KROK OD SENZACE, PÁD V PRODLOUŽENÍ

KROK OD SENZACE, PÁD V PRODLOUŽENÍ

Nymburští basketbalisté sahali v Tipsport areně proti favoritům z Chimki Moskva po vítězství, ale nakonec až v prodloužení podlehli svému soupeři 80:86. Ruský tým v klíčových momentech zápasu držel Marko Popovič, nejlepší střelec zápasu s 24 body.

Nymburk začal utkání bez bázně a hned si vytvořil několik dobrých příležitostí ke skórování. Rado Rančík ale proměnil až pátou střelu, kterou Nymburk vyslal na koš. V úvodu to tam ale nepadalo ani Chimki, domácí pozorně bránili, takže začátek zápasu se nezvrhnul v žádnou střelnici. Po prvních pěti minutách byl stav 8:9.


Střelecky se nadále dařilo Rančíkovi, který poprvé usedl na lavičku s devíti body na kontě. Místo něj přišel Dylan Page a hned se uvedl úspěšnou trojkou, kterou dostal svůj tým do dvoubodového vedení. Dobře se rozehřál také Rašid Mahalbašič, který sbíral doskoky i sebedůvěru v podkošových soubojích. V první části dal čtvrtinu bodů Nymburka. Po ní byl stav 20:20.


Ve druhé čtvrtině Nymburk pokračoval v nastoleném trendu a hrál s velkou chutí. Rozpálil se Page, kterého Moskva nechala třikrát po sobě volného na perimetru. Bylo z toho devět bodů! Tre Simmons se nechtěl zůstat pozadu a tak i on poslal do obroučky střelu za tři. Po ní vedl Nymburk už o 10 bodů. Trojková úspěšnost byla v tu chvíli těsně pod 60 procenty. Po jedné z nejlepších čtvrtin sezony vedli domácí v poločase 46:38, což byl v útoku skvělý počin proti nejlépe bránícímu týmu Eurocupu.


Jenže třetí čtvrtiny se Nymburku v této sezoně nedaří. Ani ta proti Chimki nebyla výjimkou. Domácí nastříleli v této části pouhých 8 bodů. Trojka Popoviče s klaksonem znamenala, že hosté srovnali 54:54 a zápas byl před svým finále otevřený.


Začátek čtvrté čtvrtiny patři Simmonsovi, který se trefil dvakrát za sebou a mezitím získal v obraně jeden míč. Své spoluhráče tím uklidnil a Nymburk rychle získal zpět osmibodový náskok. I když Galabale reagoval trojkou, spolupráce Jiřího Welsche a Rašida Mahalbašiče opět rozbouřila skvělou atmosféru v hale.


Chimki se ale bodově přibližilo na tři body. Tři minuty před koncem zachoval klid Vlado Ilievski a proměnil oba trestné body. Po nich vedl Nymburk 68:63 a pro koncovku zápasu měl o něco lepší výchozí pozici. O minutu později vedli domácí už jen o bod, když se celá hala i domácí lavička rozezlila nad rozhodnutím sudích, kteří neposoudili bránění Rašida Mahalbašiče jako faul. Minutu před koncem byl stav 69:69.


Po time outu se s klaksonem šťastně za tři body trefil Vlado Ilievski, po něm Lončar trefil jen první šestku, ale po té druhé si Chimki doskočilo, což byl důležitý moment zápasu. Další dvě šestky Mika Greena už srovnaly skóre. Nymburk poslední útok ubránil a tak se šlo do prodloužení.


V něm jako první za tři skóroval Gelabale. Chimki se pak dostalo do šestibodového vedení. Pak dal trojku i Vlado Ilievski, ale na druhé straně ihned stejně odpověděl Popovič. To se ukázalo být rozhodující. Naspořený náskok už Chimki nepromarnilo. Nymburk prohrál svůj třetí zápas ve skupině K, ale za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí.


V druhém středečním zápase skupiny Haifa doma porazila Sienu 86:88 a dostala se za Chimki na druhé postupové místo ve skupině. Šance Nymburka na postup do osmifinále Eurocupu ale stále žijí.

 
vloženo: 22.01.2014 20:32 / přečteno: 8252x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.