PRVNÍ VENKOVNÍ ZÁPAS

PRVNÍ VENKOVNÍ ZÁPAS

Nymburk dnes vytáhne do boje v Adriatické lize poprvé na Balkánském poloostrově. Čeká ho soupeř KK Radnički Kragujevac.

Basketbalový klub s dnešním názvem Radnički Kragujevac byl založen v dubnu 1994 ve Vršaci pod názvem KK Kondivik a začal v nejnižší soutěži. Od té doby pak už jen stoupal až na dnešní úroveň. Když se v roce 2001 umístil na prvním místě v srbské divizi, přejmenoval se na BC Lions. Vršačtí Lvi pak v následujících třech letech prosvištěli vzhůru třemi úrovněmi basketbalové soutěže Srbska. V roce 2004 zvítězil tým ve druhé nejvyšší soutěži Srbska a pod novým názvem Swisslion Takovo odehrál následující sezony v nejvyšší srbské soutěži. Skončil na 14.místě a díky reorganizaci ligových soutěží se opět na rok propadl do druhé nejvyšší ligy. Tu opět vyhrál, a tak se v sezoně 2006/07 vrátil mezi elitu. První rok sice nebyl nijak výrazný a neprobojoval se ze základní skupiny do nadstavby tzv.Superligy. Swisslion se v konečném účtování umístil na 13.místě. Co se nepovedlo v prvním roce, stalo se v obou dalších sezonách. V sezonách 2007/08 a 2008/09 vždy tým vyhrál základní skupinu a postoupil do srbské Superligy. V obou sezonách obsadil nakonec tým šesté místo. V roce 2009 se tým v baráži, kdy porazil Vojvodinu Novi Sad 3:0 na zápasy, kvalifikoval do Adriatické ligy. Oprávněnou radost z postupu však zkalila ztráta dlouholetého sponzora Swisslion Takovo. Pomocnou ruku klubu nabídl starosta Kragujevace Veroljub Stavanović a klub kromě změny názvu na Radnički změnil i domovské město.

Jako nováček v Adriatické lize neodehrály Radnički špatnou sezonu. V konečném účtování obsadily 11.příčku ale s jedenácti vítězstvími. V srbské lize se už Radnički umístily na třetím místě a ve semifinále Superligy prohrály 0:2 na zápasy s Hemofarmem Vršac.

Trenér Miroslav Nikolić na rozdíl například od Crvene Zvezdy má ve svém kádru několik zahraničních hráčů – Švéda, Černohorce a Američana. Především poslední jmenovaný Američan Michael Lee byl v prvním zápase k nezastavení. Devětadvacet bodů byl rekord prvního kola a ve valorizaci ho předběhl jen Milan Mačvan.

V prvním kole Adriatické ligy Radnički prohráli venku se Zagrebem CO o 6 bodů 76:82.

Obrázek

 Michael Lee v zápase proti Zagreb CO

Ronen "Neno" Ginzburg: Očekávám velmi náročný zápas. V loňské sezóně Kragujevac zahrál překvapivě dobrou sezónu v NLB Lize a předpokládám, že se pokusí tyto výkony stvrdit i v tomto roce. Jejich družstvo je dobrým mixem zkušeností a mládí. Mají kvalitu jak na obvodu, tak i pod košem. V prvním zápase venku hráli velmi vyrovnaný zápas a prohráli v koncovce jen o 6 bodů. Vzhledem k tomu, že ve středu sehrajeme první zápas na hřišti soupeře, tak nemohu předpovědět, jak důležitou roli bude hrát atmosféra v hale. Jestli ale aspoň trochu znám Balkán, tak to nebude nic jednoduchého nepodlehnout tlaku prostředí. Co se našeho týmu týče, pořád nám chybí Aleš Chán, který je jediným typickým pivotem na soupisce. Bohužel to vypadá, že ještě 2 týdny s ním nemůžeme počítat. Podobně jako v prvním zápase chceme hrát rychlý basketbal, abychom nemuseli na každý koš dřít. Zcela jistě musíme hrát kvalitní a pozornou obranu a zbytečně neztrácet míč, abychom mohli pomýšlet na plný bodový zisk na hřišti soupeře.

 

Pavel Pumprla: Vyjíždíme na první zápas ven a po pravdě řečeno těžko soudit, co nás čeká v hale v Kragujevaci. Počítáme ale s typickým bouřlivým prostředím, které je typické pro Balkán. Náš soupeř zahrál i přes prohru velmi dobře v prvním zápase. Předpokládám, že nebude chtít začít soutěž s dvěma prohrami, a proto udělá pro vítězství ve středu všechno. Pro náš tým bude důležité navázat na prvky hry, které jsme dělali dobře v zápase proti Červené Hvězdě, tzn. Tvrdě bránit a zaznamenat alespoň nějaké lehké koše po chybách soupeře. Stejně tak se ale musíme vyvarovat hluchých míst z prvního zápasu, protože jedině koncentrovaný výkon po dobu 40minut nám dává šanci

vyhrát na hřišti soupeře. 

 
vloženo: 13.10.2010 06:50 / přečteno: 12182x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.