VTB LIGA KONČÍ S NOVGORODEM

VTB LIGA KONČÍ S NOVGORODEM

Nymburk má před sebou poslední bitvu v letošním ročníku VTB ligy. V neděli od 18.00 se ve Sportovním centru utká s pátým týmem tabulky a účastníkem Top 16 Euroligy Nižným Novgorodem.

Soupeři v zápase co se postavení v tabulce týče, již o nic nejde. Jakýkoliv výsledek nezmění jeho páté místo po základní části. To Nymburk má stále o co hrát. V případě vítězství může poskočit ze současného čtrnáctého místa až na dvanácté. Porážka ho může odsoudit o příčku níže, tedy na konečnou patnáctou pozici. Hodně bude záležet na výsledku zápasu Krasnojarsku doma se Samarou.


V případě výhry Krasnojarsku se Samara před Nymburk nedostane, ale Nymburk zase v tabulce nepokoří Krasnojarsk ani v případě výhry nad Novgorodem. Dostane se ale před momentálně třinácté Bisons, neboť má s nimi lepší vzájemné zápasy.


Naopak pokud Samara v Krasnojarsku zvítězí a Nymburk s Novgorodem prohraje, klesne český tým na předposlední místo, protože Rudá Křídla mají s Nymburkem lepší vzájemné zápasy. Před nyní dvanáctý Volgograd se Nymburk dostat nemůže, protože s ním dvakrát prohrál. Nymburk tak získá maximum možného, pokud Novgorod porazí a Samara vyhraje v Krasnojarsku.


„Byli bychom rádi, pokud bychom se na závěr v domácím prostředí s Novgorodem trochu vytáhli, hecli se a třeba zkusili vybojovat i vítězství. Myslím si, že by to byla hezká tečka za VTB ligou a za naším působením v ní v této sezoně,“ uvedl kapitán týmu Jiří Welsch.


„Jedná se o velmi prestižní zápas proti týmu špičkové evropské kvality. Fakt, že hrál skupinu Top 16 Euroligy, mluví jasnou řečí. Novgorodu o nic nejde. Nahrává nám fakt, že již za několik dní hraje první zápas play off v Petrohradu a u nás bude chtít pošetřit největší opory. Aspoň to předpokládám. My se nemáme na co šetřit. Sice už v úterý hrajeme třetí zápas s Opavou, ale tam to máme dobře rozehrané. Teď se soustředíme na Novgorod,“ řekl před nedělním soubojem kouč Nymburka Kestutis Kemzura.


Připomeňme, že první vzájemný zápas této sezony v Nižném Novgorodu Nymburk prohrál o devět bodů 80:89, když trápil domácí tým až do posledních minut. Ve čtvrté čtvrtině stáhl 14 bodovou ztrátu na rozdíl jediného koše, ale 18 bodů Novgorodu v posledních pěti minutách rozhodlo. S 24 body byl nejlepším střelcem zápasu Tre Simmons společně s domácím Artsiomem Parakhouskim.

 
vloženo: 25.04.2015 16:06 / přečteno: 8491x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.