V EUROCUPU TAKÉ S KAZANÍ

V EUROCUPU TAKÉ S KAZANÍ

UNICS Kazaň je posledním čtvrtým týmem, který uzavřel složení skupiny G Eurocupu. Rozhodly o tom zápasy posledního kola Euroligy ve skupině A, jejíž pátý tým v konečném pořadí byl předem určen jako ten, který doplní ve fázi LAST 32 Nymburk, Štrasburk a Zenit Petrohrad. A tím se po porážce v Nižném Novgorodu 74:78 stal právě UNICS.

Český zástupce v soutěži tak zároveň znovu narazí na tým, který loni jeho úspěšnou pouť Eurocupem ukončil v osmifinále a pak sám dokráčel až do finále, kde podlehl Valencii. Letos si Kazaň vybojovala účast v Eurolize v kvalifikaci, které se na začátku sezony účastnil i Nymburk. Oba týmy se pak spolu střetly na začátku listopadu. V rámci VTB ligy prohrál Nymburk doma s Kazaní 62:81.


Nymburk se po úterním postupovém vítězství nad Sevillou dozvěděl své další soupeře v Eurocupu ve středu, kdy skončil program základních skupin. Podle předem daného klíče se jako třetí tým skupiny C stal pro fázi LAST 32 členem skupiny G společně se Štrasburkem a Zenitem Petrohrad. V pátek se pak dozvěděl, že z Euroligy přijde k této trojici již druhý ruský tým z Kazaně.


„Znovu se potvrdilo, že sportovní kvalita Eurocupu každou sezonu vzroste. Ukazuje to i velmi těžké složení naší skupiny, ve které jsou i týmy dosahující euroligové úrovně. Divácky je skupina velmi atraktivní a opět přinese basketbalovým fanouškům velká jména i zážitky,“ řekl za vedení Nymburka Ondřej Šimeček.

 
vloženo: 20.12.2014 13:24 / přečteno: 10731x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.