ROZDÍLNÝ BYL PŘÍSTUP K UTKÁNÍ

ROZDÍLNÝ BYL PŘÍSTUP K UTKÁNÍ

Na hodnocení zápasu proti Astaně jsme se podívali s asistentem trenéra Lubomírem Růžičkou. Koho by vybral jako MVP zápasu, jak pracovali trenéři Nymburka s negativním průběžným stavem 0:3 ve VTB lize a s čím nebyli spokojeni, najdete v rozhovoru.

Luboši, jak jste viděl nedělení zápas proti Astaně z pozice trenérské?

Odvedli jsme diametrálně odlišnou práci na obranné polovině než v posledních zápasech. Přistoupili jsme k tomu s vysokou energií a to odrazilo i na našem útoku, ve kterém jsme se dostávali do otevřených střel.

 

Co jste změnili v přípravě, že obraz hry týmu byl o tolik jiný?

V přípravné části jsme nic zásadního neměnili, rozdílem byl přístup k utkání. Také nám pomohlo domácí prostředí, přeci jen, když jsou hráči na tripu, je to znát.

 

Jak jste jako trenéři pracovali se skutečností, že výsledek ve VTB lize byl zatím 0:3? Věšeli jste nad hráče Damoklův meč nebo je spíše uklidňovali?

Upozorňovali jsme na chyby, kterých jsme se dopouštěli, vypíchli úseky hry, ve kterých jsme hráli dobře a zároveň jsme museli poukázat na pětiminutovky, ve kterých jsme zcela vypadli ze svých rolí a pak ztratili celý zápas. Kontinuální pozornost po celých čtyřicet minut, to bylo hlavní téma v přípravě. Z ohledu otázky jsme nevolili Damoklův meč. Nikdo si ani nepřipouštěl, že bychom mohli tento zápas prohrát. Trenér Kemzura říkal, abychom zůstali pozitivní bez ohledu na to, jaký bude mít zápas vývoj. Naštěstí jsme do zápasu vstoupili s velkou chutí a velkým odhodláním.

 

Co byste považoval za velký rozdíl ve hře soupeře v porovnání Lokomotiv Kubáň a Astana?

Kubáň disponuje kádrem, který chce vyhrát VTB ligu. Její hráči hrají agresivně na obou stranách hřiště a oni na vás vytváří větší tlak, než vy jako útočník vytváříte na ně.

 

Upozorňovali jste na některé hráče soupeře více než na ostatní?

Mluvili jsme o pěti až sedmi hráčích základní rotace. Myslím, že jsme pracovali dobře, zastavovali jsme je tam, kde jsme chtěli.

 
Je něco, s čím jste nebyli spokojeni?

V první čtvrtině neměl soupeř ani jeden útočný doskok, ve druhé devět. V poločase jsme apelovali na tým, aby se v této činnosti zlepšil a to se nám podařilo. Ve druhém poločase měla Astana jen čtyři útočné doskoky.

 
Jak se Vám líbil výkon Washingtona?

Byl takový, jaký bychom po něm chtěli každý zápas. Odehrál výborné utkání s dobrou efektivitou – osmnáct bodů, sedm asistencí, a dobře bránil. Já i trenéři jsme byli s jeho výkonem spokojení a teď bychom si přáli, aby to udržel nejlépe do konce sezony.

 
Vyhlásil byste Daria jako MVP zápasu?

Já osobně bych vyhlásil Petra Bendu za obranu ve vymezeném území, jak zastavoval hru soupeřů ve vymezeném území, jak pomáhal při pick and rollu rozehrávačům. To jsou faktory, které ve statistikách nenajdeme. On nedovolil jednoduchou přihrávku, dokázal hráče odstavit na doskoku a míč pak třeba sebere někdo jiný z týmu jako doskok.   

 
Děkujeme za hodnocení a rozhovor.
 
 
vloženo: 13.10.2014 15:45 / přečteno: 8234x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.