NAVÁŽEME NA MINULÝ ZÁPAS?

NAVÁŽEME NA MINULÝ ZÁPAS?

V sobotu zavítají do Nymburka "Pracovníci" z Kragujevace. Tým, který jsme jakou prvního soupeře v Adriatické lize porazili na venkovní palubovce. 


Radnički mají v Adriatické lize odehráno jen 13 zápasů. V minulém kole měly hrát v Zagrebu CO, ale zápas byl přeložen na 19.ledna. To znamená, že náš soupeř odehrál poslední zápas 25.prosince a od té doby je bez zápasového zatížení. Uvidíme, jak si tým s tak dlouhou pauzou poradí.

Kragujevac vyhrál šest zápasů a to především od začátku listopadu do poloviny prosince. Za těchto 6 týdnů prohrál jen jednou s Cibonou. V jejich pasti uvízly i takové týmy jako Partizan Bělehrad, Hemofarm Vršac nebo Krka Novo Mesto. Poslední dva zápasy proti Cedevitě a Olimpiji se už Radničkám nedařilo a oba prohrály. Vzhledem k tomu, že ze šesti vítězství byly tři na palubovce soupeře, nedá se říct, zda Radnički hrají lépe na domácí nebo venkovní palubovce.

Pro nejvyšší prohru si Kragujevac dojel do Podgorice, Budućnost je přehrála poměrem 95:61 (o 34 bodů). Dvoucifernou prohrou skončil ještě jejich poslední zápas proti Olimpiji (o 19 bodů). Dvojí vítězství o deset bodů si přivezly Radnički z Vršace a Zadaru a poslední dvojciferný výsledek uhrály doma proti Širokému (12 bodů). Všechny ostatní výsledky se vešli do deseti bodů. 

Na soupisce Radniček jsou tři cizinci, každý jiné národnosti: Američan, Černohorec a Švéd. Absolutním lídrem soupisky je Američan Michael Lee (na fotografii nahoře s číslem 5), který ve svých třinácti odehraných zápasech jen jednou odehrál méně než třicet minut. V devíti zápasech neslezl ani na minutu z palubovky a proti není divu, že má průměr na zápas 38:04 minut. Na Leeho sází trenér ve střelbě. Lee již nastřílel 280 bodů, což je průměrně 21,5 bodů na zápas. Mezi střelci Adriatické ligy patří první místo. Jako jediný se v průměru dostal přes dvacet bodů na zápas. Při své výšce 207 centimetrů je také nejlepším hráčem na doskoku a to jak v útočných tak obranných doskocích.  Jeho 76 doskoků ho řadí na 6.místo mezi doskakovači. Před ním na čtvrtém je Radek Nečas, a tak pravděpodobně bude Radek tohoto Američana bránit. Protože Lee umí dobře střílet i doskakovat, je nejlepším hráčem Radniček ve valorizaci. Téměř tři stovky bodů a průměr na zápas 22,85 z něho dělá třetího nejlepšího hráče celé NLB ligy a to je před ním na prvním místě ještě Milan Mačvan, který už Adriatickou ligu opustil a hraje v Maccabi Tel Aviv. 
Druhým nejužitečnějším hráčem je Steven Marković, australský rodák ze Sydney se srbským pasem, který si zahrál za australský reprezentační výběr a získal v roce 2003 zlatou medaili na MS juniorů. Steven má na svém kontě také více než 30 minut na utkání a v týmu je hlavním distributorem finálních přihrávek. S téměř pěti přihrávkami na zápas je na druhém místě v pořadí hráčů Adriatické ligy. Na druhou stranu je ale nejhorším hráčem v počtu ztracených míčů jak ve svém týmu tak v celé NLB lize. Marković je také druhým nejlepším střelcem svého týmu (150 bodů). Posledním trojciferným střelcem Radniček je Rakić (113 bodů). 

V porovnání valorizačních bodů je tým Radnički Kragujevac na šestém místě s průměrem 80,08 bodů na zápas, naši hráči za dnešním soupeřem zaostávají jen o necelý bod a máme 79,86 bodů/zápas. Radnički však mají nejproduktivnější útok. V zápase nastřílí v průměru více než 82 bodů na zápas. Ovšem na obranné polovině není tým z Kragujevace příliš dobrý. Ve třinácti zápasech inkasoval 1115 bodů, což je 85,77 bodů za zápas. 

Trenér Oren Amiel o našem soupeři: 
S týmem Radnički Kragujevac hrajeme doma, a proto je vítězství v domácím prostředí důležité. Je třeba neustále podporovat myšlenku: můj dům, můj hrad. Družstvo soupeře nezačalo dobře, ale postupem času se znatelně zlepšilo. Musíme být soustředění, být dostatečně agresivní, především v obraně. Když totiž chceme hrát naši hru s rychlými protiútoky, rychlým přenesením hry na útočnou polovinu, tak musíme vycházet z dobré obrany. 
Za palubovce Crvené Zvezdy jsme vyhráli. Myslíte, že to je začátek série 6:0?
Užíváme si výhru, to je pravda, ale Adriatická liga je velice těžká. Nemůžeme si po takovém zápase „lehnout na záda“ a čekat, že se budou soupeři porážet jenom proto, že jsme odehráli výborný zápas na palubovce soupeře. Pochopitelně odrážet se do dalšího zápasu z předchozího vyhraného utkání, je o poznání lepší. Nicméně, jak jsem řekl na začátku, musíme být plně koncentrovaní na svou hru a musíme soupeři vtisknout náš styl hry.
 


 
vloženo: 07.01.2011 13:25 / přečteno: 14337x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.