V SOBOTU ZASE NA LIGU

V SOBOTU ZASE NA LIGU

Zítra již od 15:45 změříme síly s dalším týmem Adriatické ligy, který je stejně jako my nováčkem ligy, ale na rozdíl do nás ještě nemá žádné vítězství.   

To však neznamená, že je to nějaký slabý tým. 

Co o týmu říká trenér Ginzburg si přečtěte dále: 

Ronen Ginzburg: Rozhodně to bude těžký zápas, protože se vracíme po těžkém zápase z Kragujevace a budeme mít na přípravu v podstatě jeden tréninku. Víme o týmu Igokea, že je bohatý a utratil hodně peněz, aby přivedl nové hráče jako je například Chase, Harrise a některé bývalé hráče Partizanu. Začátek sezony neměli dobrý, prohráli dva zápasy v řadě, a tak se dá předpokládat, že budou bojovat naplno, aby utrhli první vítězství v Adriatické lize. Na naší straně je jednoznačně výhoda domácího prostředí.

Kolik síly nám sebral zápas v Kragujevaci. Máme jen dva dny na regeneraci?

Určitě nám to sebralo hodně sil, protože zatím nejsme zvyklý na takový rytmus zápasů. Hodně sil nám vzalo bránění jejich silných podkošových hráčů. Také jsme si přivezli nějaká drobná zranění. Doufám, že se všichni dají dohromady a bude vše v pořádku.

Co musíme ze středečního zápasu zopakovat, abychom vyhráli?

V první řadě musíme být rychlí v útoku, což vychází ze zastavování jejich útoků dobrou obranou. Každý zápas má svou zvláštní dynamiku, a proto nemohu přesně říct, co bychom měli zopakovat.

Pokud bychom zápas vyhráli, měli bychom na začátku sérii 3:0. Přemýšlel jste někdy o takovém začátku sezony?

Já stále myslím pozitivně. V tuto chvíli není důležité, jestli vedeno 3:0 nebo je to třeba 2:2. Každý tým má během sezony výkyvy, někdy je nahoře jindy dole. I vloni měl i třeba Partizan špatné a dobré části sezony. V tom je právě krása této ligy. Kdokoliv může prohrát s kýmkoliv. Díky vyrovnanosti celé soutěže to zase tolik neznamená. Je stále šance s tím něco udělat. A to je to, co se mi na NLB lize líbí.  

Krátké představení týmu a vybraných hráčů
Tým Igokea Aleksandrovac je klub z Bosny a Hercegoviny, ale z její srbské části tedy z Republiky Srpska. V roce 1999 skončila Igokea na 10.místě domácí soupeře (bez týmů Bosny a Hercegoviny). O rok později už soutěž vyhrála a skončila nakonec na pátém místě v bosensko-hercegovinské lize. V roce 2001 dosáhl klub zatím největšího úspěchu, když zvítězil v obou ligách.  V následujících letech se klub umisťoval většinou ve vyšších patrech ligových soutěží. V minulé sezoně skončila Igokea sice na třetím místě, ale nakonec v semifinále se svým velkým rivalem Bosna ASA Igokea zvítězila 2:0 na zápasy a tím si zajistila vstupenku do Adriatické ligy. Z Bosny a Hercegoviny totiž postupovaly jen dva týmy. Přesto, že adriatický klíč byl jasný a měla postupovat Igokea., dostal se náš dnešní soupeř se do soutěže až po složitých peripetiích a dohadech. Bosenská basketbalová federace totiž přihlásila na vedení ligy tým BOSNA ASA BHT. Tento tým sice nepostoupil do závěrečných bojů bosenské ligy a vypadl v semifinále, ale federace ho určila na základě vyššího počtu bodů, které získal ASA v bosenském poháru. To se však nelíbilo finalistovi bosenské ligy a velkému rivalovi Bosny ASA týmu Igokee Aleksandrovac. Po několika jednáních nakonec dostala přednost Igokea a obdržela tak pozvánku do prestižní soutěže.  
Klub Adriatickou ligu nehraje v Aleksandrovaci, ale nedalekém Laktaši v nové moderní hale pro zhruba 4000 fanoušků.  
Tým z Aleksandrovace má sestavu o poznání starší než minulý soupeř z Bělehradu. V sestavě má dva Američany, jednoho Černohorce a zbytek tvoří buď Srbové nebo Bosňané. 

Nejvytěžovanějším hráčem je Brian Chase, v průměru odehrál 34 minut a nastřílel také nejvíce bodů – 27. Chase studoval na Virginia Tech a také zde hrál NCAA. Až do března 2008 strávil svoje basketbalová léta v USA až podepsal na zbytek sezony v týmu Besiktas. V následující sezoně startoval v Eurolize za francouzský Le Mans. V deseti zápasech Euroligy nastřílel průměrně 12 bodů. V zimě 2009 ještě Brian přestoupil do Dynama Moskva. Minulou sezonu odehrál Brian v další kvalitní soutěži – ACB lize. V dresu Valladolidu nastřílel průměrně 10,8 bodů a byl nejlepším hráče ve střelbě trestných hodů (95%). 

Na doskoku je nejlepším hráčem Žarko Rakočević s 12 doskoky.  Profesionální kariéru začínal v Podgorici, kde vydržel od roku 2002 do března 2008, po přestupu do Cherkassy Monkeys ještě v témže roce přestoupil do Chimik Južnyj. Po této zkušenosti zakotvil na rok a půl v Partizanu Bělehrad a sezonu dokončil v KK Bosna Sarajevo. 

Hojně vytěžovaným hráčem je také Čedomir Vitkovac (průměr 30 minut).  Křídlo Igokey má hojně zkušeností ze svých angažmá v Crvene Zvezdě, Partizanu Beograd, Vojvodine Novi Sad nebo Budućnosti Podgorica. S týmem Partizanu je dvojnásobným vítězen Adriatické ligy a v roce 2010 byl také vyhlášen nejlepším hráčem Černé hory. 

 
vloženo: 15.10.2010 15:08 / přečteno: 12432x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.