UŽ JEN HODINY

UŽ JEN HODINY

zbývají do zápasu s Bilbaem, který začíná dnes od 20:15 minut pardubické ČEZ Areně. Včera večer jsme ještě oslovili Petra Bendu a Muliho Katzurina s několika otázkami.   

PETR BENDA

Bilbao je jedním z horkých adeptů na celkové vítězství v Eurocupu. Má vynikající bilanci pouhých dvou proher. V letošní sezoně jsme už hráli proti mnoha dobrým týmům, a tak se nesmíme zaleknout našeho soupeře.

Bilbao má za sebou špatný začátek ligy, ale v současné době už šlape naplno….

Čekalo se, kdy už začnou ve španělské lize vyhrávat. Jejich kádr je tak kvalitní, že umístění v dolní polovině tabulky neodpovídalo síle hráčů na soupisce. Nyní v tabulce míří tam, kam patří.

Bilbao hraje celoplošnou obranu s rychlými protiútoky, tedy jako my. Je to pro nás výhoda nebo nevýhoda?

To se v tento okamžik nedá říct. Uvidíme, až proti nim odehrajeme nějaký zápas. My se ale nebudeme soustředit na jejich hru, my musíme předvádět naší hru, která nás zdobí v této eurocupové sezoně. To je maximální soustředění na obranou polovinu. Pokud toto splníme, budeme hrát v Bilbaem vyrovnaný zápas.

Nahrává systém dvou zápasů spíše těm týmům, které nejsou favority série?

Určitě. Pro nás je velkou výhodou, že začínáme doma, kde jsme hodně silní a více si věříme. Do odvetného utkání můžeme jít s předchozím vítězstvím a to by bylo velice pozitivní.

V předchozím období jsme odehráli podstatě více zápasů než Bilbao. Jak se tým cítí?

Velký počet zápasů posledních dnů byl velký záběr na kondici. Na druhou stranu se trenér ve většině zápasu snažil rozprostřít minuty na všechny hráče. Pro nás to může být výhoda, že jsme všichni rozehraní. V závěrečných bojích Českého poháru jsme odehráli dva těžké zápasy a to nám může spíše vyhovovat než škodit.

Cítíš sám na sobě nějakou únavu?

V posledním zápase Českého poháru jsem už únavu cítil asi jako každý na hřišti. Neděle ale byla volná a myslím, že 30 hodin na regeneraci stačí.

Jak jsi relaxoval?

Nic jsem nedělal. Vrátili jsme se až pozdě v noci, a protože rodina je Brně, mohl jsem vstávat až později. Odpoledne jsem se šel na chvíli projít.

Přemýšlel jsi už po Českém poháru o nadcházejícím zápase?

Snažil jsem se to vypustit z hlavy a poprvé jsem se našim dalším zápasem zabýval až v pondělí na tréninku.  

 
MULI KATZURIN

Jsme velmi šťastní, že jsme v této fázi soutěže. Bilbao je pro nás velkou výzvou, mají skvělou soupisku a zkušeného kouče. Bilbao je typický španělský tým z ACB jehož hru zdobí skvělá obrana a spousta rychlých protiútoků. Bude to pro nás těžký zápas. 
Nicméně v této eurocupové sezóně jsme se již několikrát přesvědčili, že můžeme porazit kohokoliv...
To je absolutní pravda. Za ty tři roky co hrajeme Eurocup jsme se naučili jednu věc. Teorie neplatí. Jsme schopni vyhrát nad mnohem lepšími týmy a porážet favority. Nezapomeňme ale, že už jenom výše rozpočtu Bilbaa, tedy 12 miliónů Euro, něco napovídá o kvalitách soupeře. My za sebou ale budeme mít domácí fanoušky, kteří nám vytvoří skvělou atmosféru a dobré zázemí k tomu, abychom se opět pokusili vyvrátit teorii.
S Bilbaem jsme v loňské sezóně dvakrát prohráli. Myslíte, že to může být strašákem v hlavách našich hráčů?
To si nemyslím. Nezapomeňte, že na obou stranách, tedy jak u nás tak v Bilbau, se obměnili části týmů, takže ani jeden z nás není to, co v loňské sezóně. Pokud bych měl mluvit o soupeři, tak si myslím, že letos je silnější než v minulé sezóně.
Co tedy bude klíčem k výhře?
Především minimalizace ztrát. Dále potom dobrý výběr střel a obranný doskok. O dobré obraně se ani nemusím zmiňovat, to je samozřejmě to nejdůležitější. Také věřím, že nám hodně pomůže domácí prostředí. Je to poslední eurocupový zápas na domácí palubovce, takže věřím, že přijde plná aréna fanoušků, kteří nás budou povzbuzovat k dobrým výkonům a vytvoří skvělou atmosféru jako vždy. 

 
vloženo: 23.03.2010 07:45 / přečteno: 12013x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.