BOLOŇA VÍTĚZEM LIGY MISTRŮ

BOLOŇA VÍTĚZEM LIGY MISTRŮ

Letošním vítězem Ligy mistrů se stali basketbalisté Boloně, kteří ve finále přehráli Tenerife 73:61. O třetí místo se utkali naši soupeři ze skupiny Antverpy a Bamberg. Nakonec se radoval belgický celek, kterého jsme doma porazili 82:74. Bambergu nepomohl ani Tyrese Rice, který byl zvolen nejužitečnějším hráčem celé sezony.

Antverpy byly pořadatelem celého Final Four a chtěly toho využít. jenže v semifinále bylo nad jejich síly Tenerife. Španělský celek zvítězil díky velmi dobré obraně 70:54. I druhé semifinále bylo hodně defenzivní a Boloňa v něm udolala Bamberg 67:50. 

Boloňa předvedla skvělý výkon i ve finále, zatímco Tenerife se nedařila střelba a proměnilo jen pět z 37 trojkových pokusů. Naopak Kevin Punter dal už v první čtvrtině tři trojky rychle po sobě a Boloňa brzy získala náskok 12 bodů. To se ukázalo jako klíčové, protože i když Tenerife poté srovnalo obraz hry, ztrátu už se mu smazat nepovedlo. Hrdinou byl Punter, který nakonec nasbíral 26 bodů a byl zvolen MVP turnaje. Hvězdný srbský trenér Saša Djordjevič tak získal svou první mezinárodní trofej v roli trenéra poté, co se srbskou reprezentací měl tři stříbra z olympiády, MS i ME. Rozehrávač Mario Chalmers přidal triumf v Lize mistrů do své sbírky, kde má i dva tituly z NBA. 

Bamberg nezastihlo Final Four v ideálním rozpoložení. I v duelu o 3. místo měl německý celek potíže s útokem. Proti Antverpám sice začal slibně, když Rice dobře najížděl do koše. Jenže z vedení 15:6 se Bamberg dlouho neradoval a domácí šňůrou 16:3 skóre otočili ve svůj prospěch. V poločase byl rozdíl ve skóre už jedenáct bodů a Antverpy si došly pro největší úspěch v historii klubu, když poprvé braly medaili v evropských pohárech. 

Obrázek
Trenér Antverp Roel Moors tak byl zaslouženě zvolen trenérem sezony. Hlas mu dal i náš trenér Oren Amiel. Pivot Ismael Bako se pak dostal do nejlepší sestavy sezony spolu s Vincem Hunterem z AEK Atény, Timem Abromaitisem z Tenerife, Kevinem Punterem z Boloni a Ricem. Ten byl pak zvolen nejužitečnějším hráčem celé sezony. 

Obrázek
Jednatřicetiletý Američan, který reprezentuje Černou Horu, měl průměry 16,4 bodů (5. nejlepší v soutěži) a 4,4 asistence na utkání. Zúročil tak zkušenosti z Euroligy, kde hrával za Maccabi Tel Aviv, Chimki Moskva a Barcelonu. Jeden z nejhorších zápasů v sezoně ale odehrál proti nám, když naše konto zatížil jen devíti body. 

BAKO
Do druhé pětky byli zvoleni James Feldeine (Hapoel Jeruzalém), Paris Lee (Antverpy), Amath M`Baye (Boloňa), Ovie Soko (Murcia) a Colton Iverson (Tenerife). Pro zajímavost náš trenér Amiel hlasoval do ideální pětky pro Rice, Leeho, Abromaitise, 
HUNTER
Rubita a Iversona. nejlepším mladým hráčem se stal Tamir Blatt z Hapoelu. Syn hvězdného kouče Davida Blatta, po jehož boku začínal Amiel svou trenérskou kariéru. Hned sedm z dvanácti cen si tak odnesli naši protivníci ze skupiny.

BLATT
Do nominace na ocenění, o kterých rozhodovaly společně hlasy fanoušků, novinářů a trenérů, nebyl zařazen žádný z našich ani opavských hráčů, jelikož 
FELDEINE
vybráni byli zejména zástupci klubů, které postoupily do play off. Nám to tentokráte nevyšlo, ale pokud získáme ligový titul, určitě to v příští sezoně napravíme.
LEE
 
vloženo: 05.05.2019 20:43 / přečteno: 5525x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.