SPARTAK VYHRÁL O PĚT BODŮ

SPARTAK VYHRÁL O PĚT BODŮ

Basketbalisté Nymburka sehráli ve VTB lize další nepříliš vydařený zápas a připsali si šestou porážku v řadě. Domácí Spartak je porazil 72:65 a nepustil je tak před sebe v tabulce skupiny A. Nymburk zůstane po polovině základní části na posledním místě.

Nymburk se v první čtvrtině sice dostal až do sedmibodového vedení, ale koš Stevena Burtta současně s klaksonem znamenal už srovnání na 23:23. Především zásluhou vlastních chyb hosté zkraje zápasu promarnili možnost soupeři bodově odskočit.


V druhé čtvrtině si hráči Nymburka opět vybudovali mírný náskok, ale opět kvůli zbytečným ztrátám a nepozornostem o něj zase rychle přišli. Tato část hry se svěřencům Kestutise Kemzury vůbec nepovedla. Dali v ní pouhých osm bodů. Na straně Spartaku se střelecky prosazoval autor 13 bodů v prvním poločase Joshua Bostic. I proto domácí vedli po dvou čtvrtinách 37:31.


I na začátku třetí části Nymburk nemohl nalézt svůj rytmus a Spartak navýšil vedení až na 12 bodů. Pak dal rychlé dva koše za pět bodů Rado Rančík, ale především v obraně Nymburk pořád značně průchozí. Chyběla mnohem větší dávka agresivity.


V této fázi hry ale pomohly dvě trojky po sobě od Lukáše Palyzy a Dylana Page, které podržely Spartak na dostřel. Závěr třetí čtvrtiny pak Nymburku vyšel. Další trojku s klaksonem přidal Tre Simmons a hostující tým prohrával při nástupu do poslední části už pouze o dva body.


Jenže křivka nymburské konzistence byla nadále kolísavá. Na začátku čtvrté čtvrtiny udělal Spartak osmibodovou šňůru a vedl o 10 bodů. Opět se hodila trojka Dylana Page, po které Nymburk ztrácel opět jen tři body. 50 vteřin před koncem mohlo být srovnáno, ale Page neudržel na hřišti těžkou přihrávku od Simmonse a míč měl opět Spartak.


Teď bylo potřeba ubránit, ale nepovedlo se. Steven Burtt si vzal půl minuty před koncem míč, dal trojku a rozhodl zápas. Nymburk prohrál v Petrohradu 67:72 a po polovině základní části je v tabulce své skupiny na posledním místě.

 
vloženo: 15.12.2013 15:44 / přečteno: 7088x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.