UŽ DNESKA VEČER

UŽ DNESKA VEČER

Dnes vstoupíme do fáze vyřazovacích bojů v Champions League prvním zápasem proti italskému týmu Dinamo Sassari. První z dvojice zápasů o postup do prvního kola play-off začíná v půl deváté večer.

Do předkola play-off vstupujeme jako pátý nejlepší tým základní části Ligy mistrů. Náš soupeř byl v žebříčku postupujících až na posledním místě, když se do vyřazovacích bojů propasíroval až na poslední chvíli z pátého místa skupiny E. „Pozor, nebude to jednoduchý zápas, je to tým, který postoupil z těžké skupiny a je v horní třetině italské ligy,“ poznamenal k soupeři Vojtěch Hruban. Skupina E byla možná tou nejtěžší, hrály zde týmy jako Partizan Bělehrad, Besiktas Istanbul, AEK Athény. Právě výhra nad Partizanem 99:85 v domácí hale poslala dál Sassari. Musíme připomenout, že Sassari vyhrálo i velice důležitý zápas venku nad Ludwigsburgem v předposledním kole základní části.

 

Play-off se hraje na dva zápasy a dál postupuje tým, který v součtu obou utkání bude mít lepší skóre. „Nikdo asi nepředpokládá, že tam jedeme vyhrát o dvacet, i když by to bylo samozřejmě příjemné. Potřebujeme odehrát vyrovnaný zápas a mít dobrou výchozí pozici do odvety,“ vykládá Vojtěch Hruban. Možná to je trochu uklidňující, že máme domácí palubovku, jak se říká, v zádech.

 

Nemůže takové vědomí vést ke ztrátě koncentrace? „Na zápas play-off jsme čekali už dlouho, těšíme se na něj. Směřovaly k tomu i poslední kola základní části. Vůbec se nedá mluvit o ztrátě koncentrace nebo soustředění. Víme, že dobrý start do dvojice zápasů je hodně důležitý,“ odmítá pokles pozornosti Hruban.

 

Cesta do Sassari na Sardini nebyla úplně jednoduchá. Vzhledem k tomu, že se jedná především o destinaci letních prázdnin, mnoho letů sem nelétá. Navíc nebylo možné letenky zamluvit dopředu, protože los proběhl až 25.ledna. Jeden z letů v úterý s pouze jedním přestupem přiletěl do Sassari tak pozdě, že bychom nestihli trénink, proto se vedení klubu rozhodlo cestovat už v pondělí. Ale ani to nebylo bez komplikací. Na ten nejvhodnější spoj nebylo dostatek letenek. Nakonec musel tým odcestovat do Mnichova autobuem, a teprve odtud letecky přes Řím do Alghera, letiště nejblíže k Sassari. „Není to ideální, ale snad to bude lepší než cesta do Soluně,“ straší v hlavě Vojtu Hrubana vzpomínka na nedávný sněhem ovlivněný trip v Řecku. „Bude to dlouhé čekání. Celé úterý budeme čekat na večerní trénink, pak zase budeme čekat na středeční večerní zápas. Doufám, že je hotel v centru, abychom mohli vyrazit třeba někam do města,“ představoval si v pondělí cestou do Mnichova Vojta Hruban. Nakonec se byla lokace hotelu dobrá na to, aby hráči nasáli reálie italského ostrova (více na našem facebooku – www.facebook.com/basketballnymburk) .  

 

Už mnohokrát proběhlo naším webem, že Dinamo Sassari je mistr Itálie z roku 2015, i když po základní části skončil na 5.místě. V minulém roce už klub tak vysoko nedolétl. Ze sedmého místa po základní části skončil už ve čtvrtfinále 0:3 na zápasy. Tento neúspěch si však mnoho hráčů nepamatuje, protože tým je ze tří čtvrtin jiný než vloni. Prim hrají cizinci, hráči italské národnosti zpravidla nastupují až ve druhém nebo třetím sledu. „Některé hráče znám. Hrají v Evropě dlouho. Třeba Duško Savanovič, veterán, který toho už má hodně za sebou, hrával za známé týmy jako Kazaň, Efes, Sevillu, Valencii, Mnichov. Nebo Rok Stipčević, který proti nám hrál za Virtus Řím předloni v Eurocupu, nebo Litevec Vydeka, který zase proti nám hrál za Lietuvos Rytas,“ vzpomněl si rychle Vojta Hruban na některé hráče.

 

Dinamo Sassari má za sebou v posledních čtyřech letech dva starty v Eurocupu (2012 – 2014) a dva v Eurolize (2014 – 2016). Pouze jednou, v sezoně 2013/14, postoupil ze základní části a prohrál až v osmifinále s Albou Berlín. Ve své dvousezonní účasti v EL vyhrál jen jeden zápas z dvaceti. Jako sestupující z Euroligy do Eurocupu nedokázal ani v této soutěži postoupit dál.

 

O zápasy týmu je v Sassari zájem. Hala o kapacitě 5.000 diváků bývá solidně zaplněná, i když cena vstupenek se pohybuje od 50 do 17 EUR. O půlnoci  7/8.února bylo v předprodeji jen 25 vstupenek. Pokud již nejste přímo na místě, můžete zápas sledovat v přímém přenosu na TV stanici O2Sport. Popularitu má Dinamo Sassari i na sociálních sítích. Počet označení „to se mi líbí“  na oficiální stránce facebookového profilu už přesáhl 100.000. Na Sardinii žije asi 1,7 milionů obyvatel. Zdá se, že klubem žije celá Sardinie.  Fanshopy najdete nejen v Sassari, ale také v Cagliari nebo na letišti v Algheru. 

fanshopy Dinamo Sassari

 
vloženo: 08.02.2017 02:20 / přečteno: 8921x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.