KOMPLIKACE VE VTB LIZE

KOMPLIKACE VE VTB LIZE

Basketbalisté Nymburka si zkomplikovali cestu do play off VTB ligy, když prohráli na palubovce Turowu Zhořelec. Nejlepším střelcem zápasu se stal Tre Simmons s 28 body. Na druhé straně bodově nejvíce pomohl domácím k výhře Lukasz Wisniewski.

V první čtvrtině se dařilo více útokům než obranám. Odpovídá tomu také poměrně vysoké skóre. I když Nymburk vyhrál úvodní čtvrtinu dvoubodovým rozdílem 27:25, musel v jejím průběhu dotahovat mírný náskok Turowu. Výkone hostujících hráčů během prvních deseti minut stoupal, ale náskok mohl být větší, kdyby se vyvaroval několika ztrát nepřesnými přihrávkami. o dvě třetiny bodů první čtvrtiny se zasloužil Tre Simmons, který při střelbě 8/2 z dvoubodové vzdálenosti a 3/2 z trojek nasázel 18 bodů. Druhý nejlepší střelec byl Ilievski se 3 body. Na straně hostů to byli Wisniewski a Prince, kteří se rovným dílem poskládali na Treho bodový nástřel. 


Tre Simmons, který zaznamenal také první dva body ve druhé čtvrtině a zaokrouhlil svůj počet bodů na dvaceti. Stačilo mu k tomu jenom 11 minut pobytu na palubovce. Nymburku patřila první část druhé periody, v níž si vybudoval až sedmibodový náskok. Bohužel častěji skórovali jen Rašid Mahalbašič, ke kterému se přidal také Dylan Page. Omezený počet střelců nebyl hlavní problém, stále se nepodařilo odbourat zbytečné ztráty v útoku. Turow začal přehrávat Nymburk pod košem a na doskoku. Prosazovala se trojice Prince, T. Taylor a Kulig, kteří byli strůjci obratu ve skóre. Přesto se Nymburku podařilo udržet se bodově v závěsu i díky bloku Thomase Massamby na Wisniewkého a koš Petra Bendy s poločasovým klaksonem znamenal nic neřešící dvoubodovou ztrátu 51:53.


Jenže začátek třetí čtvrtiny vyšel mnohem lépe Zhořelci a od toho se také odvíjela třetí čtvrtina. Turow v ní byl jednoznačně lepším týmem, když tuto v tuto část hry vyhrál o sedm bodů. Vybudoval si tak rozhodující devítibodový náskok, jak se později ukázalo.


Nymburku se ho přes velkou snahu dotáhnout nepodařilo. Náskok se prvních tře a půl minuty pohyboval stále mezi sedmi a jedenácti body. Pak přišel povedený úsek Nymburka, při kterém stáhli náskok domácích na tři body (z 84:73 na 84:81). Podílel se na tom dvěma trojkami Rančík. Poláky vysvobodil Kulig dvěma body. Po koši s faulem snížil Rado Rančík na 88:86. 


Padesát vteřin před koncem měl Dylan Page v ruce trojku, když Turow vedl o čtyři body 94:90, ale minul. To byla poslední šance. Zbylé desítky vteřin už si domácí basketbalisté k obrovské radosti svých fanoušků pohlídali, když nakonec zvítězili 103:94. Bohužel tak překonali pětibodovou ztrátu z prvního zápasu z pražské Tipsport areny. Nymburk tak má ve VTB lize stále jedno vítězství z venkovních palubovek, které získal už v prvním kole v Tallinu.

 
vloženo: 19.01.2014 19:58 / přečteno: 7685x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.