ŠKODA, V ŘECKU MNOHO NECHYBĚLO

ŠKODA, V ŘECKU MNOHO NECHYBĚLO

Naši hráči nastoupili, obrazně řečeno, rovnou z autobusu k zápasu 12.kola BCL proti Arisu Soluň. Utkání jsme sice nakonec prohráli 79:83, ale domácí zlomili náš odpor až v poslední čtvrtině.


 

Pozdní odlet z Prahy, sněhová kalamita v Řecku, neplánované ubytování v Athénách v přestupním místě, cesta po zasněžené dálnici 500 km mezi Athénami a Soluní autobusem, žádný trénink v hale zápasu, žádný zažitý režim v den zápasu, žádné jídlo dle zásad výživy sportovce … to je možná neúplný soupis negativ našeho tripu k důležitému zápasu Ligy mistrů. Přes všechna tato příkoří však naši hráči podali obdivuhodný výkon a domácí až do posledních chvil neměli vítězství v kapse. Když se k tomu přidá i nedotknutelnou některých hráčů, například Dragičeviče, klesá váha na straně Arisu hodně hluboko. My jsme na druhou stranu pomyslných vah přisypali bojovnost, přesné přihrávky (za zápas jen 10 ztrát), solidní střelbu z dlouhé vzdálenosti a zpočátku famózní střelbu za dva body, posunuli jsme jazýček vah hodně k rovnovážnému stavu. Kdybychom na tu naší misku přihodili trochu více trestných hodů nebo alespoň jejich stoprocentní využití, mohl se jazýček posunout na naši stranu.

 

Utkání začalo trojkovou přestřelkou, za čtyři minuty čtyři trojky, za pět minut šest. Jenže ještě před tím, než padl první koš zápasu, jsme měli na svém kontě dva fauly. V 9.sekundě Sant-Roos, ve 14.sekundě Allen a po čtyřech minutách jsme měli čtyři týmové fauly. Zato domácí lovili bobříka ušlechtilosti a neměli ani jeden. Přesto všechno domácí po celou první čtvrtinu prohrávali. Nejprve po trojce Meiera a Sant-Roose 0:6, pak po trojce Hrubana 10:15 nebo po průniku Allena 13:19. Kromě dalekonosných střel byly z vidění i individuální kousky hráčů. Například Jirka Welsch se rozhodl pro nájezd do koše, v poslední chvíli si to jako rozmyslel, ostře zabočil doprava a po dvou krocích z otočky pohodlně přes ztumpachovělého obránce vystřelil. Těšně před koncem čtvrtiny dokázali domácí vyrovnat, ale poslední slovo patřilo Vojtovi a jeho trojce (19:22). Naše střelba z pole byla četnější a přesnější, u počtu našich ztrát zívala nula, nestříleli jsme však ani jednu šestku.

 

Druhou čtvrtinu začal pěknou donáškou Vojta Hruban, Jirka Welsch přidal dvě dvojky a premiérovými trestnými hody jsme vyhnali vedení na 21:28 (z pohledu domácích). Aris zabral a nejprve se štěstím doskákal míč do koše a poté předvedl efektní alley-oop se zakončením Bucknera. První snahu o vyrovnání odmítl Hruban trojkou, ale přesně v polovině druhé čtvrtiny se domácí poprvé v zápase dostali do vedení. Krátká bodová přetahovaná skončila trojkou Dragičeviče, po které se domácí dostali poměrně rychle do osmibodového vedení (43:35). Pak určitě domácím, kterých v hale zase nebylo tak moc, jak se čekalo, zatrnulo. Kelímek s vodou, který pravděpodobně „fanoušek“ hodil na palubovku za koncovou čáru, vyprázdnil svůj obsah. Po zakončení Jenkins chtěl proběhnout vedle koše za koncovou čárou. Jak ji překročil, dostal šmíra a nepříjemně spadl. Po krátkém přerušení hry se dvakrát skvostně trefil z perimetru Lawrence (43:41). Pak schytal Jankovič technickou chybu. Jednu šestku jsme proměnili, ale při vyhazování jsme díky Lawrencově faulu přišli o míč. Jenže nedáš-dostaneš se projevilo v praxi. Na druhé straně zakončil dlouhou dvojkou Welsch (43-44). Radost z poločasového vítězství nám zkazil Cummings svým košem na 45:44.

 

Jako na úvod prvního tak i na úvod druhého poločasu se bodově prosadil Sant-Roos, jenže domácí zásluhou Jankoviče a Bucknera odskočili na čtyři body. Pak sehrály hlavní roli naše útočné doskoky. Benda, Kříž a Simpson je využili ke skórování a bylo opět vyrovnáno (52:52). Pak dlouho nenápadní rozhodčí odehráli svůj part. Přehlédli jasný faul přes ruce od Bucknera na Simpsona při dopichování míče, pak potrestali Martina Kříže za útočný faul, který nebyl. Na druhou stranu si všimli faulu tělem Cummingse na Geno Lawrence, pochopitelně k nelibosti místních tifosi. Nicméně jejich výroky nijak výrazně průběh zápasu neovlivnily. Těsně před koncem třetí čtvrtiny jsme vedli 63:60, ale domácí z čáry trestných hodů snížili.

 

Ve čtvrté čtvrtině se domácí snažili bodově odskakovat, ale všechny jejich nástupy jsme pochytali. Hruban svým 20 bodem vyrovnal na 70:70, jenže Jenkins dal trojku a za chvíli i dvojku a poslal domácí do pětibodového vedení. Za dlouhou dobu to byl největší rozdíl ve skóre. Naši na domácí zatlačili, donutili je zahrát přes půl a téměř vyrovnali (76:75). Jenže Jenkins vyslal na náš koš další trojku. Meier snížil na 79:77, ale Hruban fauloval Dragičeviče. Ten obě šestky proměnil. Meier znovu vykřesal naději a Cummings pak dal jen jednu šestku (82:79). Na posledních 15 vteřin jsme měli možnost poslat trojkou zápas do prodloužení. Solidní střela Allena se odrazila od obroučky a nepovedl se nám ani další pokus po útočném doskoku, tentokrát za dva body. Rychlý faul a první šestka Xanthopoulose definitivně pojistila výhru šťastnějším domácím.

 

Body: Jenkins 21, Cummings 17, Zaras a Dragičevič 10,Buckner 9, Xanthopoulos 5, Tsairelis 4, Jankovič 3, Flionis a Kavvdas 2 - Hruban 20, Allen 13, Meier a Lawrence 10, Sant-Roos a Benda 8, Welsch 6, Simpson a Kříž 2, střelba za 2 body: 33/18:38/22, trojky: 21/10:28/9, TH: 25/17:13/8, doskoky: 35:34, asistence 15:8, ztráty: 17:10, fauly: 19:27, zisky: 4:8, čtvrtiny: 19:22, 26:22, 17:19, 21:16

 
vloženo: 12.01.2017 03:11 / přečteno: 7909x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.