SITUACE VE VTB LIZE

SITUACE VE VTB LIZE

Situace našich hráčů s ohledem na umístění do šestého místa v tabulce skupiny B VTB ligy není růžová, ale stále ještě není neřešitelná.

Do konce zbývá šest zápasů a na šesté místo, značící postup do play-off nám aktuálně chybí dva body. Jak je vidět z tabulky, týmy které bychom měli přeskočit, jsou Jenisej, Triumf a Novgorod. Bohužel posledními dvěma máme už odehrané oba zápasy a oba jsme vždy prohráli. Proto při rovnosti bodů budou vždy postupovat naši soupeři. S Jenisejem máme aktivní skóre a utkání v Krasnojarsku před sebou. Na Sibiř zavítáme na konci první dekády března.

 tabulka VTB k 31.01.2013

Naše další zápasy ve VTB lize

Kromě dnešního utkání s týmem Neptunas Klajpeda nás ještě čekají v domácím prostředí dva nesmírně silní soupeři. Prvním hostem, který premiérově zavítá do Čech, je Žalgiris Kaunas. Třetího března bude tento euroligový tým k vidění v nymburském sportovním centru. Druhým evropským velkoklubem, který budeme mít čest přivítat v Čechách, je armádní mnohonásobný mistr Ruska i SSSR moskevský CSKA. Zápas se nebude hrát v Nymburce, ale v pražské O2 Aréně a bude spojený s předzápasem juniorského výběru CSKA a juniorského týmu do 19 let České republiky, který se připravuje na MS 2013. Boje play-off tohoto významného podniku na mapě sportovních událostí se uskuteční v létě ve stejné hale. Další informace k tomuto zápasu budou v nejbližších dnech na našem webu.

Zbývající tři zápasy odehrajeme na venkovních palubovkách. Tím nejbližším bude v polovině února VEF Riga. Tým, který už má boje v play-off VTB ligy skoro jisté a se kterým jsme letos zatím všechny tři souboje prohráli.  Desátého března se pojedeme ochladit na Sibiř a v hale u řeky Jenisej se budeme snažit navázat na loňské vítězství nad tímto týmem. V minulé sezoně však patřil Jenisej Krasnojarsk k „snadnějším“ soupeřům, letos jeho výsledky a předváděná hra je o mnoho lepší. Základní část VTB ligy zakončíme na palubovce týmu, který ještě nevyhrál. Draci z Minsku se budou určitě chtít před domácím publikem ukázat a ani jejich letošní hra není horší než vloni.

 

Zápasy našich konkurentů v boji o umístění

Jak jsme již v úvodu uvedli, našimi největšími konkurenty o umístění jsou Triumf, Novgorod a Jenisej. Aktuálně nejvýše postavený Novgorod má na závěr poměrně náročný program. Čekají ho následující zápasy (v závorce je výsledek minulého utkání): doma: Triumf (-12), CSKA (-23), venku Kubáň (-7), Neptunas (+23), VEF Riga (-4) a Žalgiris Kaunas (-18).  Tedy většina týmů je výkonnostně nad nimi a dá se trochu očekávat, že bude spíše body rozdávat.  

Triumf Ljubercy má ve svém plánu ještě sedm zápasů, tedy čekají ho ještě týmy napříč celým spektrem tabulky. Konkrétně to jsou doma Minsk (+23), Žalgiris (-4), Lokomotiv Kubáň (-9), CSKA Moskva (-9) a venku Novgorod (+12), Jenisej (-4) a Neptunas (+3).

Jenisej Krasnojarsk, který už body neztrácí tak jako v minulé sezoně má navíc výhodu čtyř zápasů doma, kde přeci jen hraje roli únava soupeře z náročného cestování i sedmihodinový časový posun poměrně důležitou roli. Konkrétně Jenisej přivítá doma: Lokomotiv Kubáň (-29), Triumf (+4), Nymburk (-7) a Neptunas (+1). Na venkovních palubovkách ho čekají hodně silní neruští soupeři VEF Riga (+3) a Žalgiris Kaunas (-35).

 
Závěrem

Každý zápas je pro nás klíčový. Šance na zlepšení našeho aktuálního umístění je ještě poměrně vysoká a posun do play-off není nemožný. Nelze podléhat panice, ale pro další úvahy a plány je bezpodmínečně nutné je výhra v dnešním utkání v Klajpedě, které začíná v 18 hodin.

  
 
vloženo: 01.02.2013 10:50 / přečteno: 8926x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.