PŘEPIŠTE DĚJINY!!

PŘEPIŠTE DĚJINY!!

Porazili jsme Euroligový tým - Cibona Zagreb - ČEZ Basketball Nymburk 85:86.  

Cestu do haly si nenašlo moc diváků. Pět minut před zahájením bylo v hale maximálně tisíc diváků. Zatím je skóre poměrně vysoké a Cibona má na svém kontě 5 ztrát. V 7.minutě vedeme 20:15, přičemž domácí nastříleli všechny své body z bezprostřední vzdálenosti koše, my dokážeme trefovat jak zpod koše, tak ze střední vzdálenosti a máme na svém kontě i jednu trojku. V 9.minutě vedou už domácí 22:20, když se do vedení dostali po trojce obávaného střelce Bogdanoviče. Skončila první čtvrtina a stav je vyrovnaný 22:22. Naše střelba za 2 i 3 body je 50%, soupeř je lepší ve střelba za dva body (70%). V úvodu první čtvrtiny jsme těžili z mnoha ztrát domácích. Na svém kontě jich měli šest a dávali jsme z rychlých protiútoků. Tedy hráli jsme opět svou hru. Škoda, že jsme po vedení 20:15 přenechali aktivitu domácím, kteří otočili na 22:20. Domácí po celou první čtvrtinu všechny svoje útoky valí přes podkošové hráče, kde mají drtivou převahu, i přesto, že Aleš Chán hraje dnes solidní zápas. 
První tři střely druhé čtvrtiny šly z dlouhé vzdálenosti. Bohužel dvě (jedna z nich trojka Zubciče) byly od domácích, a tak vedou na konci druhé minuty 27:24. Michal Křemen sice vyrovnal také z perimetru, ale dalších pět bodů dali domácí. Za tři body se opět trefil Zubcić a dva body přidal střelec Bogdanović. Za stavu 32:27 si vzal trenér Nymburka oddechový čas. V 16.minutě ke stejnému kroku musel sáhnout také domácí kouč, protože našim hráčům se podařilo i díky solidní střelbě z dlouhé vzdálenosti jít do vedení o dva body (stav utkání je 37:39). Naši hráči ve druhé čtvrtině výborně střílí. V 16.minutě už mámě úspěšnost střelby za dva body 55%, kdežto domácí 7% ztratili. Střelba za tři body v našem podání 6/4 je hlavním hnacím motorem naší ofenzivy. Bohužel hoříme na doskoku, kde domácí mají dvakrát více odražených míčů než my. 17.minuta - Simmons - koš s faulem, trestný hod Tre proměnil také, takže vedeme 42:39. V 18.minutě opět dva trojkové zářezy. Jeden hod vyslal na koš Nissim a jeden Zubcić. Vzhledem k tomu, že byly oba úspěšné, rozdíl ve skóre se nezměnil. Naše úspěšnost střelby z perimetru je vynikající - 71%!!! (7/5). Snad to vydrží. Minutu a půl před koncem prvního poločasu vedeme nad Cibonou 47:42 po dvou bodech Simmonse a domácí trenér si bere oddechový čas. Skončil první poločas a vedeme 47:43. Ze statistik je jasné, že si nesmírně vážíme míče. Máme pouhé dvě ztráty!!! proti deseti soupeře. I když domácí nemají špatné procento střelby za tři body (45%) naše je prostě fantastické (63%). Jediné, kde máme problémy je pod košem. Soupeř má 20 doskoků, my pouze devět. Vynikající je obrana na Bogdanoviče. Má na svém kontě 7 bodů a valorizaci 3. Prapor domácích tak drží Pasalič, Zubcić, Radosević a Johnson. Všichni mají valorizaci nad 10 bodů. Z našich hráčů má nejvyšší valorizaci Simmons 18, ale další hráči mají devět a to dnes stačí. Celkově byla naše hra v útoku velice chytrá a v obraně jsme hráli s maximální snahou bránit zepředu, vypichovat míče a nutit domácí ke ztrátám. Diváků je v hale málo a domácí povzbuzují jen sporadicky. 
    
