PŘED VÁNOCI JEŠTĚ NA SIBIŘ

PŘED VÁNOCI JEŠTĚ NA SIBIŘ

Ještě jeden výlet do Ruska musí v tomto roce absolvovat basketbalisté Nymburka. A to ten nejdelší z celé sezony až do sibiřského Krasnojarsku, kde hraje své zápasy domácí Jenisej. Na místo svého působení v minulé sezoně se zároveň vrátí letní posila Nymburka Christian Burns. Zápas začíná již ve 13:10 našeho času a živě ho vysílá kanál Sport 5.

Krasnojarsku se letos nedaří tak jako v minulé sezoně, kdy se na rozdíl od Nymburku dostal do play off. Zatím mu patří v tabulce 14. pozice, tedy jedno místo za Nymburkem. Přesto bude doma nebezpečný.


V Paláci sportu na ostrově uprostřed řeky Jenisej vyhrál své dva dosavadní zápasy ze tří. Neuspěl tu Avtodor a Saratov, tedy týmy, jejich skalp letos má i Nymburk. Naopak Krasnojarsk dokázal poměrně vysoko vyhrát v Tallinu, kde Nymburk prohrál.


V dresu Jeniseje na sebe Nymburk v minulé sezoně upozornil Chris Burns. V obou vzájemných zápasech ve skupině byl nejlepším hráčem i střelcem. Zvlášť v pražské odvetě se mu mimořádně dařilo. K vítězství Jeniseje 81:79 přispěl 25 body a výrazně se podepsal nad tím, že Nymburk tehdy přišel tímto zápase o naději na play off. Teď se vydá opačným směrem.


„Je to pořádný trip. Osobně jsem ale zvyklý, protože loni kamkoliv jsme letěli, byla to strašná dálka. Neviděl bych v tom zas takový problém. Krasnojarsk je tým, na který bychom si i po tak dlouhém letu měli věřit,“ řekl Chris před cestou, která zabere celý den.


„Máme za sebou navíc postup v Eurocupu, což by nám mělo psychicky hodně pomoci. Navíc jsme si po zápase se Sevillou odpočali. K tomu jsme ve VTB lize už čtyřikrát za sebou prohráli, takže motivaci tam vyhrát máme velkou,“ uvedl americký power forward, který stejně jako jeho další krajané pojede ze zápasu rovnou do USA strávit vánoční svátky.

 
vloženo: 20.12.2014 21:02 / přečteno: 9253x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.