SKVĚLÝ ZÁVĚR  PŘINESL VÝHRU

SKVĚLÝ ZÁVĚR PŘINESL VÝHRU

Basketbalisté Nymburka získali v neděli cenný skalp ukrajinského Doněcku a ve VTB lize se zase více přiblížili směrem k postupu do play off. Po druhé výhře v řadě je český mistr už na osmém místě se stejným počtem výher a proher jako má sedmý Petrohrad.

Do play off postupuje prvních šest týmů ve skupině. Na šestém místě je zatím sibiřský Krasnojarsk. Ten má o jednu výhru více a s Nymburkem si to rozdá 2. února v Tipsport areně. Petrohrad přijede k odvetě na konci března v posledním kole. Doněck po nedělní prohře klesl na pátou pozici.


Zápas střelecky načal Rado Rančík a předznamenal tak, že po dvou bodově slabších zápasech s Kalevem a Haifou opět zatíží konto soupeře svým tradičním přídělem. Za úvodní pětiminutovku stihl dát osm bodů. Zdatně mu sekundoval Rašid Mahalbašič, který šel ze základní pětky jako první střídat za stavu 17:11, na čemž se podílel šesti body.


Obrana Nymburka ale nebyla v první čtvrtině nejpevnější. Když se pod košem přes Vojtěcha Hrubana prosadil Gliebov, šel Doněck poprvé v zápase do vedení. Kouč Kestutis Kemzura na to reagoval time outem. Po něm stihl Nymburk ve zbývajícím čase první čtvrtiny srovnat na 23:23.


V druhé části probíhal střelecký souboj mezi Tre Simmonsem a Marco Killingsworthem. Po ní měl lehce navrch Američan v dresu soupeře, ale Simmons byl přece jen svému týmu prospěšnější. Doskakoval důležité míče, přidával zisky a čišela z něj energie, kterou přenášel na ostatní. Stihl ale za zápas i šest ztrát. Nymburk vedl v poločase 46:42. Mohlo být ale ještě lépe. Domácí přišli v průběhu druhé čtvrtiny o devítibodový náskok.


Těsný vývoj skóre pokračoval i po přestávce. Doněck začal druhou půli dvěma trojkami a šel opět do vedení. To si tentokrát udržel delší dobu, než Simmons košem s faulem vyrovnal na 58:58. Závěr čtvrtiny patřil Nymburku. Simmonse napodobil Vojtěch Hruban a po jeho trestném hodu šel Nymburk do poslední části zápasu s pětibodovým vedením.


Vypadalo to na pořádné drama, jenže domácí tým vykročil do čtvrté čtvrtiny skvěle. Začalo to u zlepšené obrany. V útoku pak Nymburk rozehrával nápadité a rychlé kombinace a týmovým pojetím si vytvářel volné střelecké pozice. Po trojce Rada Rančíka vedl poprvé dvojciferným rozdílem. Doněck se pokoušel stáhnout náskok z perimetru a trefoval se, jenže domácí opláceli stejnou mincí. Po Rančíkovi se za tři body trefili i Thomas Massamba a Vojtěch Hruban.


A byly to opět trojky (v zápase celkově 13), které definitivně zlomily odpor Doněcku. Nutno dodat, že opět přišly po nacvičených kombinacích, na jejichž konci byl volný střelec. Trefil se znovu Rado Rančík a po něm dvakrát Dylan Page. Do konce zápasu zbývalo 40 vteřin a Nymburk vedl o 15 bodů. To už nešlo prohrát. Ve hře byl už pouze bodový rozdíl ze vzájemných zápasů, protože soupeř doma vyhrál ve druhém kole o šest bodů. Nymburk po výsledku 97:84 vyhrál o třináct.

 
vloženo: 12.01.2014 20:30 / přečteno: 8454x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.