SQUADRA BIELLY JE PLNÁ KVALITNÍCH HRÁČŮ

SQUADRA BIELLY JE PLNÁ KVALITNÍCH HRÁČŮ

Potřetí povede kapitán Ladislav Sokolovský svůj tým do pohárových zápasů. Poprvé začínáme venku s pravděpodobně nejsilnějším týmem z Itálie. Krátký rozhovor najdete dále.  

Máš za sebou všechny tři ročníku ve druhé nejvyšší evropské basketbalové soutěži. Dvakrát jsme začínali doma, teď jedeme ven. Vidíš v tom nějaký rozdíl? Přinese nám to štěstí?

To se uvidí až po šesti zápasech. Většina hráčů si myslí, že je to kapánek výhoda, protože nemáme v prvním zápase co ztratit. Budeme hrát, podle mě, s nejsilnějším týmem ve skupině. Svědčí o tom domácí prohra se Sienou jen o osm bodů. Ovšem zápas začíná za stavu 0:0, soupeři se nemusí dařit, tak proč bychom nemohli v Itálii vyhrát.

Co všechno víte o soupeři?

Ještě moc ne. Včera jsme hráli s Děčínem a soustředili jsme se na přípravu na tento zápas. Dneska večer bude první video. Ale dva dny stačí.

Italové jsou první rok v Eurocupu, my v soutěži jsme zkušeným týmem. Může to mít nějaký vliv?

To není o družstvu, ale o hráčích, které ho tvoří. Víme, že squadra Bielly je plná kvalitních hráčů, ať to jsou bývalí hráči NBA nebo italští reprezentanti. Všichni hráči budou mít obrovské zkušenosti. Třeba pro Soragnu, který je už dlouho v italském nároďáku, to nebude nic nového.

Vloni byla Biella sedmá, letos je na tom výrazně lépe….

Už jsem to říkal při losování, že celky jsou podle názvu pro diváky relativně neznámé týmy, ale jako vždy záleží na nákupu zahraničních hráčů a nemusí to nutně korespondovat s velikosti budgetu.

Máme za sebou 15.ligových kol, soupeř sedm. Je to pro nás výhoda?

To nebude mít žádný vliv. Italové měli přípravu určitě kvalitní se spoustou dobrých zápasů. Navíc jejich sedm zápasů v italské lize bude kvalitnějších než našich patnáct. Úroveň lig je rozdílná.

Cítíte, že máte formu dobře naladěnou?

Jsme na tom podstatně lépe než na začátku sezony. Více o sobě víme, víme, kdo co zvládá a co ne. K ideální formě už nemáme tak daleko a může se to změnit jediným povedeným zápasem.

Budete se snažit držet zápas na přijatelném skóre než se pouštět do vabank útočných akcí?

Jedeme do Itálie vyhrát a tomu přizpůsobíme celý zápas. O hře na jistotu budeme možná přemýšlet v posledních pár minutách. Kdyby nastala situace, že budeme prohrávat chvíli před koncem třeba o čtyři body, musíme se rozmyslet, zda se pouštět do akcí, při kterých vzniká větší pravděpodobnost chyby nebo zda budeme hrát trpělivě, aby se bodový rozdíl nezvětšoval a zápas skončil třeba o 14.

Co je nejtěžší na zápasech proti soupeři, kterého neznáte?

Není úplně pravda, že soupeře neznáme. Máme dokonalý rozbor jejich zápasů na videu. Na jednom rozboru budou vybraní hráči a jejich individuální hra, další video bude s týmovými akcemi. Myslím, že se z toho dá dost vyčíst a týmové hře i hráčích. Byl by obrovský rozdíl hrát proti takovému týmu „bez přípravy“.

Video nahrazuje zkušenost ze zápasů?

Nahradit to nelze, ale dokáže to hodně napovědět o hráčích a dá se tomu přizpůsobit taktika zápasu. Mohou mít nějakou slabinu a pokud to trenéři nezjistí, nemusí nasadit systémy, který by jejich nedostatky ještě umocnily. Myslím, že při videu se spíše nacházejí slabiny soupeře.

Proberete spoustu taktické přípravy. Jak si uvědomíš na palubovce, že je to ten hráč, který má tu nebo onu slabinu?

Každý z nás hraje na nějaké pozici a většinou proti sobě máme jednoho nebo dva hráče. To se pak dá dobře zapamatovat.

Těšíš se na první zápas v Eurocupu?
Je pro nás výzva zahrát si proti výborným týmům Evropy. Našim cílem je postup mezi TOP16, což při kvalitě soupeřů není nic snadného.
 
vloženo: 22.11.2009 10:24 / přečteno: 13081x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.