AKTUÁLNĚ Z BAMBERGU

AKTUÁLNĚ Z BAMBERGU

Díky, že jste s námi sledovali souboj v Bambergu. Bohužel jsem nevyhráli a ztratili jsme více než 7 bodů. Nicméně stále máme osud postupu ve svých rukách. Cesta k němu vede přes dvě vítězství - proti Bielle doma a venku nad Ventspilsem.  

Bezprostřední hodnocení bez přípravy po zápase si můžete poslechnout zde  
Pár fotografií uvidíte zde  

Zahájili jsme výborně - trojkou Michala Křemena, ovšem zatím si oba týmy drží stoprocentní střelbu. Po dvou minutách vedeme 10:6! Další trojku dal Ron Lewis, ale ve 4.minutě je vyrovnáno 10:10. Začátek 7.minuty je vyrovnáno 17:17, ale vzápětí přišla trojka Taddy, na kterou odpověděl Michal Křemen stejně - stav 20:20. Zdá se, že obrana nepracuje ani u jednoho týmu podle očekávání, za 7 odehraných minut je stav 22:20. První čtvrtina skončila nerozhodně 22:22. 
Ve druhé čtvrtině je utkání stále vyrovnané. Větší část utkání jsou naši bodově lepší, ale jestli se u jednoho až dvou bodů rozdílu dá vůbec hovořit o náskoku. Výborně zatím hraje Michal Křemen, autor 11 bodů z našich 28. Stav na konci 13.minuty je 28:28. Utkání je zase trojkovou bitvou. Naši dali 5 trojek (7 pokusů), domácí 4 (5 pokusů). Průběžný stav je 33:30 a trenér Katzurin si vzal oddechový čas, dostali jsme teď 5 bodů v řadě. Už to neplatí, po koši s faulem Ricciho je stav 33:33 - 14.minuta. V polovině 2.čtvrtiny se stále soupeře držíme. Teď přišlo několik neproměněných akcí na obou stranách a Michala Křemena nahrazuje Pavel Pumprla, Arthur je střídán Slezákem. Pavlovi Pumprlovi se vstup do zápasu nepovedl, po jednom faulu na Garretta jej střídá Láďa Sokolovský (to znamená, že doktor zapracoval na jeho noze dobře). A Láďa dává trojku!!! Dvě minuty před koncem. Stále musí Bamberg cítit náš dech na svých zádech - stav je 41:39. Střílí se z dálky, ale dvakrát netrefují domácí, jednou my. První poločas skončil. Stav je 41:39. 
První čtvrtina byla hodně ofenzivně laděná a také rozhodčí nechali v prvních čtyřech minutách hru hodně plynout. Neodpískal se ani jeden faul. Pak se však dvou faulů dopustil Petr Benda a musel být střídán. Je to nesmírně vyrovnané utkání. Ve druhé čtvrtině jsme neprohrávali o více než 4 body a nevedli jsme více než o dva body. Škoda byla, že jsme nevyužili v posledních dvou minutách prvního poločasu ke vstřelení nějakého bodu, mohli jsme být klidně v lehkém vedení my. Výbornou vizitkou hry obou týmů je počet ztracených míčů - my 7, Bamberg 6. 
Podívejte je ještě na statistická porovnání po 1.poločase:

 
Obrázek
 
Obrázek


Druhý poločas jsme nezačali dobře. Domácí se dostali do vedení o 6 bodů, ovšem Benda a Lee neztratili hlavu a my kontakt s domácími - 25.minuta 49:47. Ovšem další dva útoky Bamberga znamenaly 5 bodů a rychlý time out Muli Katzurina. V rozmezí 24. až 26.minuty nás zradila střelba. Domácí už vedou 56:47. Zdá se, že domácí teď faulují jako o závod. V jednou našem útoku se domácí dopustili 4 faulů, bohužel nám to nepřineslo ani bod. Tak snad příště.  Na začátku 28.minuty překročila naše bodová ztráta 10 bodů. Situace zdá se být velice vážná. Domácí dali dalších 5 bodů v řadě a už ztrácíme 14. Snad do toho vnese Michal Křemen, který právě vystřídal, trochu průvan. Bohužel ne. Naopak domácí dali další čtyři a od dvacítky ve ztrátě nás už moc nedělí. Ještě že alespoň na konci zkorigoval Lee po útočném doskoku na 67:51. Nevím, jestli spoléhat na tradičně špatnou poslední čtvrtinu domácích, ale právě začíná. 
Pět bodů Ricciho na začátku poslední čtvrtiny je příjemných, ale domácí skórují za dva body a Lenzly nedává trojku. Škoda!! Suput ale z dálky dává. Střelecký prapor teď drží Ricci, další dva body z jeho dosavadních 12 snižují na 74:58. Zisk míče Ricci a jeho dunk!! 74:60 a time out domácích. Zdá se, že musí něco na našeho pivota vymyslet. Sice hrajeme v poslední čtvrtině vyrovnaně, ale na snížení náskoku domácích pod 7 bodů to nevypadá. Bohužel se nám vůbec nedaří v útoku. nedáváme ani všechny trestné hody. Minutu před koncem ztrácíme 13 bodů a to už na vítězství nevypadá :-(, tak kdyby se alespoň povedlo ještě pár bodů nastřílet! V poslední minutě si bere trenér domácích oddechový čas. Stav je 85:74. 
Tak bohužel se nám nepovedlo snížit náskok pod 7 bodů, a tak zápas proti Bielle 5.ledna bude z hlediska možného postupu klíčový.

 
Obrázek
 
Obrázek



Dále se můžete podívat přímo do haly: 
Krátké video z doby před zápasem (1) najdete  zde   (formát wmv)
Krátké video z doby před zápasem (2) najdete  zde   (formát wmv)
Krátké video z rozcvičování po poradě najdete  zde   (formát wmv)
Krátce ze zápasu (1) najdete  zde   (formát wmv)
Krátce ze zápasu (2) najdete  zde   (formát wmv)

 
vloženo: 15.12.2009 19:12 / aktualizováno: 15.12.2009 19:48 / přečteno: 15689x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.