TM: KLÍČEM K VÍTĚZSTVÍ BYL RAŠID

TM: KLÍČEM K VÍTĚZSTVÍ BYL RAŠID

Všichni, které jsme po zápase oslovili, měli na rtech jedno jméno. Naši hráči i trenér Rašida Mahalbašiče velebili, na druhé straně se o Rašidovi mluvilo jako o nezastavitelném hráči. Přečtěte si, jak se na zápas dívali hráči a trenéři. 

Thomas Massamba

Hlavně v prvním poločase jsme hráli velmi dobrý basketbal s kvalitní obranou, kterou jsme soupeře vytěsňovali z vymezeného území. Měli jsme také nadprůměrný počet útočných doskoků. Podařilo se nám jít do vedení. Ve druhé půli na nás více zatlačili, stříleli dobře za tři body, a proto se nám přiblížili. My jsme trochu ubrali z tempa, přesto se nám dařilo pravidelně skórovat a drželi jsme si náskok. Jak jste viděli, oni jsou velmi atletičtí, několikrát zakončovali smečí, ale nenechali jsme se tím rozhodit a nakonec jsme dosáhli na to, co jsme chtěli. Tedy na výhru.

Kdo nebo co bylo klíček k vítězství?

Klíčem k výhře byl také Rašid, který byl nezastavitelný. Dělal dobrá rozhodnutí a nám se dařilo k němu dostávat míč. Dnes to byl jeho zápas. Hráli jsme tak trochu na něj a vyplatilo se nám to. Zvládli jsme to jako tým. Dokázali jsme tak nahradit Tre Simmonse a také body, které obvykle dává Rado Rančík.

Jak jsi spokojený se svým příspěvkem týmu?

Jsem spokojený, protože jsem dostal nějaké minuty, které jsem využil ve prospěch týmového vítězství. Chytil jsem dobrý rytmus a dal nějaké střely. V tréninku se cítím dobře a dnes jsem dostal možnost to přenést do zápasu. Trenér je určitě rád za to, co do hry přinesli hráči z lavičky.


Rain Veideman (nejlepší střelec Kalevu)

Co na to říct… Nevyhráli jsme, takže jsou moje body k ničemu. Osobně se ale cítím čím dál tím lépe po zranění kotníku, které jsem měl na začátku sezony. Sebedůvěra jde nahoru.

V čem byla největší síla soupeře?

Nymburk hrál velmi dobře v obraně a měl i kvalitní útok. Ve druhé půli byl Mahalbašič nezastavitelný, tak to prostě je. Nymburk měl velmi rychlý přechod do útoku, který se nám nedařilo zastavit. Dostali jsme třicet, možná čtyřicet jednoduchých bodů. To se pak těžko vyhrává. Možná to byl náš nejdůležitější zápas a my jsme ho prohráli. Ještě se ale nevzdáváme a budeme bojovat v dalších zápasech o naději na postup do play off.


Kestutis Kemzura

V první půli jsme hráli velmi dobře v obraně. Celkově se nám dařilo držet soupeře daleko od koše. Měli jsme zápas pod kontrolou. Měli jsme mnoho příležitostí k rychlým protiútokům a snadným košům, které jsme využívali. Ve druhém poločase soupeř přidal na agresivitě. Více nás presoval, což nás trochu rozhodilo. Ztratili jsme rytmus a dopustili jsme se několika zbytečných ztrát. Kalev také velmi dobře střílel za tři body. To se ale dařilo i nám. Klíčové bylo, že jsme hráli chytře a dostávali míč dovnitř na Rašida. Dnes byl nezastavitelný. Naši hráči hráli pro něj a hodně ho využívali. Kalev hrál ale až do konce a nenechal nás po celých čtyřicet minut vydechnout.


