KOUČ KEMZURA: VÝPADKY MUSÍME ODSTRANIT

KOUČ KEMZURA: VÝPADKY MUSÍME ODSTRANIT

Další divoký zápas prožil s Kazaní na lavičce Nymburka jeho kouč Kestutis Kemzura. Nejdřív přihlížel počáteční destrukci svého týmu, aby později sledoval, jak jeho svěřenci na palubovce chvílemi až dominují. Litevský trenér dobře ví, že nízká konzistence sráží jinak vysoký potenciál týmu hodně dolů a stojí to cenná vítězství.

Trenére, jak jste viděl zápas?

Sehráli jsme dvě úplně odlišné poloviny. Začátek zápasu a první poločas jsme vůbec nezvládli. Dopustili jsme se příliš mnoha ztrát. V obraně jsme nehráli nic a to vše se odrazilo na skóre. Byli jsme hodně dole hlavně po lehkých koších, které jsme dostávali z rychlých protiútoků po našich ztrátách. Pozitivní na zápase bylo, že i přes velkou ztrátu jsme byli schopní bojovat a dostali jsme se zpět do zápasu. Měli jsme v závěru možnost i vyhrát, ale nenaložili jsme dobře s některými situacemi. Promarnili jsme několik možností ke skórování a to nás nakonec stálo zápas. Tuhle výhru bychom potřebovali, zvlášť když jsme hráli doma.

 

Nestává se často, aby tým, který vyhraje tři čtvrtiny, nebyl vítězem zápasu…

Je to pravda, ale my jsme bohužel tu jednu první čtvrtinu prohráli o hodně bodů. Přestože jsme pak vyhráli všechny zbývající části, pořád to nestačilo. Čtyřicet vteřin před koncem jsme nedali trojku, po které jsme mohli jít do vedení. To byla možnost, jak vyhrát zápas, kterou jsme promarnili. To se ale stává. Spíš jde o to, že proti týmu jako je Kazaň musíte hrát naplno celých 40 minut. Soustředit se na každou akci.

 
Proč byl podle vás začátek ze strany Nymburka tak vlažný?

Těžko se mi o tom mluví, udělali jsme mnoho triviálních ztrát. Přicházeli jsme o míče z lehkých přihrávek. Nebo jsme naopak přihrávali na obsazené hráče, kteří si nehledali volný prostor. Ve druhé čtvrtině jsme pak už měli velký problém rozjetou Kazaň zastavit. Snažili jsme se přecházet na zónu, ale v ní jsme spolu špatně komunikovali. Nezůstávali jsme před jejich hráči v pozicích. To jsou ty důvody, ale proč tomu tak bylo, těžko říct. Každý si musí najít svoje vysvětlení, proč nehrál to, co jsme si řekli.

 

Najednou tu byl ale jiný tým. Převládají pozitiva, že jste se tak dokázali vrátit do zápasu, nebo negativa, že jste tak dobře nehráli od začátku?

Jsem rád, že jsme opět ukázali vysoký potenciál, ale těch zápasů, které jsme kvůli vlastní nekonzistenci a špatným rozhodnutím těsně prohráli, už je na mě příliš. Chvíli hrajeme na vysoké úrovni a pak pro mě nepochopitelně uděláme tři hloupé ztráty za sebou. Na tak vysokém levelu musíte být po ztrátě při dalším útoku na míč ještě opatrnější. Opakované ztráty nás strašně sráží. Návraty nás pak stojí mnoho energie. Na druhou stranu stáhnout více než dvacetibodovou ztrátu proti takovému týmu jako je Kazaň, něco vypovídá o potenciálu tohoto týmu.

 

Proti Kazani hodně vynikli dva střelci, zatímco soupeř měl po zápase hned šest hráčů, kteří měli dvojciferný počet bodů.

Možná si více půjčovali míč a měli více střelců, kteří byli schopní skórovat. My jsme zase vzhledem k vývoji zápasu vytvářeli více příležitostí pro Rada a Treho, kteří měli zkrátka svůj den. Bylo by špatné toho nevyužít, v tom bych až takový problém neviděl.

 

Téměř každého soupeře snad kromě Rytasu dokázal Nymburk v některých fázích zápasu vyloženě přehrát. Stalo se úspěšné a hlavně poměrně rychlé dotahování ztrát charakteristickým rysem tohoto týmu?

Ano, umíme to, stejně jako dokážeme během stejně krátké doby úplně vypadnout z role. Pořád věřím, že dokážeme v takových momentech rychle nastartovat svou agresivitu v obraně a mnohem chytřeji zastavovat rychlé protiútoky soupeřů, abychom si nenechali dávat tak snadné koše. Jak už jsem řekl, tyhle naše výpadky nás stojí strašně moc sil a my je musíme z naší hry odstranit.

 
 
 
vloženo: 09.12.2013 21:54 / přečteno: 7933x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.