ZASTAVÍ NYMBURK ÚTOK CHIMKI?

ZASTAVÍ NYMBURK ÚTOK CHIMKI?

Na Sportovní centrum se opět valí evropská špička. K nedělnímu zápasu VTB ligy přijede moskevské Chimki, které letos jen těsně neproniklo mezi osm nejlepších týmů Euroligy. Ve VTB lize disponují Moskvané statisticky nejlepším útokem. Bránit ho bude čtvrtá nejlepší obrana. Utkání startuje v 16.00.

Pro výsledek bude klíčové, jak si nymburská defenzíva proti moskevským hvězdám povede. Alexej Šved, Tyrese Rice, Josh Boone, Peterri Koponen, James Augustine, Paul Davis je šestice hráčů, která ve VTB lize průměrně doručuje přes 10 bodů na zápas. Střelecky zazářit ale může úplně kdokoliv z týmu Chimki.


„Kvalitu soupeře není potřeba nijak vyzdvihovat. Je to tým z Top 16 Euroligy. Jsem překvapený, že se nedostali v Eurolize do Top 8. Ve VTB lize mají nejvíce bodů a asistencí na zápas. Na špičce jsou i ve statistice střelecké úspěšnosti v trojkách i z pole celkově. Je to téměř perfektní tým,“ uvedl před druhým vzájemným zápasem v sezoně kouč Nymburka Ronen Ginzburg. Ten první skončil výhrou Chimki 123:71.


„Pro nás je to typický zápas, ve kterém nemáme co ztratit. Můžeme jenom získat. Doufám, že našim fanouškům ukážeme dobrý výkon. Poslední zápas proti Zenitu jsme hráli dobře jen první poločas. A to proti takovým týmům nestačí. Proti Chimki musíme hrát celých 40 minut,“ podotknul izraelský trenér a pozval fanoušky.


„Doufám, že si přijdou užít zápas s tak velkým soupeřem. Chimki je špička Evropy. Na jednu stranu jsme rádi, že máme před takovým zápasem play off jisté, na druhou stranu je stále ve hře sedmé místo. Ve zbývajících dvou zápasech chceme dosáhnout na maximum. Uvidíme, co to nakonec bude,“ uzavřel kouč Nymburka předzápasové úvahy.

 
vloženo: 16.04.2016 19:34 / přečteno: 7800x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.