MOTIVACE CHYBĚT NEBUDE

MOTIVACE CHYBĚT NEBUDE

Jak dopadne konfrontace mládí hráčů Crvene Zvezdy Beograd s naší zkušeností a na další otázky jsme se zeptali nejzkušenějšího hráče a kapitána Ládi Sokolovského.  

Jaký je rozdíl mezi prvním zápasem Adriatické ligy a Mattoni NBL?

Rozdíl je velký. V této sezoně nás čekají doma kvalitnější soupeři. Taky cítíme kapku nervozity z něčeho neznámého, z něčeho, co v České republice ještě nikdy před tím nebylo.

Z čeho jsou větší obavy? Je to z neznámých soupeřů, z velkého cestování nebo třeba z nepřízně rozhodčích?

U mě osobně je to cestování, které bude náročnější. Díky našim zkušenostem z evropských pohárů jsme se s týmy bývalé Jugoslávie už mnohokrát potkali.

Crvena Zvezda má mladý a nečitelný tým. Co víte o soupeři?

Jak všichni asi vědí, měla Hvězda hodně problémů v minulém roce a během prázdnin. Tradiční tým se podařilo zachránit možná na úkor kvality kádru. Jugoslávští hráči však jsou hodně talentovaní a budou hodně nepříjemní, protože jejich cílem bude na sebe upozornit a získat si tím výhodnější angažmá na příští roky. Už teď je jasné, že mladíci z tohoto koutu Evropy jsou individuálně dobře vybavení. Umí dobře driblovat, hrát jeden na jednoho, a proto nepředpokládáme žádné jednoduché utkání.

Máš, jako hráč dlouhou zkušeností a velkým množstvím odehraných sezon, obavy z rychlostí mladíků soupeře?

Kdybych měl obavy, tak bych na hřiště nevlezl (smích). Ano budou rychlejší, ale zase jim chybí zkušenosti. Nepředpokládám, že by je samotná rychlost spasila.

Je Red Star dobrý soupeř do prvního kola ligy?

Myslím, že kvalita tohoto týmu je tak někde uprostřed. Mohli jsme mít na úvod lehčí i těžší soupeře. Největší bonus je to, že začínáme v domácím prostředí.

Jaká je důležitost výhry v domácím zápase?

Pokud chceme dostát předsezónním přáním a skončit kolem pátého místa, musíme vyhrávat domácí zápasy a uspět i venku. Musíme si uvědomit, že to není česká liga, kdy i špatný výkon mohl vést k vítězství v zápase. Tady si musíme dát obrovský pozor. Se špatným výkonem nemůžeme vyhrát.

V minulé sezoně jste měli trochu problém s motivací. Na zápasy Adriatické ligy to asi nehrozí…..

Tahle liga a soupeři jsou pro nás sami o sobě velkou motivací. Předpokládám, že na každý zápas budeme stoprocentně koncentrovaní.

Tedy žádné podcenění asi nehrozí….

Ne. Týmy z horní poloviny podcenit nemůžeme, protože o jejich kvalitě nelze pochybovat. Týmy z dolní poloviny v podstatě neznáme, a tak se podcenit nedají a v zápasech s nimi musíme být ostražití.

Jak důležitou roli bude hrát podpora fanoušků?

Očekávám, že návštěvy budou slušné, že vyprodáme Sportovní centrum v Nymburce. Až do března budeme v Nymburce hrát jen deset zápasů s kvalitními soupeři. Myslím, že lidem bude basket chybět a že budou chtít využít každou příležitost, aby mohli zápas vidět.

Přesunul se kotel FanClubu. Co říkáš této změně?

Budou k nám blíž, ale pro tvorbu atmosféry je skoro jedno, kde sedí. Myslím, že by je v hale bylo slyšet, i kdyby zůstali na chodbě (úsměv). Tedy důležité není kde sedí, ale jestli s námi drží a dávají nám potřebný pocit podpory.

 
 
 
 
 
vloženo: 09.10.2010 06:45 / přečteno: 11676x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.