CESTA K ÚSPĚCHU? UBRÁNIT DYLANA

CESTA K ÚSPĚCHU? UBRÁNIT DYLANA

Nymburk dnes čeká další těžká výzva v Eurocupu. Ve třetím kole základní skupiny se v Belgii utká s týmem Spirou Charleroi, mezi jehož klíčové opory patří forward Dylan Page. Zápas vysílá živě kanál ČT Sport.

Výzva to bude zřejmě o to těžší, že Charleroi zatím ve skupině dvakrát prohrálo v Římě a v Seville. Teď potřebuje nutně uhájit domácí palubovku, jinak si zkomplikuje cestu za postupem. Má tak postaráno o velkou motivaci, zatímco Nymburk přijede po poslední nečekané prohře v domácí soutěži, která přišla bezmála po dvou letech.


„Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme předváděli v úterý s Oldenburgem, zapomenout na zápas v Prostějově a začít hrál zase naši hru s rychlým přechodem do útoku. Ne hrát jen staticky 5 na 5,“ zmínil cestou na zápas do centr Belgie Petr Benda.


Největší hrozbu soupeře v této sezoně představuje Dylan Page, který v loňské sezoně nastupoval za Nymburk. Mírnou výhodou tak může být, že trenér Kestutis Kemzura i hráči znají dobře jeho přednosti, ke kterým patří především silná střelba za 3 body.


„Cesta k úspěchu povede před eliminování Dylana. Nesmíme mu nechávat volné střely na perimetru,“ ví dobře kouč. „Doufám, že po zápase nebude nadšený. Je to jejich stěžejní hráč. Budou hrát přes něj, takže bude mít hodně míč. Jeho role v týmu je možná ještě významnější, než měl loni u nás. V Charleroi se na něj spoléhá,“ doplnil Petr.


Spirou, pátý tým belgické ligy, mělo na úvod základní skupiny Eurocupu těžký los. Na palubovkách favoritů na postup v Římě a v Seville body nevydolovalo. „Sice prohráli první dva zápasy ve skupině, ale pořád je to tým, který má velmi rychlé protiútoky a střílí hodně trojek. Vynikají také ofenzivním doskakováním, když mají v belgické lize průměr 17 útočných doskoků na zápas. Hlavně doma hrají agresivní obranu a nutí soupeře k častým ztrátám,“ popsal trenér Kemzura přednosti soupeře.


„Musíme pokrýt jejich tříbodové střelce. Všichni známe Dylana Page, z perimetru často skórují také point guardi Andre Collins a William Hatcher. Nebezpeční jsou také small forwardi Esben Reinholt a Wen Boss Mukubu,“ jmenoval trenér a ještě doplnil: „Celkově musíme pohlídat jejich doskok a rychlé protiútoky.“


Tým však odjel na zápas opět oslaben. Zranění vyřadilo z kádru Radoslava Rančíka. „Každá ztráta je citelná. I proto s námi jede Matěj Svoboda. Je to horší o to, že už je to třetí hráč na pozici 4, kterého nemáme k dispozici,“ uvedl Petr Benda, který se ještě vrátil k porážce v Prostějově.


„Náš vstup do zápasu byl asi takový, jako bychom prvních pět minut ještě seděli v autobuse, kterým jsme přijeli. Pak jsme sice ve třetí čtvrtině vedli o 10, ale o náskok jsme rychle přišli. Hlavní důvod byla naše špatná obrana. Už jsme si mysleli, že jsme se v ní oproti začátku sezony zlepšili a pak přijde zápas v Prostějově, ve kterém jsme si vůbec nepomáhali. V útoku jsme hráli staticky 5 na 5, bez rychlého protiútoku. Všechno ale vycházelo z naší špatné obrany.“

 
vloženo: 29.10.2014 06:10 / přečteno: 9522x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.