Alar Varrak

Nymburk si zasloužil vyhrát. Nehráli jsme podle našich představ. Udělali jsme 11 ztrát jen v prvním poločase. Nabídli jsme tak příliš mnoho protiútoků a snadných košů. Také Mahalbašič měl svůj den. Nečekali jsme, že bude hrát tak dobře. Tyhle věci rozhodly zápas.


Lukáš Palyza

Uvědomovali jste si, jak důležitý je to zápas?

Cítil jsem, že jsme si to úplně nepřipouštěli. Přeci jen je to půlka soutěže a spousta zápasů zbývá. Až jako klíčový zápas jsme to nebrali a je to dobře. Neměli jsme svázané ruce, dařilo se nám, padaly nám nějaké těžké střely. Myslím, že jsme velice dobře hráli v rychlém protiútoku, ve kterém se nám v této sezoně tolik nedaří.

Myslíš, že se pozitivně přenesla do tohoto zápasu jasná výhra na USK?

To si nemyslím. Více než utkání s USK možná průběh zápasu ovlivnil program obou týmů. Zatímco náš soupeř od Vánoc nehrál, my máme za sebou už dvě utkání v Pardubicích a Praze.

Co se stalo, že soupeř stáhl poměrně jednoznačný náskok dvaceti bodů pod deset?

Kalev nemá vůbec špatný tým, a pokud hrála jejich nejsilnější sestava šesti, sedmi hráčů, hráli velice dobře. Možná i s tím vědomím, že se jedná o důležitý zápas, nic nezabalili a v jedné části utkání dost kousali.

VTB liga šla hodně dopředu. Před dvěma roky jsme tady nejslabší tým Minsk porazili o čtyřicet a dneska hrajeme s papírově nejslabším týmem dlouho vyrovnaný zápas.

Hrálo se tvrdě?

Rozhodčí pouští mnohem tvrdší hru, než máme možnost konfrontovat v české lize. Před chvíli jsem se bavil se spoluhráči a shodli jsme se, že bylo pod košem spousta osekávání, vypichování balónů zezadu a to se obvykle posuzuje jako nedovolený zákrok.

 
Vojta Hruban

Dneska to byl dobrý zápas. Běhalo se do rychlých protiútoků a to je něco pro mě (smích). Hrálo se rychle, bojovně, padlo hodně bodů a myslím, že se zápas musel líbit i divákům. Byl to nejlepší možný vstup do nového roku.

Co bylo klíčem k vítězství?

Dneska to byly doskoky. Kalev má dlouhé hráče se solidním výskokem a jako tým jsou výborně doskakující.  Ve VTB lize byli na prvním místě v počtu doskočených míčů. A my jsme je přeskákali a to byl důvod, proč byla výhra tak jednoznačná.  

Jak moc jsi byl smutný, že sis udělal pátý faul a musel jsi střídat?

Tak jako každý hráč chci být na palubovce co nejdelší dobu, ale střídal jsem až minutu před koncem zápasu, tak jsem fauly, dá se říct, dobře využil.

Co bylo silnou zbraní a slabinou soupeře?

Měli dobrý svižný pohyb hráčů po hřišti. Jejich základní pětka včetně pivotů je hodně rychlá. Slabinou byl jejich postupný útok.

Sledoval jsi nejlepšího střelce soupeře Veidemana, který dnes o sobě dal hodně vědět?

Musím říct, že z něj mám dneska trochu deprese (s oddechnutím). V prvním poločase toho moc nepředvedl, i když se o něm říkalo, že je velkým estonským talentem, ve druhém poločase mi tam dal deset bodů přes ruku… Bez něj by asi ten zápas vypadal jinak.

Jak důležitý byl dnešní zápas?

Kromě cenných dvou bodů do tabulky jsme rok 2014 ve VTB lize začali dobrým výkonem. Věřím, že si povedený start nezkazíme a stejně budeme bojovat v Haifě i příští týden doma proti Doněcku. 

 
vloženo: 06.01.2014 01:37 / aktualizováno: 06.01.2014 22:39 / přečteno: 8165x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.