NEHRÁLI JSME JAKO CHLAPI

NEHRÁLI JSME JAKO CHLAPI

nelíbilo se trenérovi hostujícího týmu. Nymburský kouč Kemzura chválil obranu pick and rollu. Z čeho měl optimista Hruban obavy, proč nedal Pomikálek druhý smečovaný koš a který pivot se bránil Petru Bendovi hůře. Odpovědi najdete v pozápasových rozhovorech.

Kestutis Kemzura (trenér Nymburka)

Odehráli jsme skvělý zápas. Bohužel je špatné, že to bylo na úplném konci sezony, když už jsme tím nemohli ovlivnit naše postavení v tabulce. Každopádně jsme však hráli s velkou intenzitou a energií. V první čtvrtině jsme v obraně příkladně bojovali proti soupeřovým clonám. Po celý zápas jsme byli agresivní na hráče s míčem. Když jsme si v obraně drželi naši energii, přenášeli jsme to i na útočnou polovinu. Dobře jsme pohybovali míčem. Měli jsme rychlost, nechodili jsme a neztráceli jsme příliš míčů. Dali jsme několik těžkých trojek, což úplně nebyl náš plán. Trojka Dariuse Washingtona z velké dálky ve čtvrté čtvrtině pak byla rozhodující. V takovém zápase je důležité zahrát několik velkých momentů.

 

Ainars Bagatskis (trenér Nižného Novgorodu)

Nemám omluvu pro náš tým. Nehráli jsme tvrdě. Hlavně v obraně jsme nehráli jako chlapi, ale jako holky. I tak ale musím Nymburku pogratulovat. Předvedl chytrý basketbal. Využil každou situaci, kterou jsme mu nabídli.

 
Vojtěch Hruban

Vypadá to, že na konci VTB ligy chytáme formu (úsměv). Byl to podobný zápas mnohým, které jsme letos ve VTB lize hráli. Vnesli jsme do utkání slušnou energii, hráli jsme solidně v obraně, rychle jsme valili do protiútoku, půjčovali si míč. To celé 37 minut, v posledních třech minutách jsme museli odrážet nápor hostů, kteří u nás nechtěli prohrát. Trefili nějaké těžké střely, chytli lauf, ale my jsme zase proměnili důležité šestky.

Co vás hnalo dopředu, když posun v tabulce to nebyl?

Chtěli jsme se se soutěží rozloučit důstojně a potěšit při posledním zápase VTB ligy diváky.

Upřímně, nepřekvapil vás průběh utkání, ve které jsme vedli až o dvacet bodů?

Možná soupeř začal trochu laxněji než by měl a my jsme toho dokázali využít. Trochu jsem měl obavy, že vedeme příliš brzy, ale nepolevili jsme. Výsledek překvapivý možná je, ale zasloužený určitě.

Co bylo jinak oproti minulému zápasu proti Lokomotivu, který jsme nakonec prohráli?

Ani v jednom jsme nehráli špatně, ale dneska jsme měli do závěru solidní náskok, trefili jsme nějaké těžké střely a díky tomu jsme se udržovali stále ve vedení. V celém zápase jsme sice měli nějaké ztráty, ale ne takové, aby z nich soupeř těžil rychlý protiútok. Také jsme se rychle vraceli do obrany, a proto jsme nedostávali tolik lehkých košů.

 
Tomáš Pomikálek

Co si přát více, než porazit naši Nemesis. Bylo to super vítězství, které jsme udělali v závěru ještě trochu zajímavé pro diváky.

Měl jsi v závěru obavy o výsledek?

Každý asi byl nervózní. Když jsem pak vidět, jak dal Darius trojku, věděl jsem, že nemůžeme prohrát.

Čím jste zápas vyhráli?

Dobře jsme začali, především první čtvrtina byla velmi dobrá. Získaný náskok jsme pak drželi celý zápas.

První smeč sis užil, druhou jsi nedal. Co se stalo?

Moc jsem při běhu a při výskoku přemýšlel, jestli mám nebo nemám. Když jsem si řekl, že do toho půjdu, už jsem nedosáhl.

 
Petr Benda

Byl to jeden z mála povedených zápasů ve VTB lize. Od začátku bylo vidět, že máme chuť hrát a chuť vyhrát. Jen posledních pět minut jsme se zbytečně začali bát o výsledek. Náš výkon v závěru nebyl dobrý, ale měli jsme náskok, že kterého jsme mohli čerpat.

Od začátku jsme hráli agresivně na obranné polovině, kdy jsme nenechávali soupeři moc otevřeného prostoru jak v pick and rollech tak ve hře jeden na jednoho a to rozhodlo. V útoku jsme se snažili hrát přes jejich horší hráče na pozici pivota při řešení clony a vycházelo to.

Který z pivotů byl náročnější na obranu?

Oba dva jsou jejich bodoví lídři a většinou mají hodně míčů v průběhu utkání. Pro mě byl horší Pakakhouski. On je zády ke koši hodně silný, a pokud bychom si na něj nevypomáhali, bylo by těžké ho ubránit.    

 
vloženo: 27.04.2015 16:16 / přečteno: 8515x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.