NYMBURK NESTAČIL NA CHARLEROI

NYMBURK NESTAČIL NA CHARLEROI

Ve svém třetím zápase v základní skupině C Eurocupu prohrál Nymburk na palubovce Spirou Charleroi 73:82. Nejlepším střelcem zápasu byl s 22 body Dylan Page, člen nymburského kádru z minulé sezony. Nymburk se o skóre udržel právě před Charleroi na posledním čtvrtém postupovém místě.

Ve zbylých dvou středečních zápasech Porazil Virtus Roma Baloncesto Seville 84:82 a SLUC Nancy zdolalo EWE Baskets Oldenburg 72:67. Tabulku vede zatím neporažený příští soupeř Nymburka Virtus Roma, před Sevillou a Nancy.


Nymburk odletěl do Belgie bez nově zraněného Rada Rančíka a to se na hře bez pochyby projevilo. Rado je již třetí hráč na pozici 4, kterého kouč Kestutis Kemzura postrádá. Do základní pětky tak na jeho místo poslal Martina Kříže. S ním hráli od začátku Darius Washington, Jiří Welsch, Tre Simmons a Garrett Stutz.


Hostující tým měl od začátku kvalitní útočný doskok, ale nedokázal z toho těžit, když neproměňoval druhé šance. To se ukázalo být nakonec jedním z klíčových faktorů utkání společně s jen 33 procentní úspěšností střelby za dva body.


V obraně měl Nymburk problémy s bráněním pick and rollu. Od začátku hrál výborně Page, který dobře využíval výškovou převahu. Pokud ho přebral menší hráč, volil rychlé zakončení. Byl nebezpečný v dolním postavení stejně jako na perimetru (za 2 body 6/4, za 3 body 5/4).


Nymburk za první čtvrtinu nedal ani jednu trojku ze tří střel, zatímco Charleroi tři trojky trefilo. Hostující tým také podobně jako proti Prostějovu hrál většinou 5 na 5 a nedařily se mu rychlé protiútoky. Spirou z nich profitovalo častěji a po první čtvrtině vedlo 21:14.


Rychlý přechod na útočnou polovinu trápil Nymburk oboustranně i v prvních minutách druhé části. Navíc se přidaly problémy s proměňováním dobrých podkošových pozic. Nymburští se však rozpálili za tři body. Úspěšné pokusy Houšky, Washingtona a Raivia dostaly hosty na dosah jediného bodu.


Charleroi ale v dalších minutách znovu odskočilo. Nehledě na tři předchozí trojky Nymburk dál těžkopádně útočil a pomalu posouval míč, takže hráči soupeře neměli problém dostupovat včas do svých pozic. V obraně se stále nedařilo účinně bránit podkošový prostor a tentokrát nepomohl ani přechod na zónu.


Trápil se Tre Simmons, který v dosavadním průběhu nedal jedinou ze čtyř střel. Aspoň že v obraně ale potvrzoval svou aktuální skvělou formu Jiří Welsch. A když se v prvním poločase jako poslední trefil opět za tři Washington, šel Nymburk do šatny jen z tříbodovou ztrátou. Spirou vedlo 39:36.


Po přestávce nejdříve Nymburk naznačil zlepšení, ale třetí čtvrtina byla nakonec tou částí, která ho stála zápas. Washington mohl vyrovnat, místo toho přišly dva koše s faulem na druhé straně za sebou a Charleroi odskočilo poprvé v zápase na dvouciferný rozdíl. Za tři se opět trefil Page, zatímco nejlepší střelec hostů v Eurocupu Tre Simmons stále neskóroval. Nutno ale přiznat, že domácí mu nedali moc prostoru, Tre se také dostal do problémů s fauly a rytmus už do konce zápasu nechytil. Vysoký počet útočných doskoků stále přicházel vniveč.


Velký problém představovala pro Nymburk rychlost dvojice point guardů Hatchera a Collinse a vůbec rychlý pohyb soupeře v postupném útoku. Nepomohlo ani štěstí. Když už přicházel další náznak zlepšení, trefil se Reinholt v časové tísni hodně těžkou střelou ze vzdálenosti kolem dvou metrů za obloukem.


Nymburk bojoval ze všech sil, skvělý zápas odehrála dvojice Welsch – Washington, ale ztráta ze třetí čtvrtiny se ukázala být zásadní. Nepomohla ani obrana, kterou hosté přepnuli na ještě vyšší level agresivity. Spirou několikrát nevystřelilo do 24 vteřin. Tre sice konečně trefil trojku z rohu, ale pak byl u dvou momentů, které definitivně rozhodly. Další trojku nedal a následně při snaze urychlit hru ztrátoval. Hned na to si všech pět hráčů domácích rychle půjčilo míč a z čehož profitoval další přesnou trojkou úplně volný Page. Bylo rozhodnuto.


Podrobné statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 29.10.2014 22:45 / přečteno: 9442x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.