbalu.“

 
vloženo: 22.01.2014 12:09 / přečteno: 8752x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.