Na obrázku je statistika po prvním poločase a střelba pouze za druhou čtvrtinu (po kliknutí se zvětší). 
statistika - poločas Cibona - Nymburk

Druhý poločas začal dvěma body dnes vynikající Aleš Chán. Domácí sice odpověděli stejně, ale Aleš další dva body (51:45 pro nás)!!! Na úvod třetí čtvrtiny se střelba trochu zadrhla, ale na obou stranách, což nám tolik zatím nevadí - (23.minuta 45:51). 23.minuta - Pampi po útočném doskoku další dva body (45:53) - zatím naše největší vedení. Všechny naše body padly zatím z vnitřního prostoru a soupeřovy také. O střelbu z perimetru se zatím nikdo ani nepokusil. Trenér Cibony si bere oddechový čas, zdá se, že je trochu překvapen průběhem zápasu. 25.minuta po dvou šestkách Simmonse je stav 48:55. Pozor, ve 26.minutě se nejprve trefil Zubcić a po něm z trojky Vrbanc a domácí se přiblížili na dostřel. Neno si pochopitelně bere oddechový čas. Obrany teď pracují lépe než v prvním poločase. Kromě horší střelby se zvýšil i počet ztracených míčů. Hned po oddechovém času prokázal Pavel Pumprla silnou vůli. I když nedal druhou šestku, doskočil odražený míč a Afik dal další dva naše body. Bohužel domácí dotahují. Dali dva koše v řadě a pak Vrbanc přidal trojku. Na začátku 28.minuty vedou domácí 62:60. V posledních třech minutách třetí čtvrtiny nás trochu opustila střelecká štěstěna a domácí šňůrou 9:0 přebrali otěže zápasu. 

Na obrázku je statistika po třech čtvrtinách a střelba pouze za třetí čtvrtinu (po kliknutí se zvětší)
Obrázek

Začíná poslední dějství. Vydržíme? Domácí první možnost změnit skóre čtvrté čtvrtiny nevyužili, když neproměnili dvě šestky. To Simmons se s tím nepáral a dvěma body snížil na 62:61. A teď Sokol po útočném doskoku dokonce opět poslal náš tým do vedení 62:63. Radošević nám sice trochu dvěma body zkazil radost, ale my to nezdáváme a stále bojujeme. Začínáme se prosazovat pod košem, počet doskoků už není v tak vysokém nepoměru (aktuálně 31:23 - 32.minuta). 33.minuta - Aleš Chán - dvě šestky - výborně (64:65), Ovšem náš dnešní kat jménem Zubcić dává další trojku, už má na svém kontě čtyři. Ve 34.minutě si po další trojce Cibony bereme oddechový čas. 35.minuta - Aleš Chán svým 16.bodem snižuje na 70:67 opět po útočném doskoku. Statistika útočného doskoku je vyrovnaná 10:10. Po zisku Aleše dal Simmons dva body a přiblížili jsme se na rozdíl jediného body. Domácí Bogdanovič však trojkou trochu hatí naše plány. Po pátém Alešově útočném doskoku další jeho dva body a po Afikově trojce je to 75:74. 38.minuta Štipcević trojkou na 80:76. Teď jde obrana trochu stranou. Útoky se valí na obě strany a při poměrně úspěšné střelbě body poměrně rychle přibývají. Stále jsem ale o krok pozadu. Necelé dvě minuty před koncem za stavu 82:78 si bereme oddechový čas. Až neuvěřitelné - Aleš Chán po dalším útočném doskoku (pořadí šestý) snížil na 82:80, ale Štipčević trojkou zase natáhl náskok na pět bodů. Běží poslední minuta a stále nám chybí čtyři body. Hodiny už ukrajují poslední minutu a Afik Nissim dal trojkou utkání nový rozměr. Stav zápasu je 85:84 a trenér Cibony si bere oddechový čas. Michla Křemen zblokoval střelu Radoševiče, ale ten se ještě k míči dostal. Oddechový čas si bere opět domácí kouč, aby připravil poslední útok. Cibona ztrácí míč! Afik dává dva body - VEDEME. 
NEJEN VEDEME - MY JSME VYHRÁLI!!!!!!!

Závěrečná statistika
závěrečná statistika 

 
vloženo: 06.11.2010 17:05 / aktualizováno: 06.11.2010 18:27 / přečteno: 16884x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.