BUDE SE HRÁT OD 18:30 SEČ

BUDE SE HRÁT OD 18:30 SEČ

Tak přeci jen se bude hrát. Právě teď odjíždějí hráči z hotelu do haly v Soluni. Nestihli ani jeden trénink a na cestě z Nymburka do hotelu v Soluni byli více než 30 hodin.

Pro ty z vás, kteří nesledovali reportáž na facebooku, tak ve stručnosti, jak vypadal dnešní den. Ráno v sedm nastoupili naši hráči do autobusu, který je vezl 500 kilometrů na sever do Soluně. Už kousek za hlavním městem se na horách kolem dálnice leskl sníh. S přibývajícími kilometry se sníh dostával blíž a blíž k silnici, až ve dvou třetinách cesty silnici zasypal úplně. Rychlost pohybu pak ani nepřevyšovala 35 km/h. Nakonec se výpravě podařilo do Soluně dostat.

 

Zápas byl pochopitelně odložen a nový začátek stanovený až na půl osmé místního času, tedy 18:30 našeho. Dá se říct, že byl vrácený do původního času. Potom bylo utkání posunuto kvůli fotbalovému zápasu Arisu na 16:00 našeho času, aby fanoušci mohli stihnout obě akce. Za této sněhové situace byl pochopitelně zápas ve fotbalu odložen. Tedy i skalní fanoušci fotbalu mohou dojít vyřádit alespoň na basket. Dovedete si asi představit, co udělá plná hala, když víme, jakou atmosféru dokáže vytvořit stovka fanoušků Arisu, která byla v Nymburce na prvním zápase. „Atmosféra bude asi bouřlivá a o hodně bouřlivější, než když jsem hrál v Soluni poprvé,“ vzpomněl Petr Benda na utkání, které jsme hráli s Arisem v rámci Eurocupu v roce 2011. „Prostředí bude asi hodně divoké… nad lavičkami mají plexisklo, tak se nebojím,“ smál se Vojta Hruban.

 

V prvním zápase na domácí palubovce jsme Aris porazili, když jsme byli od poloviny první čtvrtiny ve vedení. V některých úsecích zápasu jsme měli k dobru i více než deset bodů, ale dvě minuty před koncem jsme vedli jen o tři body. Do odvety nás tak může hřát trochu psychická výhoda výhry v prvním utkání. „Pochopitelně je to lepší, ale ještě lepší by bylo, kdybychom je porazili v prvním zápase venku a teď hráli odvetu doma,“ zasnil se Petr Benda a dodal: „Je to soupeř stejně kvalitativní úrovně jako my. V prvním zápase jsme si dokázali, že jen můžeme porazit, tak proč si z toho nevzít příklad?“

 

Tento zápas by se dal porovnat s utkáním proti Monaku, které nás čeká. „I když je Monako v tabulce BCL i francouzské ligy první, zápas v Soluni bude těžší. Nehrajeme doma a musíme cestovat,“ řekl Vojta Hruban a to ještě před odletem netušil, jak strašné cestování jej čeká. „Jestli má být šance na úspěch, musíme začít obranou. Mladí Američané v dresu Arisu se budou chtít ukázat a naplnit co nejlépe svoje statistiky, aby byli vidět,“ domnívá se Petr Benda. „Je to tým se skvělými individualitami, které dokáží hrát rychle. To jim nesmíme dovolit. Musíme hrát svou hru a hlavně nenechat jejich střelce rozehrát. Cummings nebo Jankiovič mohou dát klidně pět bodů stejně jako pětatřicet se suchým trikem,“ podal svůj pohled Vojta Hruban.

 
vloženo: 11.01.2017 16:10 / přečteno: 9287x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.