POPRVÉ V KARIÉŘE

POPRVÉ V KARIÉŘE

Aleš Chán zahrál v Zagrebu proti Euroligové Ciboně životní zápas. Sám takové označení odmítá, protože věří, že takový nebo lepší zápas ještě přijde.  

Do zápasu jsme šli všichni s vědomím, že se o přijatelný výsledek popereme a že nic nedáme soupeři zadarmo. Bylo nám jasné, že bude důležité, abychom drželi se soupeřem krok co nejdelší dobu, protože potom se může hrát i o vítězství.

Jak jsi prožíval druhý poločas, kdy jsi měl mimo jiné tři útočné doskoky a z toho tři koše? Byly obrovsky důležité.

Já jsem si to v té chvíli neuvědomoval. Snažil jsem se dělat to, co jsem měl a tohle je v popisu mé práce. To, že mi to vyšlo, je výborné.

Byl to těžký zápas?

Byl. Už dlouho jsem nehrál 33 minut v zápase. To je na jedné straně. Na druhou stranu jsem únavu moc nepociťoval. Pro mě je to obrovská vzpruha, když jsem díky zranění strávil tolik času na lavičce. Teď pár minut po zápase ještě necítím únavu, ale vím, že přijde.

Hrál jsi teprve druhý zápas v Adriatické lize. Kde se vzala souhra s týmem?

Už dva týdny spolu trénujeme a asi to stačilo. Já řeknu upřímně, nečekal jsem, že zahraji tak dobrý zápas.

V čem byli pivoti soupeře nepříjemní?

Jsou výborně atleticky vybavení, jsou docela velcí, ale umí rychle běhat a k tomu jsou ještě o deset let mladší než já (s lehkým úsměvem) a to taky není nic příjemného. Platila ale na ně moje výška a hmotnost. Mám o nějakých 15 kilo víc, plus pár centimetrů a to mi pomáhalo.

Pomáhalo ti to hlavně v obraně nebo útoku?
V obraně i útoku.

Aleši, všichni říkají, že to byl tvůj životní výkon. Souhlasíš?

Já doufám že ne!
???
Ještě nejsem přece tak starej (úsměv).
Jakou cenu má takové vítězství?

To ukáže až čas. Teď si to ještě plně uvědomovat asi ani nemůžeme. Možná až budeme bilancovat před finálovou částí Adriatické ligy, bude to pro nás naprosto klíčové vítězství. Ale už teď, v tento okamžik, je to pro nás po domácím zápase proti Krce velká vzpruha. To je první moment tohoto vítězství a druhý vystupuje už jen ze samotného vítězství nad Euroligovým týmem a ještě podotýkám na jejich půdě. Kolikrát se to za život podaří?? Mě se to podařilo poprvé v kariéře. 

V čem byl zápas těžký?

Byl hodně náročný mentálně. V době, kdy jsme si vytvořili solidní náskok a nějakou tu minutu jsme si ho udržovali, najednou přišel na hřiště hráč, kterého jsme se nebáli, o kterém jsme věděli, že je to hráč z lavičky, který si moc nezahraje a který za všechny dosavadní letošní zápasy dal osm bodů (Vrbanc – pozn.redakce). Teď přišel, dal dvě trojky a jednu dlouhou dvojku a vrátil domácí do zápasu.

Dal osm bodů, to ale v zápase nebylo moc?

Jenže on dal těch svých osm bodů snad za minutu a půl. My už jsme si říkali, že náskok není špatný a že ho jen teď musíme udržet a najednou přijde takový hráč, který dá utkání úplně jiný rámec. Rázem jsem prohrávali. Úžasný pocit je, že jsme se dokázali vzchopit a vrátit se do zápasu.

My jsme takový návrat do zápasu dokázali i v předešlých dvou zápasech….

My dlouhodobě ukazujeme, že utkání nevzdáváme a umíme se vrátit i za krajně nepříznivého stavu do zápasu. Ale nikdy se nám to nepovedlo proti tak silnému soupeři.

Můžeš popsat posledních deset vteřin zápasu?

To bylo jednoduché. Hráli jsme clonu, kdy já jsem byl zapikolovaný dole pod košem a čekal jsem. Hrál Afik s Michalem s tím, že Afik měl najet a já budu čekat na eventuální doskok. Afik najel, vyfintoval svého protihráče a já se ke slovu už nedostal.

Nemrzí tě, že jsi nebyl tím posledním střelcem?
Vůbec ne. Moje pozice na eventuální doskok nebyla dobrá, a tak jsem byl rád, že to Afik proměnil. 
 
vloženo: 06.11.2010 23:44 / přečteno: 13672x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.