KOUČ: NEČEKÁM TU LEHKÝ ZÁPAS

KOUČ: NEČEKÁM TU LEHKÝ ZÁPAS

Zatím jen jednu výhru z pěti zápasů mají na kontě nováčci VTB ligy z finského městečka Loimaa. To leží 150 km na severozápad od Helsinek a basketbalisté Nymburka se v něm dnes pokusí získat první výhru na venkovní palubovce v tomto ročníku v evropských soutěžích. Jestli se jim to podaří, sledujte živě v 15.00 na stanici Sport 5.

Finský tým je v tabulce s jednou výhrou a čtyřmi porážkami na 13 místě. Nymburk je o dvě místa před ním, ale kouč Kestutis Kemzura si nemyslí, že by byl jeho tým favoritem. Zejména proto, že Bizoni umí být doma nebezpeční.


„Bez debat nás čeká velmi náročný zápas. Především na vlastní palubovce jsou Bisons velmi nebezpeční. Jednou vysoko vyhráli a podruhé jen těsně prohráli. Jsou schopní se udržet v zápasech, kde padá hodně bodů, protože mají vysoké tempo hry. Mají to založené na rychlém přechodu do útoku, hodně bodů dávají z rychlých brejků. Nemají problém s pohybem a v obraně jsou hodně agresivní a nepříjemní,“ vyjmenoval trenér přednosti nadcházejícího soupeře.


„Jejich lídrem a nejnebezpečnějším hráčem jejich týmu je Ian Hummer, který hraje na čtyřce, ale když mají problém se zraněními, dokáže zaskočit i na pivotu, přestože na to nemá úplně výšku. Dobře se ale pohybuje, umí se z obrany rychle přesouvat na útočnou polovinu a přihrávat,“ popsal kouč Kemzura kvality nejlepšího střelce i doskakovače finského týmu, čtyřiadvacetiletého a 200 cm vysokého amerického forwarda.


„Z Pardubic známe vysokého centra Travise Nelsona. Dále si budeme muset dát pozor na jejich další kvalitní střelce, jako jsou Finové Eero Ahonen a Matti Nuutinen, případně také na Aarona Johnsona, pokud nastoupí,“ pokračoval kouč v představování týmu. Jeho sestava má ale výškovou převahu a tu by chtěl trenér Kemzura v podkošovém prostoru využít.


S týmem ale bohužel neodjel point guard Derek Raivio. Letní americký posila je opět zraněná, proto bude muset na rozehrávce vypomoci jiný hráč. Kouč v tomto případě téměř vždy ukáže na kapitána týmu Jiřího Welsche a nejinak tomu bude zřejmě i dnes.


„Bohužel máme stále smůlu na zranění. Když už se nám konečně jeden hráč vrátí, zraní se jiný. Chris Burns nám pomohl v Eurocupu, ale teď jsme pro změnu přišli o Dereka Raivia. Vypomohou tak jiní hráči zdatní na míči,“ předeslal litevský trenér.

 
vloženo: 09.11.2014 12:05 / přečteno: 9506x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.