CESTOVÁNÍ JE JAKO SNĚHOVÁ KOULE

CESTOVÁNÍ JE JAKO SNĚHOVÁ KOULE

Mimo jiné říká o únavě asistent trenéra Oren Amiel v rozhovoru před utkáním Nymburka s Širokim Brijegem.   

V týmových statistikách je Nymburk a Široki ve většině ukazatelů těsně vedle sebe. Dá se tedy očekávat stejně vyrovnaný zápas jako jsou vyrovnané statistiky?

V první řadě jsme se v této soutěži naučili, že vyhrát může kterýkoliv tým proti kterémukoliv týmu. Nemyslím si, že v letošní sezoně určuje pořadí týmů tak striktně jejich kvalitu. Pro příklad. My jsme prohráli vysoko s Širokim a doma jsme porazili takové týmy jako Partizan nebo Cibona. 

Široki má jedny z nejlepších statistik TH v Adriatické lize. Dá se tomuto faktu přizpůsobit způsob hry nebo styl obrany?

Nemyslím, že bychom měli v plánu nějak zohledňovat úspěšnost trestných hodů soupeře. Stejně jako v jiných zápasech se chceme vyvarovat laciných faulů.  

Mezi individualitami má Široki jednoho hráče na 8 místě mezi MVP Vedrana Moroviče. Je jeho zastavení cestou k jednoduššímu vítězství?

Morović je vynikají a zkušený hráč. V této sezoně má však jinou roli než měl v minulých sezonách v Zadaru nebo Olimpiji. V předchozích týmech byl hráčem, který nastupoval z lavičky, v této sezoně je jedničkou na svém postu. Je vidět, že dokáže své příležitosti využít. Našim cílem bude ho zastavit především na útočné polovině, ovšem stejně jako my ani Široki není týmem jednoho muže. Naše taktika se nebude soustředit jen na něho.

Zdá se, že to, že tolik necestujeme, se pozitivně projevuje na výkonu hráčů – byť prohra s Hemofarmem nebo Estudiantes, obraz hry byl i bez Pampiho a Aleše solidní. Vnímáte to stejně?

Ano, vidím to stejně. Každý fyzioterapeut potvrdí, že neustálé cestování je jako sněhová koule, na kterou se každým zápasem venku nabaluje další vrstva únavy. Díky tomu nejen klesá výkonnost hráče, ale také roste pravděpodobnost únavy. Myslím si, že na výkonu týmu se více podepisovala neustálá absence některých hráčů. Nebylo moc zápasů a tréninků, které bychom absolvovali v plném počtu. Připomeňme si, že chyběli Aleš Chán, Petr Benda, Afik Nissim, Pavel Pumprla nebo Michal Křemen.

Dokazuje vítězství Širokého v poháru Bosny a Hercegoviny něco o aktuální síle týmu?

Pochopitelně, Široki je velmi silný tým a patří stabilně společně s Igokeou a Bosnou Sarajevo k nejlepším družstvům země. Na hráčích Širokého se projevuje, že jsou dlouho spolu i hrdost, že hrají za svůj tým. Morální síla tohoto týmu je velmi vysoká.

Nastoupí Aleš Chán a dostane více příležitostí Vlado, když v týmu soupeře jsou tři hráči nad 210cm?

Sestava soupeře nám nahrává k tomu, abychom zapojili více vysokých hráčů. Co se ale týče minut, které stráví na palubovce, nemůžeme je kvantifikovat před zápasem. Nasazení hráčů do zápasu závisí na vývoji utkání ne pouze na soupisce protivníka.

Kterých chyb se musíme striktně vyvarovat, abychom dokázali vyhrát?

My musíme hrát ve vysokém tempu, protože Široki je odhodlaný tým, který odevzdá všechno. Nemůžeme nabýt dojmu, že při vedení o sedm bodů nám začínají prázdniny. To samé nemůže ani soupeř. Nejdůležitější bude odhodlání zvítězit.
 
vloženo: 25.02.2011 14:46 / přečteno: 14612x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.