SOUBOJ NOVÁČKŮ NLB LIGY

SOUBOJ NOVÁČKŮ NLB LIGY

V šestnáctém kole změříme svoje síly s týmem z Aleksandrovace, který se bude rozhodně chtít revašovat za porážku v Nymburce.


Naši hráči jsou v Bosně a Hercegovině od pondělního odpoledne a cesta proběhla bez komplikací. Letadlo doletělo s našimi hráči do Zahřebu a odtud pak autobusem do Bosny. Jediné zdržení asi půl hodiny nabral autobus na hranicích, kde místní celníci se chtěli seznámit se všemi našimi hráči i realizačním týmem. Od hranic to už do Aleksandrovace a Laktašima nebylo daleko. 

Tým Igokea Aleksandrovac vlastní Milodar Dodik, prezident Republiky Srpske a díky tomu je klub finančně dobře zajištěn a podporován. I když klub sídlí v Aleksandrovaci, hraje svá utkání v hale v lázeňském městečku Laktaši vzdáleném necelých deset kilometrů. Hala se blýská novotou, vždyť byla v Dodikově rodišti otevřena teprve v říjnu 2010 utkáním Panathinaikosu Athény s místními basketbalisty. V hale je všechno na vysoké úrovni, od novinářských sedaček, přes místa pro fanoušky až po kvalitní zázemí šaten. 

Co o týmu soupeře řekl trenér Ginzburg si můžete přečíst zde: „Igokea Aleksandrovac je tým, který disponuje velkým finanční potenciálem a tomu odpovídá i jejich soupiska. Je kvalitní nejen v individualitách, ale také v týmovém pojetí hry. Majitelé klubu si hodně slibují od premiérové sezony v Adriatické lize a možná pro ně může být trochu handicapem, že hrají pod větším tlakem. K devizám tohoto soupeře patří jejich diváci, kteří si nacházejí cestu do moderní haly v hojném počtu.“

Igokea se opírá hlavně o střelbu Briana Chase, který nastřílel doposud 225 bodů, což ho zařazuje na 8.místo mezi střelci ligy. Ve střelbě z perimetru vyniká Milan Dozet, který má na svém kontě 21 trojek s úspěšností 50% a to z něho dělá druhého nejlepšího trojkaře NLB ligy. Náš Tre Simmons sice nastřílel o dvě trojky více, ale s menší úspěšností (46%). To ho řadí na 6.místo. V desítce máme ještě jedno zastoupení a to Afika Nissima (8.místo – 44,44%). Nejužitečnějšího hráče však hledejme pod košem. Je jím Čedomir Vitkovac, který si kredit zvyšuje především na doskoku a dvaasedmdesáti získanými fauly. Střelcem trestných hodů je průběrným (73%). 

Utkání začíná v 17:00 hodin a televizní záznam pak v noci ve 22:35 hodin.  

Hala Laktaši


 
vloženo: 11.01.2011 04:30 / přečteno: 15363x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.