JEDNOZNAČNÝ POSTUP PODRUHÉ

JEDNOZNAČNÝ POSTUP PODRUHÉ

Ostravští basketbalisté propadli ve hře pod košem, ve střelbě i asistencích. Není divu, že utkání skončilo rozdílem 33 bodů.

Naši hráči neponechali nic náhodě a už v první čtvrtině se šlo do dvouciferného rozdílu. Byli jsme dostatečně nekompromisní v obraně a v útoku jsme kombinovali lépe než náš soupeř. V první čtvrtině jsme se hodně soustředili na průnik hráčů do koše a to Ostrava nedokázala zastavit jinak než za cenu faulů. Naši hráči stáli na čáře trestných hodů v prvních deseti minutách třináctkrát. Jistotu jsme měli na obranném doskoku a při poměrně nepřesné střelbě soupeře jsme měli hodně možností. Ostravští nasbírali 5 doskoků, my třináct. V úvodu zápasu nechyběla bojovnost, jakmile se míč ocitl na chvíli bez kontroly některého družstva, hned byl předmětem snahy o jeho získání. Vyrovnaný průběh skóre se držel jen do 5.minuty (13:10 pro nás). Pak pročistil trojkový lauf Rančík a Carter a náš tým poprvé výrazně přiložil pod kotel. S Welschovým košem dva a půl minuty před koncem čtvrtiny, který znamenal navýšení náskoku na 11 bodů (23:12), přišel první time out trenéra Medveckého.  Proti trochu individuálnímu výkonu Amese jsme my vsadili na týmovou spolupráci, i když při nás občas při riskantních přihrávkách stálo štěstí. Ještě jedna akce stojí za vytesání do této zprávy.  Necelou minutu před koncem získal při naší rozehrávce míč Stehlík a vydal se rychle směrem k našemu koši. V patách však měl Radka Nečase, který si lišácky počkal na vhodný okamžik a střelu z rukou Stehlíka přišpendlil na desku . „To byl Brněnský drak nebo spíš brněnské TGV (čti Té žé vé),“ řekl ke svému sprintu Radek. Druhá čtvrtina sice začala trojkou nejlepšího hráče Ostravy Stehlíka, ale to bylo naposledy, kdy měl náš soupeř jednocifernou ztrátu. Po perfektním back dooru dvojice Nečas – Hruban, Carterově dvojce přidal ještě trojku a koš s faulem Hruban. Především poslední koš byl ukázkou týmové spolupráce. Carter doskočil pod vlastním košem, vyrazil dopředu, vysunul tykadlo Efevberhu, ale ten našel ještě lépe postaveného Vojtu a z akce tři na jednoho byl perfektní koš s faulem. Po dvou a půl minutách druhé čtvrtiny byl stav 37:19 a Ostrava si vybírala druhý oddechový čas. Pak se sice Stehlíkovi povedla trojka s faulem a lehko přišel ke čtyřem bodům, ale povedenější akce byly k vidění směrem na jejich koš. Rychlé protiútoky i trojky hnaly náskok až do třetí desítky. Ještě před polovinou druhé čtvrtiny, po koši Bendy s výbornou asistencí Rančíka, jsme se dostali do dvacetibodového vedení (46:26). Padesátý bod jsme dali tři a půl minuty před koncem. Pak se trochu vytratila přesnost v útoku a body už tak rychle nepřibývaly.

Ve třetí čtvrtině jsme nedali tolik bodů, ale obrana pracovala stále stejně. Za zaznamenání stojí koš na 69:39. Po zisku míče Pomikálkem se hnal dopředu Hruban, dostal od svého parťáka přesnou přihrávku a dvojtaktem, který začínal už na čáře trestného hodu, Vojta nekompromisně zavěsil. Ostravští hráči zkoušeli obstřelovat koš z dálky, do podkošového prostoru se už příliš nepouštěli. Moc úspěšní nebyli, navíc nechodili na útočný doskok, a tak se rozdíl ve skóre stále více natahoval. Padesátku dala Ostrava až na začátku poslední čtvrtiny. V té době jsme hráli v sestavě, kterou na hřišti tak často nepotkáváme: Houška, Palyza, Nečas, Pavković, Efevberha. Netradiční sestava se možná trochu odrazila na některých chybách v útoku, kdy jsme možná kombinovali více než bylo třeba. Nicméně na jasném průběhu zápasu se vůbec nic neměnilo. Navíc Ostrava pokračovala v házení míče z dlouhé vzdálenosti směrem k našemu koši. Vůbec se nepokoušela něco v útoku vymyslet. V posledních deseti minutách se bodově zvýraznil především Pavel Houška, který má na svědomí také stý bod našeho týmu. Jeho tři smečované koše byly ozdobou poslední čtvrtiny.

 
 
vloženo: 07.02.2013 19:29 / přečteno: 8718x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.