NA POHÁR DO LIBERCE

NA POHÁR DO LIBERCE

Vstupenku do Final Four bude našemu týmu dávat Liberec, za předpokladu, že budeme mít po zápase na začátku března na svém kontě více bodů než domácí. Z týmů, které byly nasazeny do druhého koše, je to nejtěžší soupeř, i když nás Liberec za uplynulé dvě a půl sezony ještě neporazil.


Družstvo Liberce se zúčastnilo Českého poháru zatím dvakrát. V premiérové sezoně se Kondoři probojovali do Final Four, kde nejprve prohráli s Ostravou (59:83) a v souboji o třetí místo doplatili na to, že druhou dvojici tvořil Prostějov a Nymburk. A tak soupeř o bronzovou medaili byl těžší než Ostrava v semifinále. Liberec podlehl Prostějovu 59:73. V loňské sezoně vypadli Kondoři už ve čtvrtém kole. Soupeřem o postup do čtvrtfinále jim bylo USK Praha a Liberec prohrál na Folimance 60:77.

Další dvojice soupeřů najdete zde

 

Co bezprostředně po losování řekli Muli Katzurin, Jiří Zídek a Jan Slowiak najdete níže:

 

Muli Katzurin

Jakým bude Liberec soupeřem?
Čím víc se v poháru posouváte, tím potkáváte těžší soupeře. Liberec hraje, zvlášť ve své aréně, velmi dobře. Je na nich vidět, že si v poslední době věří a doma dávají dost bodů. Důkazem toho byl zápas minulou středu s Novým Jičínem. Z mé dlouholeté zkušenosti vím, že pokud se jedná o takovéto zápasy, kdy musíte vyhrát tomu, abyste postoupili, je úplně jedno, proti komu nastoupíte. Nemůžete se na nic ohlížet. Důležité je vyhrát, na to se tým musí koncentrovat.
Takže byste nebyl spokojenější nebo zklamanější, kdybychom dostali jiný tým?
Ano, nepřemýšlím o tom. Nemám rád spekulace ve stylu, „co by kdyby“. Jedná se o jeden pohárový zápas, který se prostě musí vyhrát. A je úplně jedno, proti komu.
Ale určitě byste raději hrál na vlastním hřišti?
Tak to samozřejmě, každý tým se lépe cítí doma. Liberec má krásnou halu, která je cirka hodinu vzdálena od Nymburka, takže je pro lepší než jet třeba 5 hodin do Ostravy. 

 

Jan Slowiak

Jak vám bylo, když jste se dozvěděl rozlosování Českého poháru?
Pohoda. Samozřejmě z možných soupeřů je to absolutně nejtěžší varianta. S každým jiným družstvem by byla šance na postup nesrovnatelně vyšší. Na druhou stranu si můžeme alespoň ověřit, jak jsme schopni se na hru Nymburka připravit a adaptovat se na jejich styl.
Jste alespoň rád, že se utkání bude hrát v Liberci?
Jsem, protože my teď budeme kvůli MS v lyžování hodně cestovat, takže to bude po dlouhé době zápas doma.
Koho jste si ve skrytu duše přál jako soupeře?
Abych řekl pravdu, moc jsem to neřešil. Nicméně Prostějov a Pardubice by byly hratelnější.
A co Nový Jičín, ten jste v posledním zápase vyprovodili velkým rozdílem?
To ano, ale neglorifikujme jedno vítězství nad silným soupeřem. Nám se utkání povedlo, jim ne. V dalším utkání bude favoritem zase Nový Jičín. Oni tu kvalitu svého kádru mají.
Kde by se podle vám mělo hrát Final Four Českého poháru?
Podle mých informací se musí hrát na neutrální půdě. Mělo by to být v lokalitě, kde je basketbalová tradice, třeba v Chomutově, kde je dobrá hala. My máme dobré zkušenosti s Varnsdorfem, ale tam asi není odpovídající zázemí.

 

Jiří Zídek

Jestliže pomýšlíme na obhajobu vítězství v Českém poháru, se nemůžeme moc dívat na to, který soupeř před námi stojí. Je třeba vyhrát ještě tři zápasy, abychom získali pohár a musí nám být jedno, který soupeř to je. Liberec známe dost z ligy, je to družstvo, které umí zahrát výborný zápas. Viz jejich dvacetibodové vítězství nad Novým Jičínem. My máme natolik zkušený tým, že se s tím vyrovnáme. Pochopitelně scénář jednoho zápasu činí takový pohár výjimečným. Prostě rozhodne 40 minut na palubovce, žádná dlouhodobá série a zaváhání má fatální důsledky.

 

 
vloženo: 08.02.2009 00:00 / přečteno: 12824x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.