VÝHRU REŽÍROVAL MAHALBAŠIČ

VÝHRU REŽÍROVAL MAHALBAŠIČ

Nymburk si v neděli připsal důležitou domácí výhru ve VTB lize, když ve Sportovním centru porazil estonský Kalev 97:81. Svého soupeře tak poslal místo sebe na poslední místo tabulky skupiny A. V zápase střelecky explodoval Rašid Mahalbašič, autor 27 bodů.

Domácí tým dobře věděl, že pokud si nechce ještě více zkomplikovat cestu za vysněným postupem do play off, musí uhájit domácí palubovku před estonským nájezdem. A tak začal zápas s velkým entuziasmem. Především v útoku neměl od prvních minut problém se skórováním z různých pozic. Prosadil se Rašid Mahalbašič z pod koše, Vlado Ilievski z perimetru a Vojtěch Hruban s Jiřím Welschem z rychlého protiútoku.

I soupeř dal ale v úvodu několik snadných košů, proto hodně pomohly dva rychle získané míče za sebou posledně dvou jmenovaných. Nymburk si poté vypracoval už devítibodový náskok, ale Kalev stihl počínající náskok zachytit šesti body v řadě. To byl pro domácího kouče Kestutise Kemzuru signál k první rotaci hráčů. Střídání vyšlo, protože Lukáš Palyza s Thomasem Massambou se oba rychle za sebou uvedli úspěšnými trojkami. I díky těmto trefám vedl Nymburk po první čtvrtině 24:16.


Ve druhé části domácí rychle prolomili desetibodový rozdíl ve skóre. Dařilo se především v obraně, kde měl Tallinn problém s distribucí míčů pod koš, proto spoléhal na střelbu z delších vzdáleností. I přes šest proměněných trojek Kalevu ale Nymburk v poločase pořád vedl o 12 bodů 47:35.


Na začátku třetí části Frank Elegar vrátil rozdíl na deset bodů a kolem této hranice se skóre pohybovalo celou čtvrtinu. Hosté přišly z kabiny s mnohem větší intenzitou. Udržet vybudovaný náskok hodně pomohl jedenácti body Rašid Mahalbašič. Nebyl to ale jenom on. V pravou chvíli se z dálky trefil Jiří Welsch a první trojku zápasu dal i Dylan Page. Do závěru tak šel Nymburk s náskokem 68:58.


Náskok vytvořený převážně ve druhé čtvrtině se domácím v poslední čtvrtině náramně hodil. Kalev se snažil zápas zvrátit a dal do poslední čtvrtiny všechnu zbylou energii. Jenže Nymburk hrál uvolněně a na koše soupeře dokázal reagovat. Gradoval výkon Rašida Mahalbašiče, který ke svým bodům přidával i důležité útočné doskoky. Nymburk v této činnosti vynikal, což byl důležitý faktor vítězství. Na útočné doskoky vyhráli domácí 12:4.


Zápas vyšel také dalším hráčům. Hned pět jich mělo dvouciferné skóre. S velikou energií hráli v obraně Jiří Welsch, Vojtěch Hruban (+8 doskoků) a Thomas Massamba. Nymburk ale podal výborný obranný výkon jako tým. Kalev v závěru odpadl a domácí tak nakonec zvítězili o 16 bodů.

 
vloženo: 05.01.2014 19:54 / přečteno: 7909x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.