ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Kolektivní hra v obraně a útoku se táhla jako zlatá nit reakcemi hráčů i prezidenta klubu v hodnocení prvního vyhraného zápasu ve VTB lize proti Astaně.

Miroslav Jansta – prezident klubu

Dneska dali hráči do utkání více srdce než v těch zápasech, které jsem v televizi viděl. Objevil se ten správný týmový duch. Kéž by se prohloubil a byli jsme ještě lepší v obraně, protože obrana je základ.  

Co jste viděl pozitivního?

Jak už jsem říkal nejpozitivnější je týmový duch. Zlepšil se výrazně herní projev.

Co by se mělo zlepšit?

I když jsme dostali „jen“ 67 bodů, měla by se obrana ještě zlepšit.

Co byste řekl k výkonu Washingtona a Bendy?

Washington je vydatná posila a je schopen týmu dát dynamiku. Petr Benda je téměř na devadesáti procentech Petra Bendy, jakého ho známe před dvěma roky.

S kým jste byl nespokojený?

Sám se sebou, protože jsem nestihl úplný začátek zápasu (smích).

 
Pavel Houška

Jsme rádi, že jsme konečně prolomili šňůru proher a pozitivní je, že jsme dostali jen 67 bodů, tedy obrana fungovala podstatně lépe než v jiných zápasech. Nemůžeme říct, že by byla zcela bez chyb, ale podstatně jsme zlepšili komunikaci a výpomoc. Konečně jsme hráli v obraně hlavou. Nechodili jsme tolik do presinku a snažili se držet odstup a to neslo své ovoce. V útoku jsme dnes hráli také dobře, pouštěli jsme si balón a byli docela produktivní. Sedm hráčů dalo přes deset bodů.

Šli jste do utkání s nožem na krku?

Neřekl bych s nožem na krku, spíše jsme byli naštvaní. V posledních dvou zápasech venku jsme vítězství svým soupeřům v podstatě darovali. To nás už štvalo a chtěli jsme dneska takovou sérii rezolutně utnout.

Určité obavy mohly být z Rašida, nakonec se tolik neprosadil jako v přípravných zápasech Astany, více nám škodil Andrič…

Andrič byl rychlejší v pick and rolu, Rašid hraje pomalejší hru zády ke koši. Dobře nám kluci z perimetru vypomáhali, Rado ho dobře ubránil. Jak jsem říkal, v obraně jsme odvedli dobrou práci.

Jak se ti hrálo proti loňskému spoluhráči Rašidovi?

Jestli v tom hledáš nějaký cit, nic v tom není (smích).

 
Rašid Mahalbašič

Gratuluji Nymburku k vítězství, dnes si zasloužili vyhrát, byli o hodně lepší než my. Hráli velice kolektivně, sedm hráčů mělo více než devět bodů. Naše obrana byla slabá až katastrofální. Byl pro nás první zápas v lize a nepovedl se. Doufám, že příští utkání doma proti Kubáni už budeme hrát lépe s hlavou nahoře.

Co bylo příčinou vaší porážky?

Velice špatně jsme stříleli, především na začátku druhého poločasu. Za třetí čtvrtinu jsme dali jen 9 bodů.

Měl pro průběh zápasu více negativní vliv začátek prvního nebo druhého poločasu?

My jsme měli celých čtyřicet minut problémy. Do zápasu jsme vstoupili špatně a celou dobu jsme to nebyli schopni změnit. Navíc Nymburk měl velice dobré procento střelby, především za tři body.

Proti komu z našich obránců se ti hrálo nejhůře?

Nymburk dnes bránil dobře jako tým.
Těšil ses do Nymburka?

Byl jsem rád, že jsem se tady potkal s lidmi, se kterými jsem tady trávil celý minulý rok. Jen jsem si myslel, že budeme více konkurovat domácím a že si odsud odvezeme vítězství.  

 
Petr Benda

Doufám, že se pomalu vracíme ke hře, kterou jsme předváděli v prvních přípravných zápasech. V předchozích utkání VTB ligy jsme nehráli tak špatně v útoku, ale propadli jsme v obraně. V minulých zápasech jsme hráli 35 minut v obraně špatně, dnes si troufám tvrdit, že jsme hráli třicet minut v obraně dobře. Tím chci samozřejmě naznačit, že je stále na čem pracovat. Je dobře, že je vidět progres v převáděné hře na obranné i útočné polovině.

Předpokládám, že jste přivítali, že jste mohli tohle utkání hrát doma…

Přesně tak, venku by to bylo daleko obtížnější.
Cítili jste nad sebou Damoklův meč?

Věděli jsme, že to není ideální z naší strany. Ale už v minulé sezoně se ukázalo, že pokud hrajeme pod určitým tlakem, dokážeme podávat dobré výkony.

Co bylo v tomto zápase velkým pozitivem kromě vítězství?

Kolektivní projev. Stačí se podívat na tabuli, kde u sedmi hráčů, kteří hráli více minut, svítilo dvouciferné číslo v počtu nastřílených bodů. Z toho jen o malinko povyskočil Darius Washington. Myslím, že to je ideální případ a nejhorší varianta pro bránícího soupeře, že neví na koho se zaměřit.

Jaký byl plán na obranu Rašida Mahalbašiče?

Rašid je silný hráč v dolním postavení, proto jsme se snažili ho do jeho silného prostoru ani nepustit. Stále jsme ho vytlačovali dál od koše. V minulém roce, co hrál tady, měl daleko více balónů pod košem, dneska chodil více clonit jejich rozehrávače nebo křídlo Browna. Do dolního postavení mu tolik míčů nedokázali spoluhráči doručit a on nemohl hrát tu „svou“ hru.

Je tento zápas odrazem ode dna?

Doufejme, že nás výkon bude stoupat, ale je brzo spekulovat. Toto může být odrazový můstek, ale jen vyhraný zápas nemůže celý tým posunout do nějaké euforie. Za dva dny hrajeme první zápas v Eurocupu, soutěži, kde chceme také uspět. Pokud herně nevážeme na tento zápas, je to správná cesta.

 
 
vloženo: 13.10.2014 10:00 / přečteno: 8473x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.