VTB LIGA POKRAČUJE S KALEVEM

VTB LIGA POKRAČUJE S KALEVEM

Basketbalisté Nymburka mají před sebou odvety prestižní VTB ligy. Proti estonskému Kalevu se v neděli pokusí nastartovat svou cestu vzhůru tabulkou, kde jim zatím náleží poslední místo ve skupině A. Situace ale není zdaleka tak beznadějná, jak by se na první pohled mohla zdát. Postup do play off mají stále ve svých rukou.

„Naše ztráta není až tak dramatická. Měli bychom do toho jít se sebevědomím, protože jsme několik zápasů venku prohráli jen těsně. Pokud tyto týmy porazíme doma o více bodů, než jsme u nich prohráli, dostaneme je pod sebe. Když zůstaneme zdraví a budeme hrát v rotaci více hráčů, mělo by se to podařit,“ uvedl před zápasem s Kalevem Lukáš Palyza.


To ale není případ týmu z Tallinnu. Ten Nymburk porazil v prvním kole na jeho palubovce a jedinou venkovní výhru v soutěži by nerad znehodnotil domácím zaváháním. „Všichni si uvědomujeme naši situaci. Teď bychom měli začít vyhrávat naše domácí zápasy s našimi největšími konkurenty v boji o play off a Kalev je první na řadě,“ uvědomuje si trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


Celek s Tallinnu je o jednu příčku v tabulce nad Nymburkem a se svým postavením není pochopitelně spokojen. Proto se na druhou část sezony posílil. „ Budou tu chtít vyhrát, je to pro ně klíč k postupu, ale my jsme domácí tým, takže se budeme především soustředit na naši hru. Jako vždy musíme zápas zvládnout především v obraně,“ uvedl kouč.


Kemzura věří, že jeho tým znovu zvládne zápas, ve kterém je výhra nutností. „Nejsme v sezoně v této situaci poprvé. To by nám mělo pomoci. Navíc Kalev hrál poslední zápas před Vánoci, my bychom mohli být díky utkání na USK rozehranější,“ vypočítává litevský trenér možné výhody.


Zápas v nymburském Sportovním centru začíná v neděli v 17:00.

 
vloženo: 04.01.2014 11:58 / přečteno: 7954x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.