AKTUÁLNĚ Z LAKTAŠI

AKTUÁLNĚ Z LAKTAŠI

Stručné zpravodajství ze zápasu proti Igokea Aleksandrovac

Naši hráči jsou na lavičce v deseti. Chybí McKay, který se s týmem rozloučil a do Bosny neodletěl ani Radek Nečas, kterého teplota ještě nepustila z postele. 
Domácí začali poměrně úspěšnou střelbou ze střední vzdálenosti a v šesté minutě se ujali vedení 16:7, když se o body podělili všichni hráči základní sestavy. Na naší straně jsme našli pouze dva střelce Simmonse a Chána. Opět jako v minulém zápase už máme na svém kontě pět osobních chyb. Pavel Pumprla už dvě a proto musel střídat. Při průběžné ztrátě 7:16 sáhl trenér Ginzburg k oddechovému času. 
Na konci šesté minuty se košem s faulem prosadil střídající Štimac. Trestný hod nedal. Další útok domácích jsme zastavili za cenu faulu, a protože jsme měli už pět faulů, střílel soupeř dva úspěšné trestné hody. Na přelomu sedmé a osmé minuty se nadvakrát prosadil Afik Nissim a domácí trenér zlepšuje morálku týmu oddechovým časem. Naše dosavadní hra není špatná střelecky, minuli jsme dvě dvojky a dvě trojky, ovšem máme na svém kontě 4 ztracené míče a to nás zatím sráží zpět. I přes velký rozdíl ve valorizaci (29:14), prohráváme "jen" 15:20. 

Obrázek 
Druhou čtvrtinu jsme začali dobře, Štimac a Pampi čtyřmi body z bezprostřední vzdálenosti  snížili vedení domácích. Pak sice Nadfeji snížil, ale Afik naší druhou trojkou opět bodík umazal. Po bendových dvou šestkách jsme se přiblížili na rozdíl dvou bodů (13.minuta).  Ve 14.minutě je po koši Afika vyrovnáno (26:26), když domácí nedali dvakrát po sobě trojku. Po delší době se ozvali domácí, když Vitkovac využil faulu Bendy při doskoku po nepovedené střele Igokey. Štimac vyrovnal a pak se v rychlém sledu skórovalo na obou stranách hřiště. Bohužel pro nás jsme jednou ze střídání košů vypadli, a tak prohráváme na začátku 17.minuty o 4 body 34:30. To je signál pro našeho kouče k oddechovému času, při kterém se na palubovku vrací Simmons, Chán, Lenzly a Sokolovský. Bohužel naší nepovedenou střelu trestá dvěma body Vitkovac a ztrátu Lenzlyho opět stejný hráč. Na konci 17.minuty prohráváme 30:38. Ještě že Mike a Aleš čtyřmi body udrželi kontakt s vývojem zápasu. Ve druhé čtvrtině se zatím vyrovnal počet faulů (8:10). 
Na začátku 19.minuty potvrdil Dozet své schopnosti střelby z perimetru a domácí vedou o 7 bodů (41:34). 
Obrázek
Na úvod třetí čtvrtiny se náskok domácích zvýšil na devět bodů a pak se začal prosazovat naše křídla Pampi a Sokol, kteří nedovolili domácím, aby se jejich náskok ještě zvětšil, naopak pár bodů z něj umazali. Na konci 27.minuty se prosadil Afik Nissim "z bedny" a snížil náskok soupeře na tři body (52:49). Ve 27. a 28.minutě se pěti body prosadili američtí hráči Harvey a Chase a náskok se opět zvětšil na 8 bodů. Po koši Afika a Harveye se bodový rozdíl udržel až do poslední čtvrtiny. 
Obrázek
Čtvrtá čtvrtina začala tím nejhorším - trojkou Nadfeje, na kterou zareagoval Pampi dvěma trestnými hody a tím ztrátu opět redukoval pod deset bodů. Dokázali jsme ubránit útok domácích, ale v pořadí už 13.ztráta (oproti pěti domácích) se náskok Igokey opět vytáhl do dvouciferné podoby. Po koši s faulem Florence si vzal trenér Ginzburg oddechový čas, protože už prohráváme o 14 bodů (67:53). Kontaktní trojka Lenzlyho se nepovedla už 14.ztráta opět degradovala možnost snížit vedení domácích. Nadfeji však nabízenou možnost nevyužil, zato Lenzly se odradit nenechal a trojkou upravil na 67:56 a po teprve šesté ztrátě domácích Nissim snížil na 67:58. Není divu, že si domácí kouč bere oddechový čas. Šest minut před koncem ztrácíme 9 bodů a naděje stále žije. Joksimović s Pampim dali po koši a poté Dozet po útočném doskoku zvýšil na 71:60. Bohužel Afik trojku nedal a útočný doskok Pumprly jsme zdegradovali ztrátou míče. Na začátku 36.minuty se stále držíme v závěsu kolem deseti bodů a nemůžeme se trefit do koše. Vzhledem k ubývajícímu času se musíme pokoušet více o střelbu z perimetru, ale nedaří se. K dokonání všeho jsme si nepohlídali útočný doskok Vitkovace po nepovedené šestce Dozeta. Domácí však nám ztrátou míč darovali zpět. Na začátku 38.minuty vytahujeme po dvou šestkách Nissima obranu na půlku soupeře a Štimac po zisku Pavla Slezáka vytěžil koš. Necelé dvě minuty před koncem stále ztrácíme dvouciferný počet bodů. Po koši s faulem Chase je stav 79:68. I když se pod košem soupeře snažíme pracovat na sto procent, nedaří se nám náskok snížit. Čas se zatraceně krátí a na nějakou redukci skóre už asi nezbude čas.     
Je dobojováno. Naši hráči prohráli 82:70. 
   Obrázek
 
vloženo: 11.01.2011 16:57 / aktualizováno: 11.01.2011 18:34 / přečteno: 15566x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.