MRZÍ NÁS TO KVŮLI FANOUŠKŮM

MRZÍ NÁS TO KVŮLI FANOUŠKŮM

Nymburští basketbalisté nenavázali na skvělý výkon proti Sieně a o čtyři dny později především v obraně nezvládli důležitý zápas VTB ligy v polském Zhořelci. Po zápase bylo z hráčů i trenérů cítit obrovské zklamání.

„Podle očekávání to byl velmi náročný zápas. My jsme v něm bohužel hráli pouze na jednu stranu. V obraně jsme neodvedli dobrou práci. Turow hrál sice v útoku skvělý zápas, ale když necháme soupeře nastřílet 103, těžko můžeme očekávat, že vyhrajeme. Ledaže bychom dali ještě víc, ale to na takové úrovni nestává často. V útoku jsme hráli dobře, ale v obraně jsme nedokázali zápas kontrolovat a to byla hlavní příčina naší prohry,“ řekl po zápase v Polsku kouč Kestutis Kemzura.


Hráčům nebylo po prohře pochopitelně moc do řeči. Tak to vzal na sebe kapitán Petr Benda, aby zhodnotil nedělní výkon. Ani jemu se nemluvilo snadno. „Myslím, že jsme odehráli jeden z nejhorších zápasů sezony. Dostat 103 bodů, to se nám často nestává, navíc proti týmu, který je na stejné, možná i horší úrovni,“ mrzel Petra fakt, že Turow byl doma rozhodně k poražení.


„Pokud hrajeme takhle důležité utkání, tak ho můžeme vyhrát jedině obranou. Dneska se nám to prostě nepodařilo. Připravovali jsme se na to, že soupeř bude hrát rychle dopředu, že to bude tahat přes rychlé protiútoky, přesto nám dal hodně jednoduchých košů. Nedokázali jsme to pokrýt,“ litoval kapitán po zápase.


Nymburk si tak zase zkomplikoval cestu do play off, které je jedním z cílů této sezony. Po dvou domácích vítězstvích s Kalevem a Doněckem byl už jedinou výhru od postupových příček. Devítibodová prohra v Polsku, která dává v součtu obou zápasů výhodu Zhořelci v případě rovnosti bodů, ale vrací Nymburk zpět ke spodním příčkám tabulky.


„Ještě ale neskládáme zbraně. Zbývá nám šest zápasů, bohužel teď musíme překvapit nějakého silnějšího soupeře. Z trojice Rytas, Kazaň, Kubáň bychom měli aspoň jeden tým porazit,“ jmenuje Petr Benda favority skupiny A.


Ztráta je dvojnásob citelná o to, že do Polska přijel plný autobus nymburských příznivců, kteří pomohli vytvořit zápasu skvělou kulisu. „Všechny nás to mrzí také kvůli našim skvělým fanouškům. Nestává se často, aby nás v takovém počtu povzbuzovali na venkovním zápase. Vytvořili nám skvělou atmosféru, neustále jsme je slyšeli. Zasloužili si, abychom tu dnes vyhráli,“ dodal kapitán.

 
vloženo: 20.01.2014 13:40 / přečteno: 8703x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.