V NEDĚLI V PETROHRADU

V NEDĚLI V PETROHRADU

ČEZ Basketball Nymburk míří k dalšímu zápasu VTB ligy. Tentokrát je cílem ruský Petrohrad, kde hraje své zápasy místní Spartak. V neděli se v Sibur Areně utkají dva týmy z chvostu tabulky skupiny A, pro které ale ještě není postup do play-off zdaleka ztracenou záležitostí.

Nymburk uzavře v Petrohradu svou první polovinu zápasů základní části. Posledních pět zápasů v řadě prohrál, i proto je zatím na posledním místě. Se dvěma výhrami má ale podobnou bilanci, jako další čtyři týmy ve skupině, proto stále může pomýšlet na postup do play-off. V druhé polovině základní části bude hrát navíc většinu zápasů v domácím prostředí. Zápas na Spartaku proto bere jako šanci odrazit se k vyšším příčkám.


„Je to hodně důležitý zápas pro oba týmy, co se týče postavení v tabulce. Podle dosavadního vývoje jsme přímými konkurenty v boji o play-off. Ani jeden tým ve VTB lize zatím nezáří, proto jak my, tak i Spartak potřebujeme zvítězit. Pro nás to bude o to složitější, že hrajeme venku. Petrohrad je na domácí palubovce mnohem nebezpečnější protivník,“ uvedl před odletem do Petrohradu trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


Jeho tým čeká v neděli soupeř hrající zejména v domácím prostředí ve vysokém tempu, s kvalitní obrannou a rychlým přechodem do protiútoku. Vše s podporou výborného doskoku. Jádro Spartaku tvoří jako u většiny ruských týmů kvalitní Američané.


„Jedničkou na rozehrávce je naturalizovaný Ukrajinec Steven Burtt, vynikající střelec ze všech pozic. Nebezpečný je další guard Donald McGrath a také pivot Jared Homan. Z ruských hráčů si musíme dát pozor na mladého talentovaného forwarda Artema Jakovenka. Pokud nastoupí Joshua Bostic, bude pro nás také hrozbou,“ jmenoval trenér Kemzura klíčové hráče Spartaku.


Nymburk se z Ruska nevrací domů, ale cestuje rovnou k dalšímu venkovnímu zápasu. Ve středu se utká v Quakenbrücku s Artlandem Dragons v rozhodujícím zápase o postup ze základní skupiny Eurocupu. 

 
vloženo: 13.12.2013 20:47 / přečteno: 8198x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.