ZPRÁVY Z TURECKA

ZPRÁVY Z TURECKA

Dnes večer čeká naše basketbalisty utkání druhého kola Eurocupu v hlavním městě Turecka Ankaře. Soupeřem jim bude místní Türk Telekom. Domácí v prvním kole stejně jako my prohráli a určitě budou chtít doma odčinit porážku z Kanárských ostrovů. Utkání začíná v 18:15 středoevropského času a ze záznamu ho vysílá Česká televize na programu ČT 4 od 22:20.   

Naši jsou v Turecku od neděle a na pár fotografií z centra Malé Asie se můžete podívat zde  

Co řekli před utkáním náš trenér a rozehrávač čtěte dále:

Muli KATZURIN
Myslím, že nás čeká z pohledu individuálních hráčských kvalit jeden z nejtěžších zápasů v Eurocupu. Ankara má hodně hráčů, kteří mají až neuvěřitelnou úspěšnost střelby za tři body. Ve svém středu mají výborné cizince vhodně doplněné kvalitními tureckými hráči. Ankara je velmi dobrý tým a z našeho pohledu se bude jednat o velmi dobrou zkušenost. Pochopitelně se pokusíme vyhrát, i když je jasné, že nejsme v tomto zápase favoritem. Můžeme se ale zlepšovat jenom když hrajeme proti lepším a lepším týmům.
Co musíme změnit oproti minulému týdnu, abychom mohli pomýšlet na výhru?
Na výhru pomýšlíme vždy, ať je soupeř jakýkoliv. Pokud chceme porovnávat výkon z minulého týdne, je nutné podotknout, že oba soupeři se dost liší. Crvena Zvezda je hodně obranný tým, ve svém středu má mladé hráče plné energie a rychlosti. Ankara je naopak týmem ofenzivním, sice jsou také rychlí, ale zaměřeni více na útok, jsou hodně závislí na střelbě za tři body. Z toho vychází jediné. Musíme zahrát perfektně v obraně, nesmíme dávat Ankaře šanci při postupném útoku a nenechat je střílet otevřené, nikým nebráněné střely. S tím také souvisí náš obranný doskok, je důležité nedávat Ankaře šanci opravit své neuspěšné střelecké pokusy. A v neposlední řadě bychom měli omezit počet ztrát. Zní to všechno jako základní věci, ale proti týmu jako je Ankara si prostě nesmíme dovolit je nedodržovat.

Arthur LEE
Vím, že to bude těžký zápas. Chtěl bych, abychom na hřiště vstoupili silní a hráli tak, abychom mohli vyhrát. Je to jenom o našem sebevědomí. V této fázi Eurocupu jsou všichni dost silní, takže jediná cesta k vítězství je věřit v to, že jste buď stejně dobří nebo ještě lepší.
Hrajeme na hřišti soupeře. Bude to pro nás velká nevýhoda?
Řekl bych, že situace nevybočí nějak moc z normálu. Podívejte se na minulý týden. Crvena Zvezda přijela sem, hrála tedy venku a porazila nás. Takže my můžeme odjet do Turecka a porazit Turk Telekom. Vždyť je to basketbal, může se stát cokoliv. A kdekoliv.
Z našeho týmu máš jediný přímou zkušenost s tureckým basketbalem, začínal si tam s profesionální kariérou. Jaký je turecký basketbal?
Je to liga na dobré úrovni. Jsou týmy, které si mohou dovolit opravdu dobré individuality. Hraje se tam poměrně fyzicky a tvrdě a na to musíme být připravení. Musíme být připraveni na pořádnou bitvu.

Postřehy z Turecka najdete také na serveru ibasketu od Petra Procházky  

 
vloženo: 02.02.2010 09:03 / přečteno: 13523x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.