V NEDĚLI S EUROLIGOVOU KUBÁNÍ

V NEDĚLI S EUROLIGOVOU KUBÁNÍ

Ještě dva zápasy v Tipsport Areně čekají nymburské basketbalisty v této sezoně. Tím prvním bude nedělní souboj VTB ligy proti ruskému týmu Lokomotiv Kubáň Krasnodar. Bude to tedy další měření sil s euroligovým týmem.

Krasnodar je tak v krátké době třetím týmem ze silné ruské čtyřky, se kterým se Nymburk utká. O kvalitách Lokomotivu svědčí nejvíce fakt, že je účastníkem LAST 16 Euroligy, kde naposledy doma porazil Maccabi tel Aviv. Ve své skupině je zatím na čtvrtém postupovém místě a útočí na čtvrtfinále nejkvalitnější evropské soutěže.


Ve VTB lize sice už šestkrát prohrál, přesto je na 60 procentech úspěšnosti a postup do play off z výhodného místa by Krasnodaru neměl uniknout. Vstupenky do vyřazovací části si může definitivně zajistit právě v Praze.


To Nymburk je v mnohem horší pozici. Aktuálně bojuje o co nejlepší pozici na chvostu tabulky. Z předposledního devátého místa ztrácí na týmy před sebou dvě výhry. „Do konce VTB ligy nám zbývají tři zápasy. Naše situace je velmi špatná, ale pořád z ní chceme zkusit vytěžit maximum možného. Náš cíl je vyhrát co nejvíce zápasů to půjde. Chceme hrát každý z těch zbývajících nejtvrději, jak to bude možné,“ burcuje před zápasem svůj tým kouč Kestutis Kemzura.


„Nicméně s Krasnodarem to bude velmi složité. Je to tým hrající Euroligu. Má mnoho zbraní a dokáže skórovat na mnoho způsobů. V kádru je vysoký, přitom velmi atletický pivot Aleksandar Marič, jejich top scorer Derreck Brown je superatlet. Mají velmi zkušené guardy, ať už je to Mantas Kalnietis, Marcus Williams nebo Krunoslav Simon,“ jmenoval Kemzura opory Lokomotivu.


Kouč bude vycházet hlavně z prvního vzájemného souboje v Krasnodaru, ve kterém hrál Nymburk dlouho o dobrý výsledek. Zápas se hrál ve vysokém tempu. Dlouho jsme drželi těsný výsledek. Pak dali několik střel a my už jsme nedokázali odpovědět. Doma se pokusíme hrát ještě lépe než tam. V obraně budeme chtít zastavit jejich lídry a nic jim zbytečně neusnadňovat. V útoku musíme hrát týmově a rychle dávat míč rychle z ruky,“ naznačil trenér Nymburka cesty za úspěchem.


„V Eurolize právě porazili Maccabi Tel Aviv. Otázka je, jak budou koncentrovaní. Já věřím, že budou. Mají širokou lavičku a hráči, kteří hrají méně, budou velmi motivovaní. Pořád mají velkou kvalitu. Nemůžeme čekat, že se jim tu nebude chtít hrát na 100 procent. To nejdůležitější je, s jakým odhodláním nastoupíme my,“ uzavřel litevský kouč povídání o nejbližším soupeři.


Vstupenky jsou k dostání v distribuci sítě Ticketportal (odkaz zde). Rezervace je možná i v Zákaznickém centru Tipsport Areny. Lístky lze zakoupit také v den zápasu na pokladnách.

 
vloženo: 08.03.2014 14:21 / přečteno: 7913x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.