EXKLUZIVNĚ S RADOVANEM LORBEKEM

EXKLUZIVNĚ S RADOVANEM LORBEKEM

Na utkání s italskou Biellou byl přítomen také prezident Adriatické ligy Radovan Lorbek. Účelem jeho návštěvy byla další jednání o možnosti přistoupení Nymburka do této jihoevropské soutěže. Pan Lorbek byl překvapený především výší výhry našeho týmu, která však byla podle jeho slov zasloužená.    

Co říkáte na dnešní zápas?

Očekával jsem těžký zápas. Myslím, že jste si dnes vedli opravdu dobře, obrana Nymburka byla na skvělé úrovni. Znám Biellu, hrají dobrý basketball a určitě jsem dnes neočekával takový výsledek. Možná, že to někomu mohlo připadat ke konci jako jednoduchý zápas, ale na Nymburku bylo vidět, že hraje na plné obrátky až do konce.

Dnešní zápas bylo potřeba vyhrát o 9 bodů...

To ano, ale pro Nymburk je důležité vyhrát i v příštím zápase s Ventspilsem. Pokud vyhraje příští týden, postupuje. Ale je to dobrá situace, protože vše závisí jen na Nymburku. Mnohem horší je, když čekáte na výsledek  jiného týmu a nemáte svůj osud v rukách.

Jste prezidentem Adriatické ligy.Sledujete i ostatní ligy v Evropě. Jak by dopadla česká liga ve srovnání s Adriatickou?

Budeme se bavit o Nymburku. Myslím, že podle toho, co hraje v Eurocupu, by patřil do poloviny Adriatické ligy. Českou ligu moc neznám, ale pokud má Nymburk zájem hrát jinou ligu než českou, tak to logicky znamená, že v porovnání s Adriatickou je na nižší úrovni.

Věděl jste, že Nymburk dnes nastupoval do zápasu po dvou porážkách v domácí lize?

Ano. To, že neznám tolik českou ligu neznamená, že nesleduji jak je na tom Nymburk. Nymburk sleduji, protože vyjednání o účasti v Adriatické lize jsme začali již v loňském roce a já chci mít přehled. Upřímně mě to překvapilo. Musím ale konstatovat, že někdy je dobré, když tým prohraje. Dostane tím nový impuls a hlavně varovnou zprávu, že se musí prát s každým soupeřem a nedostane výhru zadarmo. A jak jsem již říkal, nejen ty dvě prohry pro mě byly překvapením, ale i dnešní skvělá obrana Nymburka mě překvapila. 

Myslíte tedy, že dnes rozhodla nymburská obrana?

Ano. Pokud hrajete dobrou obranu, zadělává Vám to i na dobrý útok, máte šanci na jednodušší koše, v ofenzívě hrajete uvolněněji. Prostě všechno začíná v obraně, z ní se odvíjí vše ostatní. Po třech čtvrtinách jsem dnes měl pocit, že Biella proti Vám nedá ani 50 bodů a přitom je to opravdu dobrý tým.

Je v Adriatické lize obrana také na vysoké úrovni?
Ano, přirovnal bych to k dnešnímu zápasu.
A atmosféra?

Atmosféra tu byla vynikající, ale jsou místa například v Srbsku, kde je to, abych tak řekl, velmi obtížné vyhrát. Proto jsem třeba rád, že naše liga má opravdu skvělý tým rozhodčích. Ty jsou myslím na jedné z nejlepší možné úrovni.

Má Nymburk šanci nastupovat v Adriatické?

Na to nelze tak jednoduše odpovědět. Takové rozhodnutí musí udělat valná hromada Adriatické ligy, to není na mě. V současné době jsme snížili počet týmů v Adriatické lize na 12 účastníků, nicméně jsou kluby, které toto rozhodnutí nepovažují za dobré a chtějí se vrátit k modelu se 14ti týmy. My jsme této myšlence nakloněni a proto také dnes v noci budu vést jednání s nymburským vedením a závěry přednesu valné hromadě. Předpokládám, že do konce března bychom mohli udělat konečné rozhodnutí.  

 
lorbek
Radovan Lorbek sleduje zápas s předsedou ALK Zdeňkem Břízou, prezidentem klubu Miroslavem Janstou a Kateřinou Janstovou

lorbek
 
vloženo: 06.01.2010 07:05 / přečteno: 13582x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.